top of page
Ice Hockey Game

Lauantainen tarina toistui - JHT ei tarjoillut toista mahdollisuutta trilleriin

735 silmäparia, joista suurkiitos, todistivat hienoa playoff-lätkää Järvenpään illassa, Haukkojen taistellessa välieräpaikasta kynsin ja nokin. JHT:n rutiini ja tehokkuus oli tälläkin kertaa liian kova pala, eivätkä kalajokiset tarjoilleet enää lauantain kaltaisen trillerin mahdollisuutta. Näin sarja saa huikean päätöksen jo huomenna Kalajoen kiekkopyhätössä, game 5:n muodossa.ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti mutta sopivasti varmistellen. Kumpikaan ei halunnut tarjoilla kaverille huipputärkeää avausmaalia. Kiekko poltteli lavoissa jonkun verran, aiheuttaen muutaman koulusählyä muistuttavan tilanteen, kuitenkin ilman suurempia vaaranpaikkoja.


Kummallakin oli myös kelvollisia tontteja vähintään rehtien räkämaalien tekemiseen, sen verran ahnaasti kiekkoa toimitettiin maalille. K-Rauta Areenan laidat saivat myös osakseen playoff-tunnelmaa taklausten muodossa.


Haukat pääsivät yrittämään johtomaalia seitsemän minuutin kohdalla, JHT:n ottaessa joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta. Haukkojen ylivoima oli hyvää tekemistä, mutta tehot jäivät seuraaviin yrityksiin.

JHT korkkasi ottelun maalisarakkeen, iskemällä ohjurimaalin ajassa 10:17, Teemu-Petteri Lappalaisen toimiessa arkkitehtinä. Syöttäjänä olivat Tatu Pulkkinen ja Niklas Murto.

Pian tämän jälkeen JHT:lle tarjoutui myös läpiajo, jonka Samu Mäkinen varmasti selvitti. Maalista innostunut JHT sai kuitenkin pientä otetta pelistä, Haukkojen hermoillessa hieman syöttötarkkuuden ja pelin systemaattisuuden kustannuksella.


JHT pääsi yrittämään vuorostaan ylivoimaa Haukkapelaajan pelatessa hieman huolimattomalla mailalla, joka osui vastustajan kasvoihin. Tilanteesta saatiin myös hieman ensimmäisen torikokouksen alkusanoja, kuten kiivaaseen playoff-sarjaan kuuluukin.

Haukkojen epäonneksi JHT:n ylivoima oli viritetty tuloksentekoon. Melko vaivatta rakennettu päätypyöritys päättyi upeaan laukaukseen suoraan syötöstä, joka upposi Haukkamaalin ylänurkkaan. Laukauksen esitti Iiro Hietakangas, joka sai syötön Jarno Palolalta. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Niko Himmanen.


Maalin jälkeen Haukat saivat hyvää painetta JHT-päätyyn, mutta kavennus jäi pyörimään maalinedustalle. Laukauksia sateli hyvä määrä, mutta mitään järin vaarallista niistä ei seurannut viimeisen minuutin paria melko hyvää paikkaa lukuunottamatta. Näin ensimmäinen erä päättyi vierailijoiden 0-2 johdossa, pienten tunnekuohujen säestämänä. Maalivahtien torjunnat erässä 6-11 JHT:n Santeri Metsäsen nimiin.


TOINEN ERÄ


Toinen erä tarjoili myös toimintaa alusta saakka. Molemmilla oli hyviä aihioita, joskin vierailija JHT:llä oli ne aavistuksen vaarallisemmat sommitelmat. JHT pyöritti peliä erän edetessä koko ajan vaarallisemmin ja maltilla, lopulta maalinteossa onnistuen. Ajassa 23:33 Akseli Kyttälä ohjasi viivalta tulleen laukauksen näppärästi ohi Samu Mäkisen. Maalin syöttäjiksi merkittiin Tatu Pulkkinen ja Ville Kivimäki. Näin lukemat jo 0-3 kalajokisille.


Haukat eivät onneksi tästä lamaantuneet vaan pääsivät vain pari minuuttia takaiskusta kaventamaan. Hyvän paineen jälkeen Lenni Kämäräinen taisteli irtokiekon maaliin lähietäisyydeltä. Syöttäjinä Waltteri Virtanen ja Nikita Puzakov. Näin peli oli lukemissa 1-3.


Haukat saivat maalista uutta virtaa, joka ilmeni energisenä tekemisenä, taklauspelinä ja hyvänä suorittamisena. JHT pakotettiin puolustusasemiin, mutta maaliin asti kiekkoa ei millään saatu tämän hyvän vaiheen siivittämänä. Tuomarilinja oli tänään luvalla sanoen myös melko salliva, joka olisi saattanut vielä runkosarjassa poikia parikin Haukkaylivoimaa. Niin tai näin, poikien annettiin pelata eikä mitään suuria oikeusmurhia tapahtunut. JHT käytti myös isokokoisemman joukkueen fysiikkaetunsa härskisti hyväkseen.


Kun ei itse häkkiä tee, kaveri lopulta tekee. Tällä kertaa JHT:lla oli myös taivaankappaleet puolellaan, sen verran erikoisesti kiekko päätyi miinuskulman bulgarialaisella kulmasta kulmaan, jättäen Samu Mäkisen täysin pimentoon kiekon sijainnista. Maalilla päivystänyt Jani Nurkkala kiitti ja iski kiekon tyhjään verkkoon muiden ihmetellessä mitä juuri tapahtui. Syöttöpiste Erik Naromalle ja Santeri Salmiselle.


