top of page
Ice Hockey Game

LeKi jälleen Haukkoja parempi, tehottomuus Haukkaparven perisyntinä

Enemmän olisi ansaittu, jos tämä olisi elokuvaa urheilun sijaan. Äärimmäisen rehellisessä urheilussa 2-5 tappio oli tänään se, mitä ansaittiin. Paikkoja oli kolmin- nelinkertaiseen maalimäärään ja tekeminen oli läpi ottelun hyvää, energistä ja yritteliästä, mutta kiekkoa ei vain saatu millään illan hahmon, Valtteri Kyllisen selän taakse tarpeeksi usein.


LeKi rankaisi Haukkaparvea hurjalla prosentilla suhteessa huippupaikkoihin, joka selittää toki osaltaan myös sarjakakkosen ja sarjaseiskan eron. Urheilu on joskus tällaista.
ENSIMMÄINEN ERÄ


Ottelu sai Haukkojen osalta hyvän startin, LeKin hankkiessa ensimmäisen rangaistuksensa jo 17 sekunnin pelin jälkeen. Ylivoimapeli pyöri maltillisesti ja hyvin, mutta avausmaalia Haukkaparvi ei saanut leipaistua parista hyvästä vetopaikasta huolimatta.


Jäähyn jälkeen mentiin tasavahva vaihe, joka tarjoili tasapuolisesti hieman heikkoja syöttöjä ja pitkiä kiekkoja. Haukoilla oli erinomainen paikka siirtyä ottelussa johtoon, mutta LeKi-vahti Valtteri Kyllinen otti huikean triplatorjunnan ja ehkäisi Haukkojen avausmaalin.


Haukoilla oli hyvä draivi ja vahva liike, joka tuotti LeKin puolustukselle toistuvasti hankaluuksia. Kiekkoa ei kuitenkaan saatu nuottaan millään. Vanha viisaus, kun et itse tee, kaveri tekee, toteutui jälleen kerran. Haukkojen hyvän vaiheen jälkeen LeKi pääsi iskemään sen avausmaalin hyvän laukauksen kakkoskiekosta, jonka tuikkasi lopulta sisään Niklas Saha. Syöttöpisteet menivät Jesse Hurmeelle ja Arttu Niemelle.


Maalin jälkeen Haukoilla oli jälleen pari erinomaista maalipaikkaa, mutta Valtteri Kyllinen oli päättänyt tänään olla mies paikallaan ja torjui jälleen ilmiömäisesti Haukkojen lähentelyt. Haukoille oli erän puolivälissä tarjolla Valtteri Peltosen läpiajokin, joka kuitenkin karkasi ratkaisevalla hetkellä yli maalin.


Lopulta Haukat saivat enemmän kuin ansaitusti sen avausmaalinsa, Sasu Heleniuksen toimitettua kiekkoa viivasta maalille maskin takaa, joka lopulta osoittautui liian isoksi palaksi myös Valtteri Kylliselle. Syöttöpisteille pääsivät Matias Kutvonen ja Juuso Hoikka.


LeKille tarjoutui Haukkajäähyn myötä mahdollisuus kuittaukseen, mutta Haukkanelikko taisteli urhoollisesti lempääläisten hyvän pyörityksen tehottomaksi. Heti jäähyn jälkeen kuitenkin räpsähti omassa päässä, kun pyörimään jäänyt irtokiekko tavoitti jälleen Niklas Sahan, joka lapioi karat tylysti sisään. Syöttöpisteille Juho Painilainen ja Jonne Ijäs.


Haukat jatkoi hyvää vauhdinpitoa ja karvausta, mutta LeKi rankaisi jälleen armotta pienestä hätäilystä puolustuksessa ajassa 17.16. Kiekko pelattiin ovelasti tyhjässä paikassa seisseelle Aku Kinnarille, joka pääsi namuttelemaan kiekon käytännössä tyhjään häkkiin. Jesse Hurme ja Juho Painilainen toimivat kapellimestareina.


Kolmas maali oli LeKille sellainen energiapiikki, joka löi Haukat jo melko polvilleen. Vahvan hyökkäyksen jälkeen Niklas Saha viimeisteli hattutemppunsa jo ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla, iskemällä paluukiekon jälleen jämäkästi verkkoon, Haukkapuolustuksen kevyehköstä estämisestä huolimatta. Syötöt Jesse Hurmeelle ja Juho Painilaiselle.


Näin erä tylysti vierailijoille lukemin 1-4, joka oli todella karvasta kalkkia. Haukkojen vahva liike ja tekeminen ei vain tuottanut millään ilveellä tulosta, LeKin iskiessä käytännössä jokaisesta kunnollisesta tontistaan kiekon tylysti reppuun. Tässä on ehkä juuri se ratkaiseva ero sarjakakkosen ja seiskan välillä.


Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä olivat tasan 15. Samu Mäkinen antoi erätauolla tilaa virkaveljelleen Roope Koskiselle.


