top of page
Ice Hockey Game

Intiaanit taipuivat Haukkaparvelle kotipubin perjantai-illassa!

Jo ennakkoon tiukaksi otteluksi veikattu kamppailu lunasti odotuksensa Järvenpään perjantai-illassa. Värikkäiden ja vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen Haukkaparvi jatkoi mainioita otteitaan ja kairasi kaksi pinnaa täyden iltapuhteen jälkeen 3-2.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu sai todellisen salama-alun, kun Haukkojen Kristofer Jõgi iski kiekon pömpeliin jo 35 pelatun sekunnin jälkeen. Voitetun aloituksen myötä kiekkoa toimitettiin maalille, josta Jõgillä oli suhteellisen helppo työ putata kiekko maaliin. Syöttäjänä tässä kombinaatiossa olivat Matti Rask ja Leevi Leipijärvi.

HCIK toipui shokkialusta ja pääsi otteluun myös hyvin mukaan. Erä oli kaikkiaan tasainen ja tapahtumia riitti sopivasti molemmissa päissä. Molemmilla oli tarvittavia paikkoja iskeä taululle lisää numeroita, mutta viimeistely ontui molemmissa leireissä. Erä oli myös siistiä kiekkoa, sillä ainoa rangaistus vihellettiin HCIK:lle ajassa 12:05, jota Haukat eivät kuitenkaan hyödyntäneet. Erä päättyi Haukkojen 1-0 johdossa.

Maalivahtien torjunnat menivät Samu Mäkiselle kymmenellä kappaleella. HCIK:n Arttu Saarinen venyi kiekon tielle 6 kertaa.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi Haukkojen osalta myös vahvasti. Hyökkäyksiä saatiin luotua Intiaanien alueelle, mutta laukaukset eivät päätyneet maalille saakka. Haukat tarjosi hieman apuja rangaistuksen muodossa ajassa 23:24., jonka aikana Intiaanit laittoivat kiekkoa liikkumaan kivasti, mutta maalirautoja lähemmäksi ei kiekkoa saatu.

Haukatkin saivat vuorollaan kuunnella maalitolppien kilahdusta, kun yllättävä laukaus ringetteviivalta oli yllättää HCIK-vahti Saarisen. Kaarinalaiset vastasivat kuitenkin vahvalla vaiheella Haukkapäädyssä, joka ei kuitenkaan tuottanut sitä Intiaanien kaipaamaa avausmaalia. Peli oli vauhdikasta ja erittäin tasaista, niinkuin ennakkoon osattiin jo odottaa.

Indiansin kaivattu ja myös ansaittu avausmaali syntyi lopulta vastahyökkäyksestä, Inkkaripäädyn melkoisen rymistelyn ja touhuamisen jälkeen. Intiaaneille avautui 2-1 hyökkäys, jonka Verneri Paijula päätti tyylikkäästi omaan ratkaisuunsa. Kiekko pienen sivuttaisliikkeen jälkeen tolpan kautta ylähyllylle, eikä Samu Mäkiselle jätetty sanan sijaa. Syöttäjät maaliin Kristian Tikka ja Toni Rand.

Haukat vastasi kuitenkin minuutin päästä iskemällä johtomaalin melkoisen maalineduskapinan seurauksena. Maalintekijänä oli ykkösketju ja Jere Ylikärppä, joka punnersi mustan päättäväisesti nuottaan. Maalin syöttäjänä oli Tuomas Tilli. HCIK järjesti vielä erän lopuksi kohtuulliset talkoot Haukkamaalille, mutta ilman kirkkainta kruunua. Näin päätöserään lähdettiin Haukkojen 2-1 johdossa.

Maalivahtien torjunnat Samu Mäkinen 17, Arttu Saarinen 7.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi samalla reseptillä, mihin toinen jäi. Haukat tarjoilivat Intiaaneille ekstraa hieman laiskan puolustuksen päätteeksi ylivoiman muodossa, jota vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut hyödynnettyä. Tästä alkoikin varsinainen jäähysuma, jossa jaettiin kakkosia vuorotahtiin. Kumpikaan ei käyttänyt erikoistilanteitaan hyväksi, joten ottelu jatkui edelleen 2-1 lukemissa. Vihdoin tasaviisikoilla pelatessa Haukoilla oli pari tuhannen taalan laukaisupaikkaa, mutta maaliin saakka niitä ei saatu.

Sitten Haukkojen puolustuksessa tapahtui melkoinen virhe, jonka seurauksena Indiansin Mikke Laurila riisti kiekon ja karkasi puolittain läpiajoon, tälläten kiekon varmasti ohi Samu Mäkisen. Maalin syntyaika 50:29 ja ottelu tasan 2-2.

Maalia seurasi hetken totaalinen hurlumhei-momentti, joka olisi voinut helposti tuottaa Intiaanien johtomaalin, mutta onni ja Samu Mäkinen pelastivat Haukat takaiskulta. Haukat saivat myös oman mahdollisuutensa tehosekoitinvaiheen aikana, mutta kuittausta ei saatu toteutumaan. Näin ottelun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 2-2 ja seurasi jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 54 sekuntia, kun Haukkojen Santeri Seppälä teki vahvan nousun alakerrasta. Elastinen vartaloharhautus vei HCIK-puolustajan pois tasapainosta ja avasi tilan upealle yksilösuoritukselle, jonka jälkeen Hra Seppälä toimitti kiekon etuyläkulmasta sisään. Syöttöpisteet Sasu Heleniukselle ja Jani Könöselle. Näin Haukat nappasi arvokkaan lisäpisteen tiukan ja erittäin viihdyttävän ottelun kruunuksi.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan Samu Mäkiselle 45-27.

Tästä alkaakin vieraspelien sarja, jossa pelataan Uusikaarlepyyssä, Lapualla ja Nokialla. Seuraava kotipeli on 30.10. kun vastaan tulee sarjan uusi tulokas Lapuan Virkiä.

Nyt hyvää viikonloppua itsekullekin säädylle!