top of page
Ice Hockey Game

"Jumbofinaalista" armoton trilleri! Lisäpiste jäi Järvenpäähän pitkän kaavan illallisella

Sarjan häntäpään kohtaaminen tarjosi Suomi-Sarjakiekkoa parhaimmillaan, mitä tuli pelitapahtumiin ja draaman kaareen. Valmentajien mieleen peli tuskin oli ainakaan jäähymäärien (molemmille 14 minuuttia) ja määrään nähden ylivoiman lievään tehottomuuteen, mutta kansalle sen sijaan tarjottiin vauhdikasta sirkushuvia ja viihdettä koko rahalla. Äärimmäisen tiukka peli jätti lopulta lisäpisteen onnellisesti Järvenpäähän, joka sekin rutistettiin vasta rankkareiden kautta.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu sai Haukkojen kannalta alavireisen alun, joukkueen ottaessa rangaistuksen jo 14 sekunnin pelin jälkeen. Riemu oli tyly vierailija ja siirtyi ylivoiman turvin johtoon jo 51 sekunnin jälkeen. Kiekko toimitettiin suoraviivaisesti maalille, jossa Kristian Pylvänäinen tarjoili komean ohjauksen suoraan Samu Mäkisen nenän edestä. Syöttöpisteet saalistivat Joel Järvenpää ja Arttu Flinck.


Haukkojen homma ei helpottunut, kun Riemun vaarallinen rynnistys poiki jo toisen ylivoimatilanteen vierailijalle. Tällä kertaa Haukat hoitivat erikoistilanteen ryhdikkäästi edukseen ja ottelu jatkui tasaviisikoin.


Erän edetessä Haukatkin saivat peliään auki ja pakottivat Riemun Juuso Laukkasen torjuntatöihin. Haukkojen hyvä paine ja kiekonhallinta saivatkin Riemun rikkomaan, joka tarjosi kuitin paikan kotijoukkueelle. Kuvio pyörikin hyvin, joka päättyi Matias Kutvoseen terävään rannelaukaukseen ja siitä pienen räpyläkosketuksen kautta myös verkon perukoille. Syöttäjiksi merkittiin Valtteri Peltonen ja Matti Heikkinen. Näin ottelu oli tasan ajassa 9.14.


Maalin jälkeen Haukat saivat hyvän energian ja kiekko pyöri Riemun päädyssä vaarallisesti, joka tuotti jälleen ylivoiman Haukkaparvelle. Ylivoima toimi tälläkin kertaa hyvin, mutta verkkoon asti ei pelivälinettä saatu.


Ylivoiman jälkeen oli Riemun vuoro pyörittää vaarallisesti. Muutama paikka aiheuttikin hieman hikikarpaloita kotiyleisölle, mutta lukemat taululla säilyivät ennallaan. Haukat vastasi hyvin huutoon ja erän viihdearvo senkun kasvoi.


Haukat tarjosivat vielä erän loppuun Riemulle mahdollisuuden pukukoppimaaliin ottamalla rangaistuksen. Paria niukasti ohi viuhunutta kutia lukuunottamatta Haukoilla ei ollut suurta paniikkia alivoimaisena. Toiseen erään alivoimaa jäi vielä kärsittäväksi 6 sekuntia. Viihdyttävä erä päättyi lukemiin 1-1, maalivahtien torjuntojen mennessä 14-12 Samu Mäkiselle.


TOINEN ERÄ


Toinen erä alkoi Riemun 6 sekunnin ylivoimalla, mutta sitten nähtiin Haukkojen pari vaarallista paikkaa, jossa kiekko lirui jo melko lähellä maaliviivaa. Riemu kuitenkin selvitti tilanteet tuurilla ja taidolla. Riemun hyvä liike tuotti kuitenkin jälleen erikoistilanteen, Haukkojen turvautuessa vilunkiotteisiin. Jyskälän miehet pyörittivät ylivoimaa erittäin mallikkaasti, mutta Haukat selvittivät kiperän tilanteen täpärästi, kiekon ollessa kerran jo aivan maaliviivan tuntumassa.


Tasaviisikoin paikkoja siunaantui edelleen puolin toisin, joka tarjosi viihdykettä ja tapahtumaa. Haukat pääsivät vuorostaan ylivoimalle viiden minuutin kohdalla, mutta Riemun liikkuva ja aktiivinen alivoima vesitti Haukkojen erikoistilanteen.


