top of page
Ice Hockey Game

Kiekko-Espoo liian väkevä vieras

Talkoot takana kotipubissa. Yleisöä oli kertynyt mukavasti paikalle todistamaan Haukkojen hyvää ja aktiivista tekemistä, joka ei kuitenkaan riittänyt aivan Kiekko-Espoon haastamiseen tänään.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta ja väkevää pelaamista molemmilta joukkueilta. Haukat eivät kumarrelleet ennalta nimekkäämpää Mestis-vastustajaansa, vaan löivät kroppaa likoon ja jalkoja liikkeelle antaumuksella, joka taas kielii onnistuneesta kesäharjoittelusta.

Vahvaa kiekollista peliä esittäneellä Kiekko-Espoolla otti nimiinsä ensimmäisessä erässä kiekonhallinnan, mutta Haukoilla oli taas useampi vaarallinen maalipaikka, jotka syntyivät pääosin nopeista, väkevistä vastaiskuista ja kiekon toimituksista maalille. Ylärimaa lähemmäksi Haukat eivät kuitenkaan päässeet, joten erätauolle lähdettiin lukemista 0-0. Torjunnat Haukkojen Samu Mäkinen 8, Roope Taponen 14.

Toinen erä alkoi kuitenkin vahvasti Espoo-merkkisesti. Vierasjoukkue vyöryi Haukkamaalille vaarallisesti kerta toisensa jälkeen, joka tuotti lopulta tuloksen ajassa 25.02, Espoon siirtyessä 0-1 johtoon maalinedustilanteen seurauksena. Maalintekijänä Sakari Turtiainen, Olli Iisakan ja Tommi Takaveräjän syötöistä.

Haukat tasoitti kuitenkin pelin nopeasti ylivoimalla ajassa 29.10, kun Sasu Helenius pääsi ampumaan terävän rannelaukauksen vahvan maskin takaa. Syöttäjät maaliin Jani Könönen ja Jere Ylikärppä.

Ottelu jatkui tasaisena puurtamisena, jossa tunnettakin saatiin hieman pintaan. Tämä näkyi pieninä juttuhetkinä ja hanskojen heilutteluna, mutta suuremmilta kahnauksilta vältyttiin. Jäähypenkkiä jouduttiin kuitenkin kuluttamaan talkoiden seurauksena hieman puolin ja toisin, joista K-Espoo rankaisi kertaalleen ajassa 38.04 hienon viivakudin ansiosta. Maalintekijänä Saku Salmela, Kasper Elon ja Tommi Takaveräjän toimiessa passareina. 1-2 Vierasjoukkueelle oli tosiasia.

Haukkojen heikohko erän loppuhetki mahdollisti sen, että ajassa 38.23 Espoo lisäsi vielä johtoaan 1-3 lukemiin, joka antoi sille vahvan edun kolmanteen erään. Maalintekijänä Morten Jurgens. Syöttöpisteille Oula Kuure ja Petteri Villanen. Toisen erän torjunnat Mäkinen 21, Taponen 10.

Kolmannen erän alku oli jälleen espoolaisten vahvaa tekemistä. Kiekonhallinta oli jälleen tukevasti joukkueen hallussa, joka pakotti Haukat rikkomaan ja ottamaan jäähyjä. Vain Samu Mäkinen ja aavistuksen tehoton viimeistely estivät Espoon lisämaalit erän ensimmäisellä vitosella.

Ajassa 48.02 Haukat kuitenkin iski itsensä peliin mukaan, Peter Jurvelinin vahvan vaihdon seurauksena. Ensin mies tarjoili hyökkäyspäässä voimakkaan niitin, jonka jälkeen ampui seuraavasta hyökkäyksestä hävyttömän nopean ja terävän rannelaukauksen aivan espoolaismaalin etuyläkulmaan. Syötöt J-P Jokiselle ja Aleksi Virralle.

Tästä Haukat saivat jälleen akuutin piristysruiskeen, jonka seuraksena kiekko oli jo vastustajan maaliristikossa, valitettavasti vain väärällä puolella maaliviivaa. Haukat jatkoi taistelua aina loppumetreille saakka, jonka kliimaksi oli Haukkojen hylätty tasoitusmaali. Maali katsottiin syntyneeksi korkealla mailalla.

Haukat eivät toipuneet enää tuosta hylätystä maalista uuteen rynnistykseen. Espoo sai painettua kiekon väkevästi Haukkojen päätyyn ja pidettyä pelivälineen visusti aivan väärässä päässä Haukkojen kannalta. Näin ollen kuudennen kenttäpelaajan hyödyntämistä ei päästy edes yrittämään tosissaan.

Näin voitto Espooseen lukemin 2-3.

Pelin kuva antoi kuitenkin uskoa ja osviittaa siitä, että Haukat ovat hyvässä iskussa mainiosti liikkuvana, alati vaarallisena ja modernina jääkiekkojoukkueena, jonka kanssa Suomi-Sarjan vastustajat saavat olla taatusti hereillä. Hyvä tästä tulee!

Seuraavaksi pelataan jälleen harjoitusmielessä, kun Titaanit saapuvat tiistaina 7.9. Järvenpäähän. Palataan siihen lähemmin!