top of page
Ice Hockey Game

Intiaanit pitivät pintansa kotiluolassa

Haukat kävi kylässä Kaarinassa, jossa paikalliset intiaanit ottivat tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-2 kotivoiton Haukkaparven kustannuksella. Peli oli Haukkalasein hyvää ja työteliästä, mutta tehottomuus maalipaikoissa koitui Haukkojen kohtaloksi.

Valmentaja Nico Sirviö kommentit pelin jälkeen puhuivat myös nähdyn puolesta:

"Pystyttiin pelaamaan pari erää hyvätasoista kiekkoa. Veimme maalipaikat nimiimme, mutta ikävä kyllä tehottomuus paistoi otteissamme tänään, jossa vastustaja oli meitä tällä osa-alueella parempi tänään. Ei auta kuin analysoida peli tarkemmin, poimia hyvät jutut mukaan ja löytää jälleen ne kehitettävät osa-alueet."

Ensimmäinen erä oli tasaista kamppailua täysin ilman tilastomerkintöjä. Maalivahtien torjunnat Intiaanien Mikko Salmenojalle 14-12.

Toisessa erässä pääsivät myös toimitsijat irti, kun taululle alettiin lyömään numeroita. Ensin parin jäähyn muodossa.

Maalisarakkeeseen tuli ensimmäinen täppä ajassa 30.06, Aleksi Virran toimesta. Syöttäjät Peter Jurvelin ja Matti Rask. Toinen erä ei tarjonnut enempää maaleja, mutta jäähysarakkeisiin saatiin täytettä molempien osapuolten toimesta. Lisämaaleja ei kuitenkaan toisessa erässä enää nähty, joten kolmanteen erään siirryttiin lukemista 0-1. Maalivahtien torjunnat 14-8 edelleen Intiaanien Salmenojalle.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi peliin mukaan, Haukkojen tarjoillessa avokätisesti kahden miehen ylivoimatilanne. Kristian Tikka pääsi täräyttämään kiekon pömpeliin, Verneri Paijulan ja Eetu Venton toimiessa arkkitehteina. Ajassa 47.29 Kotijoukkue kihautti itsensä kuskin paikalle, kun Joonas Kangaskolkka pääsi toimittamaan laatan ohi Haukkavahti Benjamin Kallion. Syöttäjät maaliin Dehan Zhang ja Mathias Kerwien. Tässä kohtaa Haukat otti myös aikalisän.

Aikalisä ei avannut ovia konkretian maailmaan, vaikka yritys olikin hyvää. Kello tikitti kohti vääjäämätöntä ja valmennus päätti hakea tasoitusta ilman maalivahtia. Riskienotto tuotti tällä kertaa lunta tupaan, kun Kristian Tikka pääsi iskemään illan toisensa tyhjään nuottaan ajassa 58.22. Dehan Zhangille myös illan toinen syöttöpiste maaliin.

Haukat taistelivat kuitenkin loppuun saakka ja saivat vielä kavennettua pelin Sasu Heleniuksen toimesta ajassa 59.22. Kiekon Heleniukselle toimitti Jere Ylikärppä.

Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, joten pisteet jäivät tällä erää kokonaisuudessaan Kaarinan iltaan. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan jakautuivat Benjamin Kallion ja Mikko Salmenojan kesken 41-34.

Tästä on lähdettävä eteenpäin, niinkuin valmennuskin jo kommenteissaan painotti.