TOINEN ERÄ


Haukkojen tekeminen jatkui ensimmäisen erän shokkihoidosta huolimatta pirteänä ja työteliäänä. LeKilläkin oli erän alun tuoksinassa avopaikka iskeä jo viides osuma, mutta tällä kertaa kiekko lipui niukasti ohi Haukkaveräjän.


Haukat painoi päälle rohkeasti, kuten tietysti tappioasemassa kuuluukin. LeKi liikutti kiekkoa maltillisemmin ja keskittyi pidempiin hyökkäyksiin ja varmaan puolustamiseen, jonka kolmen maalin johtoasema hyvin mahdollisti.


Erä eteni samalla kaavalla, joka hankaloitui Haukkojen kannalta rangaistuksen merkeissä erän kahdeksan minuutin kohdalla. Haukkojen alivoima sai kuitenkin mahdollisuuden iskeä läpiajosta, mutta kiekko jäi jälleen Valtteri Kyllisen varusteisiin, joka jatkoi loisto-otteluaan myös toisessa erässä.


Erän puolivälissä onni hymyili vihdoin myös Haukoille, Sasu Heleniuksen toistaessa ensimmäisen erän viivalaukauksensa hyvän maskin takaa, joka yllätti Valtteri Kyllisen. Syöttöpisteille pääsivät Matias Kutvonen ja illan juhlakalu Leevi Leipijärvi.


Haukat saivat mahdollisuuden takaa-ajoon toden teolla, LeKin ottaessa hieman huolimattoman ison rangaistuksen laitataklauksesta, joka tarjosi Haukoille erinomaisen mahdollisuuden käynnistää takaa-ajoaan.


Viiden minuutin ylivoima ei kuitenkaan tuonut toivottua lopputulosta hyvästä ylivoimasta huolimatta, mutta Haukat saivat vielä jatkaa erän loppuun ylivoimaisena LeKin ottaessa heti perään kakkosen kampituksesta. Erikoistilanteen vaarallisin paikka siunaantui kuitenkin alivoimaiselle LeKille, joka pääsi jopa kahden miehen voimin läpiajoon. Roope Koskinen päätti kuitenkin pitää joukkueen vielä mukana pelissä ottamalla ilmiömäisen torjunnan poikittaisliikkeestä lauottuun kiekkoon.


Näin ottelu pääsi toiselle erätauolle 2-4 lukemissa.


Maalivahtien torjunnat menivät 18-13 Valtteri Kyllisen nimiin.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä oli rajua vääntämistä, Haukkojen yrittäessä vimmatusti päästä iskuetäisyydelle. LeKi puolusti tiiviisti, eikä Haukkojen hyökkäykset päässeet niille kriittisimmille sektoreille. LeKi iski myös hanakasti vastaan, joka piti Haukkaparvea varpaillaan, sillä kolmen maalin takaa-ajoa ei kolmanteen erään enää kaivattu.


Lari-Henrik Posti oli tässäkin ottelussa esillä nopeutensa ja hyvien käsiensä ansiosta, jotka tarjoilivat jälleen uhkaa ja erikoistilanteen erän puolivälissä. Tilanne tiivistyi entisestään Haukkojen päästessä hakemaan kavennusta kahden miehen alivoimalla reilun minuutin verran. LeKin oli pakko käyttää aikalisä, jotta alivoimasoturit saivat hieman happea koneeseen. Ylivoimakuvio pyörikin vaarallisesti LeKi-maalin suulla, kiekkoa ei vaan saatu edelleenkään lyötyä pönttöön saakka, LeKin urhoollisen puolustuksen auttaessa vahvasti asiaa.


Erikoistilanne kuivui kuitenkin tälläkin kertaa kasaan, joka satoi suoraan lempääläisten laariin. LeKi pääsi pelaamaan suhteellisen rauhallisesti ja varman päälle, Haukkojen tarjoillessa hieman turhan vaikeita syöttöjä toisilleen takaa-ajopaineen alla pelatessaan.


Haukat ottivat kuudennen kenttäpelaajan reilut pari minuuttia ennen loppusummeria, joka mahdollisti lopulta LeKin viidennen maalin.

Näin homma oli taputeltu jälleen lempääläisten eduksi, vaikka Haukat taistelivat vielä sitkeämmin kuin aikaisemmassa kohtaamisessa. Tänään tehottomuus oli vain liian iso mörkö, Valtteri Kyllisen seistessä välillä myös päällään Haukkojen rumputulen edessä. Ottelu sai vielä melko ikävän loppuepisodin, LeKin Väinö Österlundin murjoessa kiekoton Haukkasoturi tylysti kentän pintaan ulosajon arvoisesti.


Maalivahtien torjunnat menivät illan ehdottomalle MVP:lle, Valtteri Kylliselle luvuin 45-38.


Enemmän olisi siis ansaittu, jos tämä olisi jotain muuta kuin urheilua. Urheilu on kuitenkin rehellistä ja tänään ei enempää ollut tarjolla. Tämä tappio on unohdettava kuitenkin pian, sillä huomenna karavaani matkaa jo Savonlinnaan, jossa iltaa isännöi paikallinen SaPKo.

80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page