top of page
Ice Hockey Game

Kauden avauksesta mahalasku

Hyvän harjoituskauden pelannut Haukat kokivat sarja-avauksessa mahalaskun Huntersin ollessa tyly vieras tänään Järvenpään perjantai-illassa, jota todisti liki viisisataa katsojaa. Haukat kiittää ja kumartaa. Lukemat eivät välttämättä tehneet täysin oikeutta pelitapahtumille, Huntersin ollessa järkyttävän tehokas paikoissaan. Toisaalta jos kaveri mättää reppuun viisi osumaa enemmän, ei selittelyyn kannata jättää liiemmälti palstatilaa.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Sarjapisteiden jahtaaminen alkoi intensiivisesti ja tasaisissa merkeissä.

Kumpikaan ei ottanut selkeää otetta, vaan matsissa mentiin puolelta toiselle intoa ja vauhtia täynnä. Kiinnostus sarjapisteitä ja tosipelejä kohtaan oli selvästi nähtävillä.

Hunters pääsi avaamaan pelin erikoistilanteiden kirjon viiden minuutin kohdalla, jonka joukkue kuitenkin vesitti ottamalla itsekin rangaistuksen. Tasavajaalla pelissä nähtiin jo ensimmäisiä pieniä merkkejä tunnepuolesta, mutta pääosin hyvässä hengessä. Haukoille avautui ensimmäinen todella kova maalipaikka kahdeksan minuutin kohdalla, mutta avopaikasta ammuttu laukaus hyvän puolenvaihdon jälkeen suuntautui aavistuksen liian keskelle, jolloin Riku Törnqvistille jäi tarvittava sauma hoitaa tilanne. Hunters sai omansa hetkeä myöhemmin läpiajon muodossa, mutta myös Matti Fingerroos hoiti hommansa tyylikkäästi.

Erän loppupuolella Hunters sai väkevää pyöritystä kovan karvauksen kautta Haukkapäätyyn, mutta ylärima pelasti kotijoukkueen takaiskumaalilta. Erän loppu oli muutenkin hieman Hunters-merkkinen, mutta Haukat onnistui taistelemaan itsensä erätauolle tasalukemissa 0-0.

Maalivahtien torjunnat menivät tasaisesti 8-9 Matti Fingerroosin sarakkeeseen.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi myös Hunters-merkkisesti, porvoolaisten päästessä parin minuutin sisään iskemään kiekon jälleen tolppaan saakka. Kun vain maalit lasketaan, tapaus ei aiheuttanut reaktioita tulostaululla. Hetken päästä Haukat pääsivät ottamaan hommaa hieman haltuun ylivoiman turvin. Ylivoima tuotti yhden tuhannen taalan paikan, mutta Hunters-vahti Riku Törnqvist päätti röyhkeästi ryöstää Niko Lottasen.

Pelin avausmaali nähtiin ajassa 28.21, Haukkojen puolustuksen kardinaalivirheen seurauksena, joka vapautti lopulta Olli Östermanin nokakkain Matti Fingerroosin kanssa ja tarjosi mahdollisuuden veivata kiekon vastustamattomasti häkkiin. Syöttöpisteet Jesse Poussulle ja Tony Mollbergille.

Lisää tuli melkein samoilla lämpimillä, reilu minuutti myöhemmin Huntersin sahatessa Haukkojen puolustuksen rikki pitkillä poikittaissyötöillä. Tämän seurauksena maalille unohtui vanha Haukkasoturi Jani Könönen, joka puttasi kiekon suoraan syötöstä maaliin. Syöttöpisteet maaliin Eetu Matilaiselle ja Roope Markulalle.

Haukat pääsivät peliin mukaan ylivoimalla, Niko Lottasen iskettyä kiekon häkkiin reilun minuutin ylivoimatilanteen jälkeen. Syöttöpisteet maaliin saivat Leevi Leipijärvi ja J-P Jokinen. Haukat saivat kavennuksesta uutta virtaa ja saivatkin painettua kiekkoa Huntersin päähän, mutta ihan parhaan sektorin maalipaikkoihin ei päästy. Hunterskin sai vuorollaan käännettyä hyviä vastaiskuja ja suorittivat omaa peliään vahvasti, joten kaikkiaan erä oli melko tasainen pelillisesti.

Tunteiden läikkymiseltäkään ei vältytty kiivaan kamppailun tuoksinassa, joka johti Huntersin ylivoimatilanteeseen. Porvoolaiset eivät kauaa jaksaneet näperrellä, vaan rakensivat tehokkaan kuvion seurauksena paikan Jani Könöselle takatolpalle, jolla oli helppo työ iskeä kiekko jälleen nuottaan. Syöttäjinä olivat tällä kertaa Eetu Aakko ja Eduard Slessarevski.

Maalintekoaika oli 39.16.

Hunters-maali jäi erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi, joten toiselle erätauolle lähdettiin Huntersin 1-3 johdossa.

Maalivahtien torjunnat toisen erän jälkeen olivat 16-21 Riku Törnqvistin nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä tarjosi heti alkuun Haukkojen ylivoimaa, joka kuitenkin valui harakoille. Heti perään Hunters pääsi vuorostaan ylivoimalle ja sai yrittää ratkaisevia lisäosumia. Tälläkään kertaa Huntersin hyvin pyörinyt ylivoima ei pettänyt, kun Leevi Hyypiä täräytti kiekon siniviivalta hyvällä rannelaukauksella verkon perukoille. Maalin syötti Aleksi Laitinen. Näin peli oli tässä vaiheessa melko ratkaisevan tuntuisesti 1-4 Huntersille.

Haukat kaivoi lisää omaa kuoppaansa erän puolivälissä ottamalla jälleen rangaistuksen, joka tarjosi Huntersille jälleen mahdollisuuden painaa peli Oranssien päähän. Huntersin ylivoiman paras terä oli jo kuitenkin käytetty, joten ylivoima ei tarjonnut kovin kummoista spektaakkelia, olihan joukkue jo suht' turvallisessa johdossa.

Haukkojenkin paras terä ja voitonjano alkoi kokea inflaatiota ajan huvetessa vääjäämättä kellosta. Hunters teki myös tarvittavan pitääkseen Haukat turvallisen välimatkan päässä.

Hunters iski vielä yhden ylivoimamaalin ajassa 55.34, Haukkojen tarjotessa siihen vielä mahdollisuuden. Tällä kertaa Oka Riissanen sivalsi kiekon nuottaan Roope Markulan ja Jani Könösen syötöistä.

Huntersin pelikuri herpaantui hetkeksi ja joukkue jäähyili vielä erän lopussa, joka tarjosi Haukoille mahdollisuuden kaunistella lukemia kahden miehen ylivoimalla. Tänään Hunters-nuotta oli kuitenkin liki kirottu, eikä se ottanut vastaan kuin yhden Haukkojen lähettämän kiekon. Haukat yritti silti kaikkensa ottaen maalivahdinkin pois, josta Hunters rokotti vielä kertaalleen Eduard Slessarevskin toimesta.

Näin loppulukemat melko tylysti 1-6 Huntersille, kiitos erinomaisen tehokkuuden ja viimeistelyn.

Maalivahtien torjunnat menivät kokonaisuudessaan 34-29 Riku Törnqvistin nimiin.

Homma on nyt startattu käyntiin. Suunta on tästä vain ylöspäin, jota lähdetään tekemään todeksi viikon päästä Lempäälässä LeKin vieraana.