top of page
Ice Hockey Game

Kausi avattiin voitokkaasti!

Kausi avattiin sillä parhaalla mahdollisella tavalla, eli voitolla. Tiukan taistelun ja vaiherikkaiden jaksojen jälkeen valotaululla komeilivat 2-3 lukemat Haukkaparven eduksi.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kummankin joukkueen tarjotessa toisilleen mahdollisuuden ylivoimamaaliin ensimmäisen kympin aikana. Haukat passasi omansa, Titaanit sanoivat vuorollaan kiitos. Avausmaali nähtiin ajassa 11.26, kun b-pisteiden väliin unohdettu Vili-Valtteri Kolsi täräytti kiekon hienolla onetimerilla häkkiin. Tarjoilusta vastasivat Vilho Korpela sekä Simo Kauppinen.

Haukat yrittivät rakennella tasoitusta, mutta Titaanipuolustus ei päästänyt Haukkaparvea operoimaan kriittisille sektoreille. Titaanien 2-0 maali oli lähellä pariinkin otteeseen, kun punanuttujen hyökkääjät olivat nokikkain Samu Mäkisen kanssa. Mäkinen kuitenkin selvitti tilanteet täpärästi, eivätkä Titaanit päässeet iskemään lisämaaleja. Ensimmäinen erä ei tarjonnut enempää tilastomerkintöjä, joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Maalivahtien torjunnat Samu Mäkisen hyväksi 10-4.

TOINEN ERÄ

Toisessa erässä taisto jatkui siitä mihin se avauserässä jäi. Ensimmäisen vitosen aikana ei nähty yltiövaarallisia tilanteita, mutta pari kelpo taklausta kuitenkin. Kiekkoa toimitettiin maalille, mutta pelipaikoilla ei ollut riittävän ahneita hyökkääjiä. Haukat saivat myös muutaman terävän suoran laukauksenkin kohti maalia, mutta Titaanien Niko Tammi hoiteli ne "Taistomaisen" varmasti, sukunimenkin velvoittamana.

Erän puolivälissä Haukkojen Matti Rask aiheutti hieman harmaita hiuksia joukkueelleen ottamalla 2+2 minuuttia maalinedustan laittomasta luutimisesta. Haukat taistelivat kuitenkin alivoiman hienosti, eikä pieni musta hetki tuottanut konkreettista vahinkoa. Jani Könönen pääsi jopa pari kertaa läpiajoon alivoiman aikana, mutta maaliin ei kiekkoa vieläkään saatu.

Erän loppu oli melkoista miekkailua, mutta puhdasta sellaista. Vaaralliset paikat olivat kortilla ja kiekko eli hieman omaa elämäänsä. Olosuhteet tarjosivat Haukoille kuitenkin tasoituksen, kun Niko Lottanen toimitti pelivälinettä maalille, yllättäen Niko Tammen. Syöttäjänä toimi Leevi Leipijärvi.

Titaanit tarjosivat Haukoille vielä erän loppuun ylivoimamahdollisuuden, jonka Haukat käyttivät hyväkseen. J-P Jokinen iski kiekon maalin kulmalta reppuun kun peliaikaa oli erästä jäljellä vain 19 sekuntia. Näin Haukat oli kääntäneet ottelun hieman sekavienkin vaiheiden jälkeen edukseen 1-2. Maalin syöttäjinä kunnostautuivat Sasu Helenius ja Niko Lottanen.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä 13-7 Niko Tammelle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä ei tuottanut ensimmäisellä kympillä tilastomerkintöjä. Kiekko pyöri aavistuksen enemmän Titaanimaalilla, mutta pelin käsikirjoitus säilyi edelleen tasapäisenä. Pelin edetessä intensiteetti nousi ja ukkoa alkoi olla rähmällään jäässä ja maalin edessä, joka alusti pelin loppukliimaksin oivallisesti. Haukoilla oli pari hyvää paikkaa iskeä, mutta Niko Tammi hoiti hommansa.

Titaanit saivat myös pari hyvää mylläkkää aikaiseksi, jonka seurauksena Haukat joutuivat ottamaan jäähyn. Titaanit rakensivat pari vaarallista vetopaikkaa, mutta kehno sihti koitui punanuttujen kohtaloksi. Haukat selvitti ylivoiman kun ottelua oli jäljellä enää 8 minuuttia.

Titaanit saivat hyvää rynnistystä aikaiseksi, mutta Haukat pelasivat viisaasti. Tämä tuotti myös Haukoille iskun paikan, joka tuottikin tulosta. Kiekko toimitettiin maalin edessä seisseelle Gregory Smithille, joka iski kiekon varmasti nuottaan. Syöttäjänä maaliin Arttu Virtanen.

Titaanit eivät kuitenkaan luovuttaneet. Haukat ottivat vielä ajassa 56:09 rangaistuksen, jonka aikana Titaanit iskivät 2-3 kavennuksen pelaten ilman maalivahtia. Maalintekijänä Erkka Huttunen, syöttäjinä Vili-Valtteri Kolsi ja Simo Kauppinen.

Ottelun loppu oli todella tiukka, eikä tasoituskaan ollut kaukana. Haukat kestivät kuitenkin kotijoukkueen paineen Samu Mäkisen johdolla ja nappasivat arvokkaat avauspinnat Kotkasta lukemin 2-3.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 32-25 Samu Mäkisen hyväksi.

Huomenna jatketaan kotipubissa, jonne tulee varmasti ärsytetty ja valmis Titaanit. Ole silloin paikalla! Kiekko jäähän kello 16:20.