top of page
Ice Hockey Game

Järvenpään illassa oli vain yksi isäntä talossa!

Haukat otti todella miehekkään (puhutaanhan nyt miesten jääkiekosta) voiton Kalajoen JHT:sta isännöidessään ottelua numero kaksi kotipubissa. Lukemat 7-2 eivät jätä sijaa selittelyille, eikä Haukkojen iskukyvystä tai taistelutahdosta tarvitse olla tämän sarjan perusteella huolissaan. Erinomainen, kurinalainen esitys tarjoaa upeat lähtökohdat jatkoon, Haukkojen johtaessa sarjaa nyt 2-0. Sarja on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina Kalajoella.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäisestä erästä lähtien Haukat operoivat isännän haalarit niskassaan. Ottelun maalitalkoot aloitettiin ajassa 3:02, Eelis Räihän iskiessä kalajokisten heikon purun jälkiseurauksena kiekon vastustamattomasti takayläseen. Syöttäjänä Jussi-Pekka Jokinen, koska JHT:n puolustajaa ei voinut tähän nimetä.

Toisen kerran helähti ajassa 8:49, Haukkojen selvittäessä sitä ennen yhden alivoiman. Sasu Helenius kiiti kuin Haukka konsanaan pakin paikalta hyökkäyksen kärkeen, sai nappisyötön Santeri Seppälältä ja kuittasi kiekon kauniisti takanurkkaan. Lenni Kämäräinen saalisti toisen syöttöpisteen. Näin Haukoille jo makea 2-0 kotijohto.

Haukat jatkoivat väkevää tekemistä ja kolmannen kerran kihahti vartin kohdalla, Leevi Leipijärven ohjatessa kiekon melko akrobaattisesti maalin edestä nuottaan. Maali oli esimerkki siitä, että kun flow on päällä, kaikki onnistuu melko paljon helpommin. Loistavasti kiekon riistänyt Niko Lottanen ja kiekon maalille toimittanut Antti Immonen saalistivat osumaan syöttöpisteet.

Kun kulkee niin kulkee, se tuli todistettua seuraavaksi. Erän kruunasi minuuttia myöhemmin isketty 4-0 osuma, jonka sai nimiinsä Lenni Kämäräinen. Haukkojen kannalta erittäin suotuisasti pomppinut kiekko löysi lopulta kohteensa ja Lenni toimitti kiekon nuottaan melko pienestä kulmasta. Maali meni rehellisesti myös osiltaan haparoineen JHT-veskari Elias Korpelan piikkiin, jolle tämä riittikin iltapuhteeksi. Erän loppu menikin jäähyjen merkeissä, Haukkojen istuessa 2+10 ja 2+2 minuutin mittaiset istunnot JHT:n kakkosta vastaan. Lisämaalit jäivät kuitenkin erässä syntymättä. Näin ensimmäinen erä melko murskaavasti Haukkojen nimiin 4-0. Maalivahtien torjunnat 9-14 JHT-duo Korpela-Metsänen nimiin.

TOINEN ERÄ

Haukat aloitti toisen erän alivoimaisena, jonka JHT kuittasi reilun minuutin pelin jälkeen. Maalintekijänä Santeri Salminen, syöttäjät Niklas Murto ja Akseli Kyttälä. Tästä Haukat eivät kuitenkaan hätkähtäneet, vaan ottivat jälleen otteen pelistä. JHT tarjosi ylivoimaa, joka ei Haukoille tällä erää kelvannut. Ajassa 27:57 maali sen sijaan kelpasi Eelis Räihälle, joka upotti illan toisensa Veeti Leipijärven ampumasta paluukiekosta, hienon seinän ja tuulennopean pyrähdyksen jälkeen, joka jätti JHT pakin kuin seisomaan ja tarjosi Räihälle täysin vapaan tontin iskeä paluukiekko reppuun. Toinen syöttöpiste J-P Jokiselle.

5-1 maali alkoi selvästi hiipiä kalajokisten ihon alle. Nokkapokat yleistyivät ja jäähyjä rupesi ropisemaan. Pienen poikapainin ja pelin viivyttämisjäähyn jälkeen Haukat pääsivät pelaamaan ylivoimaa, jonka Jussi-Pekka Jokinen naulasi hienolla rannelaukauksella vesipulloon. Syöttäjinä Antti Immonen ja Jere Ylikärppä. Näin lukemat jo 6-1, eikä JHT:lla ollut eväitä vastata Haukkojen rynnistykseen, vaikka saivatkin luotua muutamia vaarallisia hyökkäyksiä ja paikkoja.

Loppuerä kähistiin, väännettiin ja jäähyiltiin puolin toisin. JHT sai vielä tehtyä illan viimeisen maalinsa ajassa 38:02, Jani Nurkkalan toimesta. Maali oli ylivoimamaali. Erätauolle lähdettiin lukemista 6-2 ja peli oli Haukkojen näpeissä kokonaisvaltaisesti. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä menivät Samu Mäkiselle 12-8.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä ei enää varsinaisia hienouksia tarjonnut. Haukat tekivät loppuluvut 7-2 rangaistuslaukauksesta, Antti Immosen iskiessä laatan pömpeliin kampituksen seurauksena. Muut tilastomerkinnät olivatkin JHT:n rangaistuksia, joita jaeltiin kuusi kappaletta. Haukat eivät enää onnistuneet lisämaalien teossa ylivoimien turvin, ottelun jo käytännössä ratkettua ja jalan siirtyessä pikkuhiljaa kaasulta pois, kuten tässä kohtaa järkevää onkin. Sarja on ripeätempoinen ja lauantaina reissataan taas. Pelin torjunnat kokonaisuudessaan 40-28 JHT-duon nimiin.

Tällaista se on kun hommat onnistuvat. Taskussa on nyt kaksi voittoa ja tarjolla kolme ottelupalloa. Melko kutkuttava tilanne sarjakakkosta vastaan. Nyt otetaan huominen happea ja homma jatkuu Kalajoella, jossa sarja on jo mahdollista panna poikki kalajokisyleisön edessä.

Nyt kannattaa pitää hatusta kiinni! Haukka liitää!