Haukat jatkoi maalin jälkeen hyvällä draivilla, mutta JHT:n puolustus kesti lähentelyt hyvin. Pariin kertaan hierottiin jälleen hansikkaita nenäkarvoihin, mutta tuomarilinjan sallimissa rajoissa.

JHT ylitti tuomarilinjan rajat 34 minuutin kohdalla, tarjoillen Haukoille etsikkoajan peliin mukaan tulemiselle. Haukat repi, raastoi ja yritti, mutta viimeinen terävyys jäi jälleen vaihtopenkille. Näin JHT selvitti tämänkin tilanteen ja lukemat säilyivät vieraille 1-4.


Erän ehtoopuolella nähtiin episodi, jossa Matti Rask taklasi JHT-pelaajaa poikittaisella mailalla, tämän avittaen kaatumistaan näyttävästi. Tämä tiesi molemmille kahden minuutin rangaistusta. Vajaa minuutti rangaistuksia oli kulunut, kun kapteeni Leipijärvi otti joukkueen reppuselkään ja taiteili upean soolomaalin, jossa purjehti hyökkäyssiniseltä aina väkisin maalin edustalle, iskien kiekon lennokkaasti häkkiin miesmassan keskeltä. Kyseessä oli todellinen taistelumaali ja samalla elintärkeä pukukoppiosuma, joka nosti Haukat jälleen kahden maalin päähän. Syöttöpisteet saivat Niko Lottanen ja Waltteri Virtanen.


Erän viime hetkillä nähtiin vielä pari vaarallista JHT-paikkaa ja pieni episodi, jossa Samu Mäkinen ja Stevie O'Connor saivat kakkoset sukeltamisesta ja väkivaltaisuudesta. Tunnetta ei siis erästä puuttunut tälläkään kertaa.

Maalivahtien torjunnat Samu Mäkisen nimiin 15-12.


KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi Haukkojen osalta pirteällä takaa-ajolla. Kiekko liikkui ja maisema vaihtui vilkkaasti. Uurastus palkittiin ajassa 48:17, kun Antti Immonen pääsi laidasta hyvällä liikkeellään aina b-pisteelle, iski ranteet lukkoon ja pamautti kiekon etuyläkulmaan. Vapauttavan syötön keskialueelta tarjosi Niko Lottanen. Toinen syöttäjä oli Leevi Leipijärvi. Tässä kohtaa lukemat olivat toivoa antavat 3-4.


Ilo ei kuitenkaan kestänyt kuin vajaan minuutin, JHT:n vastatessa välittömästi. Hyvä hyökkäys päätettiin laidasta suoraan syötöstä ammuttuun laukaukseen, joka lennätti kiekkoa vielä melko erikoisella roikulla vastakkaiseen yläkulmaan. Samu Mäkisellä oli tämän kudin kanssa tekemätön paikka. Maalintekijänä oli Arttu Venäläinen, syöttäjänä Jarno Palola.


JHT alkoi ratkaisemaan ottelua vain pari minuuttia myöhemmin. Ensin Matti Rask sai melko kovaa kyytiä taklauksen muodossa maalin takana, joka pudotti miehen hetkeksi pois työpaikaltaan. Tämän jälkeen kiekko pelattiin viivalle, josta se toimitettiin oikeaoppisesti maalille. Tälläkin kertaa JHT:n Akseli Kyttälä oli mailoineen välissä ja kiekko painui väkisin ohi Samu Mäkisen. Syöttöpisteet Erik Naromalle ja Santeri Salmiselle.


Haukat eivät kuitenkaan antanut missään vaiheessa periksi, vaan painoivat edelleen sitkeästi päälle. Seitsemän minuuttia ennen loppua JHT nakkasi kiekon katsomoon, joka tuotti Haukoille jälleen yhden mahdollisuuden. Todella kevyellä jalalla ollut illan Haukkahahmo, kapteeni Leipijärvi otti joukkueen jälleen reppuselkään ja iski illan toisen upean soolomaalin. Hurjalla vauhdilla keskialueen murtanut El Captain veivasi röyhkeästi itsensä ohi kahden JHT-puolustajan ja tälläsi kiekon surutta ohi JHT-veskari Metsäsen. Syöttöpisteen tähän osumaan saalisti Santeri Seppälä. Näin maaliero oli jälleen se klassiset kaksi maalia, lukemin 4-6.


Haukat pyrki vimmatusti vielä kaventamaan ottelua, mutta JHT kesti Haukkojen yritykset järkevällä ja rauhallisella peruspelillä. Kalajokiset antoivat vielä yhden oljenkorren jäähyn muodossa, jolloin Haukat otti aikalisän ja hetken päästä myös Samu Mäkisen maaliltaan. Uhkapeli tuotti kuitenkin tyhjän arvan, JHT:n onnistuessa kesken Haukkojen rynnistyksen purkamaan ja murtautumaan vastahyökkäykseen, josta Akseli Kyttälällä oli helppo työ viimeistellä illan hattutemppunsa.


Näin Haukoille kirvelevä tappio lukemin 4-7. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 24-34 Santeri Metsäsen sarakkeeseen.

Näin lauantainen asetelma toistui, JHT:n ottaessa opiksi sen pelin loppuvaiheista. Tämä tarkoittaa sitä, että sarja on katkolla huomisen pelin voittajalle Kalajoen kiekkopyhätössä. Palataan tähän tarkemmin vielä hieman myöhemmin.


244 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page