top of page
Ice Hockey Game

Kausiennakko 2022-2023

Huomenna starttaa jälleen uusi luku Suomi-Sarjan jääkiekkoa. Kausi on vihdoin täällä. Suurin yllätys koettiin jo ennen kauden alkua, kun mestaruuden voittanut D-Kiekko luopui sarjapaikastaan. Tuleva kausi pelataan siis 13 joukkueen voimin.


Suomi-Sarja-yhteisö on saanut pari mielenkiintoista joukkuetta mukaan, Lapuan Virkiän ja Lempäälän Kiekon muodossa. LeKi ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä, koska joukkue on pelannut Mestiksessäkin kaudella 2018-2019. LeKi tulee olemaan varmasti kova haaste kenelle tahansa myös Suomi-Sarjassa. Muita ennakkoon kovia joukkueita ovat muun muassa tutut Hunters, Pyry ja viime kauden finalisti JHT. Mutta kuten jääkiekkoa seuraavat tietävät, Suomi-Sarjassakin voimasuhteet saattavat vaihdella kausien välissä rajustikin. Luvassa onkin luvalla sanoen mielenkiintoinen kausi!

Lapuan Virkiä taas on erinomainen piristysruiske sarjalle, kun joukkue varmisti historiallisen Suomi-Sarjaan nousunsa keväällä. Tuoreella innolla ja kiekkobuumilla varustettu joukkue voi olla hyvinkin villi kortti-ainesta ja tuoda tervettä pohjalaista lajien välistä kilpailua myös menestyneen naisten Superpesisjoukkueen kesken.Entä sitten Haukat?


Haukat lähtee jonkun verran uudistuneena, joukkueen tukipilareiden ja kapteeniston säilyessä kuitenkin vanhassa formaatissaan. Puolustuksessa on vahvoja kehitysaskelia ottaneen "Shuma" Kinebuchin kokoinen aukko, mutta se tarjoaa mahdollisuuksia myös uusille kehitysaskelille. Maalinsuu on lähtökohtaisesti hoidossa, luottokassari Samu Mäkisen jatkaessa joukkueen vahvuudessa. Hyvät kirittäjät rinnalla ovat Niku Halla-Aho sekä Roope Koskinen.


Leevi Leipijärven (C) , J-P Jokisen, Jere Ylikärpän ja Sasu Heleniuksen kipparoima Haukkaparvi lähtee siis kauteen varsin mielenkiintoisin asetelmin. Suomen Cupin peleistä ei jäänyt hirvittävästi tuloksellista kerrottavaa, mutta niistä ei kannata tehdä vielä liian suuria johtopäätöksiä. Kaikki tuloksen sisällä tehty työ, kokemukset ja opit ovat kuitenkin niitä asioita, joilla on merkitystä pitkän kauden pimeimpinä iltoina ja kevään ratkaisupelien hurmoksessa.


Ensimmäistä kokonaista kauttaan päävalmentajana toimiva Nico Sirviö kommentoi alkavaa kautta ja pre-seasonia näin:


"Hienoa kun uusi kausi pyörähtää käyntiin ja vieläpä back to back-peleillä, joista tulee varmasti vauhdikkaat ja fyysiset.


Kesä harjoiteltiin hyvin. Treenit aloitettiin jo hyvissä ajoin keväällä treenaten viisi kertaa viikossa aina juhannukseen asti, jonka jälkeen siirryttiin 4 ja puolen viikon omatoimijaksolle.

Uudet pelaajat ovat päässeet hyvin ryhmään sisään ja pre-seasonin aikana joukkue on saanut tärkeitä yhteisiä kokemuksia niin hyvien hetkienkuin haastavien otteluidenkin merkeissä. Näistä kokemuksista ollaan otettu oppia ja sitä kautta lähdetty vahvistamaan meidän peliä. Olemme myös hyödyntäneet videovalmennusta arjessamme.


Peli ei missään nimessä ole valmista, mutta ei sen tässä vaiheessa kuulu vielä ollakaan. Tärkeintä on se, että koko joukkue on motivoitunut tekemään arjessa töitä sen eteen että pelimme ja pelaajamme kehittyvät kauden aikana.


Odotamme Innolla sarjan alkamista ja olemme valmiit vetämään työhaalarit niskaan!"


Haukat aloittaa taipaleensa jo huomenna perjantaina Kotkassa. Kotiavaus nähdään heti perään lauantaina kello 16.20.


Ole silloin paikalla! Tästä tulee hyvä kausi.

264 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page