top of page
Ice Hockey Game

Jatkoon mentiin!

Haukat hoitivat Järvenpään illassa tieltään Häjynkokoisen esteen ja matkaavat pudotuspeleissä uudelle kierrokselle.

Haukat antoivat todellisen myrskyvaroituksen heti ensimmäisessä erässä, pistäen homman mukavasti käyntiin aina ensiminuuteilta saakka.

Ottelua oli pelattu 5:35, kun Jere Manninen toimitti isännät johtoon upealla yksilösuorituksella, joka päättyi komeaan rannevetoon, joka suuntautui takayläkulmaan. Maaliin ei syöttäjiä.

Seuraava kihahdus nähtiin ajassa 13:59, kun Juho-Veikka Kalliokoski toimitti kiekkoa maalille, kantaen aina maaliviivan ylitse. Syöttäjänä maalissa J-P Jokinen ja Niko Lottanen.

Taisto jatkui tasaisena vääntämisenä, kuten playoff-henkeen kuuluu. Ajassa 19:01 Haukat saivat vielä palkinnon väkevästä erästä, kun Markku Kitunen ohjasi viivalta toimitetun kiekon pussiin. Laukauksen ohjattavaksi toimittivat duo Manninen-Holopainen. Erän lopuksi nähtiin vielä pleijarihenkeen kuuluvaa poikapainia, joka tuotti molemmille joukkueille 2 minuutin rangaistukset, Haukkojen Tuomas Tillille vielä extrakakkosella höystettynä.

Ensimmäisen erän torjunnat tasaiset 11-12 Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Toinen erä alkoi S-Kiekon osalta maalivahdin vaihdolla, jolla Häjylaumaa yritettiin ilmiselvästi herätellä. Ottelu jatkui vauhdikkaana kiekkoiluna, jonka sivutuotteena Haukkojen Juuso Miettunen otti 2+10 minuuttia laitataklauksesta. Samassa tilanteessa myös Elias Märijärvi S-Kiekosta sai komennuksen jäähypenkille. Ajassa 24:25 Markku Kitunen sai mailansa väliin Nolan Redlerin terävään laukaukseen puolustajan jaloista. Näin lukemat jo 4-0. Maaliin syöttäjäksi laukoja Redler.

Haukkojen Leevi Leipijärvi tienasi polvitaklauksella itselleen kakkosen ajassa 25:11, jonka siivittämänä S-Kiekko sai homman vihdoin kulkemaan myös tuloksellisesti. Ylivoimaa ehdittiin pelata vain 7 sekuntia, kun Aapo Eerikäinen toimitti kiekon Haukkamaalin yläkertaan. Arttu Venäläinen ja Ottoville Leppänen nappasivat osumaan syöttöpisteet. Näin lukemat kaventuivat lukemiin 4-1.

Hetki ehdittiin taas kiekkoilla ilman tilastomerkintöjä, kunnes Nolan Redler pääsi läpiajoon S-Kiekon virheen saattelemana. Liukkaasti luistellut jenkkihyökkääjä ei tontilta erehtynyt, vaan iski nuottaan illan toisensa. Näin Haukkaparvi jo 5-1 johtoon. Maalintekoaika 30:52, eikä tähänkään maaliin merkitty syöttäjiä.

Homma alkoi saada hieman kypsymisen piirteitä, kun Haukkojen Jani Könönen taklasi S-Kiekon pelaajaa polvella. Seurauksena 5+20 minuuttinen paketti kärsittäväksi. S-Kiekon Joel Sund lähti mukaan talkoisiin ja pienimuotoisen mylläkän jälkeen myös Sundin peli päättyi ajassa 37:16 pelirangaistukseen väkivaltaisuudesta.

H-P Laosma otti minuuttia myöhemmin vielä kakkosen huitomisesta, joka oli S-Kiekolle selkeä signaali kenties ottelun viimeisestä oljenkorresta. Petri Viitamäki otti tilaisuudesta vaarin ja täräytti upean onetimerin Haukkapömpeliin. Syöttäjät Ottoville Leppänen ja Janne Pirttimäki. Näin ottelu toisen erän jälkeen lukemissa 5-2. Maalivahtien torjunnat 18-6.

Kolmannen erän käsikirjoitus noudatti kahta ensimmäistä melko orjallisesti. Haukat vaikutti jo ratkaisevan ottelun lopullisesti ykkösketjunsa turvin ajassa 41:14, Niko Lottasen toimittaessa kiekon Häjyreppuun. Syöttäjänä Leevi Leipijärvi. S-Kiekko ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taisteli tilanteita väkisin Haukkamaalille. Ajassa 48:48 taistelu tuotti tulosta, Ottoville Saikkosen iskiessä kiekon lähietäisyydeltä Haukkamaaliin. Mikko Saikkonen ja Santtu Salminen keräsivät maalista syöttöpisteet.

S-Kiekko piristyi kavennuksesta ja rupesi pommittamaan vetoja eri sektoreilta vihaisesti kohti Samu Mäkisen maalia. K-Rauta-areenan pleksit anoivat armoa, kun ankarin tulitus käynnistyi. Samu Mäkisen johdolla Haukat kuitenkin selvittivät Häjyjen kiukkuiset lähentelyt.

S-Kiekko yritti loppuun asti uutterasti ja yritteliäästi, mutta Haukat kestivät seinäjokisten lähentelyt väkevästi. Haukat sinetöi vielä voittonsa iskemällä kiekon kertaalleen tyhjiin Jere Mannisen toimesta.

Näin Haukat ottelusarjasta jatkoon puhtaasti otteluvoitoin 2-0. Seuraavaksi vastaan asettuu joko Kaarinan Intiaanit tai D-Kiekko Jyväskylästä.