top of page
Ice Hockey Game

Karhunpeijaiset takana!

Haukat otti luvalla sanoen värikkäässä ja vaiherikkaassa kamppailussa komean voiton.

Ottelu oli pääosin tasaista vääntöä, jonka intensiteetti ja tunne kantoi liki ottelun loppuun saakka. Vahva kolmas erä sinetöi pisteet Järvenpäähän, lukemin 7-4.

Ensimmäinen erä tarjosi heti maaleja ja vauhtia. Haukat vastasivat ottelun avausmaalista ajassa 2.37, Kristofer Jogin iskiessä kiekon suoraan Nikita Puzakovin aloituksesta reppuun. Karhut heräsivät kuitenkin takaa-ajoon ja palkinto nähtiin ajassa 7.54. Maalintekijänä Lauri Salmi, syöttäjinä Tuukka Muukkonen ja Julius Harttunen.

Tasoituksen jälkeen ottelu sujui hetken aikaa yhtä Karhu-jäähyä lukuunottamatta ilman kummempia tilastomerkintöjä. Karhu HT iski itsensä johtoon ajassa 17.29, Haukkapuolustuksen hieman turhan anteliaan päätypelaamisen avustuksella. Kiekon toimitti maalin edestä verkkoon Ville-Petteri Mäkinen, joka sai syötön Kasperi Nutolta.

Haukat pääsivät vielä iskemään kertaalleen, kun Niko Lottanen ohjasi maalin edestä mustan nuottaan eleettömästi. Kiekon toimitti maalille Leevi Leipijärvi. Toinen syöttöpiste Juhani Merikannolle. Maalin syntyajaksi merkittiin 18.19.

Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 2-2. Maalivahtien torjunnat 10-7 Haukkojen Benjamin Kallion hyväksi.

TOINEN ERÄ

Toinen erä tarjoili heti alkuun tilastomerkintöjä. Karhu HT otti rangaistuksen, jonka Haukat käyttivät varmasti hyväkseen. Eduard Slessarevski pääsi laukomaan kiekon tarkalla rannelaukauksella maaliin, kun ylivoimaa ehdittiin pelata reilu minuutti. Syöttöpisteet Leevi Leipijärvelle ja Niko Lottaselle.

Vain alle minuutti tarvittiin kuitenkin siihen, että Karhu kampesi jälleen tasoihin. Ricards Brinecs osoitti hienoa henkilökohtaista taitoaan kahvittaen alimman Haukkapuolustajan ja laukoen kiekon tarkasti takakulmaan. Syöttöpisteen maaliin sai Lauri Sikoniemi.

Toisessa erässä nähtiin myös jääkiekon varjopuolia, kun Kristofer Jogia taklattiin kiekontavoittelutilanteessa pään alueelle. Jogi lyyhistyi jäänpintaan pelottavan näköisesti ja poistui ottelusta paarien avustuksella. Ottelu keskeytyi hyväksi toviksi episodin myötä. Tilanteesta tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus Karhujen Kasperi Nutolle. Samassa tilanteessa myös Karhujen toimihenkilö nappasi kylkiäisenä vielä 20 minuutin käytösrangaistuksen.

Kun peliä päästiin vihdoin jatkamaan, Karhut saivat läpiajon, jonka Benjamin Kallio selvitti. Jälkitilanteesta Haukat saivat kuitenkin rangaistuksen. Karhu eivät etsikkoaikaansa käyttäneet ja näin toinen erä pelattiin loppuun ilman lisämaaleja ja tilastomerkintöjä.

Toisen erän torjunnat menivät 15-13 Karhujen Veli-Matti Mäkisen sarakkeeseen.

KOLMAS ERÄ

Kolmannessa erässä alkoivat sitten Karhunpeijaiset. Reilun viiden minuutin pelaamisen jälkeen Haukat aloittivat reilun minuutin mittaisen kimaran, jossa kiekko iskettiin kolmeen otteeseen Karhujen pömpeliin. Karkelot starttasi Leevi Leipijärvi ajassa 45.20 komealla rannelaukauksella ringeten välistä. Syöttäjinä Nikita Puzakov ja Veeti Soila.

Homma jatkui Andre Linden ja Matti Raskin toimesta, jotka toimittivat kiekot maaliin rystylaukauksilla lähietäisyydeltä. Luvalla sanoen voi myös todeta, ettei tänään ollut Karhuvahti Mäkisen päivä, sen verran vaivatta kiekot perille löysivät. Syöttöpisteille tähän kimaraan pääsivät myös herrat Könönen, Virta, Merikanto ja Soila. Tässä kohtaa Karhut vaihtoivat myös melko ymmärrettävästi maalivahtia.

Loppuerä oli enemmän tai vähemmän turhautuneen Karhulauman ja shokkihoitoa tarjonneiden Haukkojen puurtamista, jossa hieman hanskattiin ja tökittiin mailoillakin. Pukaria pantiin boxiin ja suihkuun, joka oli tuomaristolta varmasti ihan oikea ratkaisu. Karhut onnistuivat vielä kaunistelemaan numeroita lukemiin 6-4 ylivoimalla, mutta Jussi-Pekka Jokisen sinetöimä 7-4 osuma ajassa 52.45 olikin sitten ottelun ratkaisu. Mahtuipa mukaan vielä Jani Könösen epäonnistunut rangaistuslaukauskin.

Näin Haukoille komea viimeisen erän tyrmäysvoitto viime kauden mestarista, joka varmasti lämmitti mieltä parin tiukan ja kirvelevän tappion jälkeen.

Maalivahtien torjunnat lopulta 34-27 Benjamin Kallion nimiin.

Kauaa ei voittoa voi jäädä juhlimaan. Huomenna pelataan samassa paikassa, samaan aikaan. Silloin vastus tulee Jyväskylästä, D-Kiekon muodossa.