Haukat sai kuitenkin lisää ylivoimaa hetkeä myöhemmin, joka oli tuottaa johtomaalin ilman Juuso Laukkasen paraatipelastusta. Muutoin laukaukset suuntautuivat hieman harakoille. Tultuaan tasalukuiseksi Riemulla oli vuorostaan pari läheltä piti-tonttia, jotka Samu Mäkinen sai vaivoin selvitettyä. Peli aaltoili melkoisesti, tuottaen painetta ja tekopaikkoja tiheään tahtiin kumpaankin päähän.


Jäähykarkelot saivat jatkoa jälleen Haukkojen toimesta ajassa 33.52, jonka seurauksena Riemu pääsi jälleen touhuamaan ylivoimaisena Haukkamaalilla. Tilannetta ei helpottanut toinen peräkkäinen Haukkajäähy, joka tarjosi vierailijoille pienen hetken kahden miehen ylivoimaa. Haukkojen alivoima taisteli kuitenkin ahdingossa urhoollisesti, etenkin J-P Jokisen ja Leevi Leipijärven näyttäessä taisteluilmettä isolla naamarilla.


Riemulla oli erän lopussa vielä 3-1 ylivoimahyökkäys, joka päättyi hiuksenhienoon ohilaukaukseen. Sitten vierailija tarjosi puolestaan erän viimeiselle minuutille Haukoille mahdollisuuden ylivoimaan, joka ei tuonut kuitenkaan erään lisämaaleja. Näin erätauolle lähdettiin edelleen lukemissa 1-1, Haukkojen jatkaessa ylivoimaa vielä minuutin kolmannen erän alussa.


Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat 11-10 Samu Mäkiselle.


KOLMAS ERÄ


Kolmannen erän alun minuutin ylivoima valui hukkaan ja viisikoilla jatkettiin. Peli aaltoili jo tuttuun tapaan puolelta toiselle ja johtomaali kiinnosteli kumpaistakin. Puserossa oli kuitenkin tieto siitä, että maalit ovat tänään todella kortilla ja yhtään ei ole varaa antaa ilmaiseksi.


Haukat pääsivät hakemaan johtomaalia ylivoimalla erän kahdeksan minuutin kohdalla, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta kiekkoa ei vain saatu sisään. Osasyyllisenä oli toki mainiosti pelannut Juuso Laukkanen.


Riemu kaivoi urakalla verta nenästään ottamalla heti toisen rangaistuksen edellisen perään ja tarjosivat näin Haukoille jälleen mahdollisuutta maalintekoon. Vihdoin Haukat myös käyttivät lukuisat tarjotut almut hyväkseen ja Valtteri Peltonen pääsi lämäämään suoraan Lari-Henrik Postin hyvästä syötöstä laatan takanurkkaan. Toinen syöttäjä oli Tuomas Tilli.


Pelin kuvaa mukaillen Haukat tarjosivat kuitenkin oitis Riemulle mahdollisuuden kuittaukseen ylivoimalla, josta Riemu kiitti ja kuittasi tylysti. Kiekko pelattiin Matias Rauvolalle, joka tälläsi mustan pönttöön suoraan syötöstä. Esityön tekijöinä olivat Joel Järvenpää ja Rene Pylvänäinen. Näin ottelu oli jälleen tasalukemissa, nyt 2-2.


Ja mikäpä loppu se sellainen olisi tällaiseen peliin kun Haukkojen 3-2 johtomaali ja Riemun tasoitus 3-3 ilman maalivahtia? Ei minkäänlainen!

Haukat siirtyivät johtoon Valtteri Peltosen rannelaukauksella pahan maskin takaa, johon syötön toimitti 100-0 aloitusvoiton kaivanut Matti Heikkinen. Riemu painoi pelin väkisin tasoihin Joel Heikkisen yllättävällä laukauksella, joka painui Haukkamaalin yläkulmaan reilu minuutti ennen pelin loppua. Syöttäjiksi merkittiin Léo Heikkinen ja Vili Peräkylä.


Nämä olivat myös pelitapahtumiin nähden melko ansaitut loppulukemat, niin tasainen peli oli kyseessä. Kun jatkoaikakaan ei tuonut tulosta, haettiin ratkaisu pitkän kaavan kautta rankkareilla. Siellä Haukat käänsivät pelin edukseen, Jussi-Pekka Jokisen ollessa Haukkasankarina.


Maalivahtien torjunnat menivät kokonaisuudessaan 39-35 Samu Mäkisen sarakkeeseen.


Näin lisäpiste äärimmäisen tiukasti Järvenpäähän, erittäin viihdyttävän ja tapahtumarikkaan ottelun päätteeksi. Nyt pitää hetki huokaista.


Hyvää viikonlopun jatkoa!

133 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Ice Hockey Game
bottom of page