top of page
Ice Hockey Game

Lento senkun jatkuu!

Tässä ollaan tekemässä kuin varkain pienimuotoista sensaatiota. Mikäpä sen mukavampaa poikkeuksellisen kauden huipennukseksi! Haukat ryöstivät Raahen Ritarit lukemin 2-5 ja ovat voiton päässä finaalipaikasta!

Ottelun pre-game-setupit oli säädetty myös playoff-taajuudelle. Ottelua fiilistelemässä ja ennakoimassa olivat Raahen oma selostajavelho Teemu Ojala, sekä "Monte Carlon" kultakurkku Ville Rusanen, joka oli jekutettu "lyhyelle" maakuntapiipahdukselle naapurikylä Raaheen. Tarina kertoi, että maestro Rusanen oli jättänyt sämpylätaikinat kohoamaan pikkuretken ajaksi, kunnes koko totuus matkan kestosta oli selvinnyt vasta bussissa. Tarinan todenperäisyys on tosin varmistamatta, joten siihen kannattaa suhtautua seitinohuella varauksella. Hienoa yhteistyötä kuitenkin jääkiekkoperheiden kesken!

Itse ottelu alkoi Ritaripainotteisesti, Raahe-Kiekon alkaessa heti painaa peliä isännän ottein Haukkapäätyyn. Haukat kuitenkin kestivät ensimmäisen rynnistyksen ja saivat alkushokin jälkeen kiekkoa jo hieman poiskin omasta hyökkäyspäädystä.

Pikkuhiljaa ottelun poljento muuttui tasaisemmaksi ja Haukat pääsi peliin paremmin sisään. Ottelu oli tiukkaa taistelua luonnollisesti kovilla panoksilla, jossa vapaamatkustajia ei sallita.

Haukat tarjoili Raahe-Kiekolle mahdollisuuden siirtyä ylivoimalla kuskin paikalle, mutta Ritarit eivät käyttäneet tilaisuutta hyväkseen. Paine jäi ylivoiman jälkeen kuitenkin raahelaisille, Haukkojen joutuessa hieman juoksemaan omalla alueella.

Kuin aiemmista käsikirjoituksesta kopioituna, kesken Raahe-Kiekon painostuksen Haukkojen nopea vastaisku tuotti ottelun avausmaalin. Maalin isäntäväkenä ykkösketju Rinnetmäki, Leipijärven ja Lottasen komppaamana. Näin Haukat riemukkaasti vierajohtoon 0-1. Maalin syntymätodistukseen raapustettiin aika 10:32.

Ritarit painoivat kuitenkin tiukasti päälle ja paikkoja siunaantui Samu Mäkisen maskin eteen tasaisin väliajoin. Haukat puolusti kuitenkin hyvin ja saivat avattua peliä hallitusti hyvän liikkeen turvin. Mäkinen hoiti tarvittavan jäätävällä varmuudella ja rutiinilla.
Raahe-Kiekko tarjoili vuorostaan Haukoille mahdollisuuden lisätä johtoaan erän loppupuolella, eikä Haukat halunnut jättää kädenojennusta käyttämättä. Ajassa 16:55 Ritarimaalissa helähti toistamiseen, kun Jere Ylikärppä räppäsi kiekon lähietäisyydeltä nuottaan. Syöttäjinä Tuomas Tilli ja Jani Könönen. Näin Haukkaliito jatkui vastustamattomasti lukemiin 0-2.

Erän loppu oli hienoista Haukkojen hallintaa hyvällä itseluottamuksella ja tekemisellä höystettynä. Lisämaaleja ei nähty, joten ensimmäinen erä paketoitiin 0-2 lukemissa.

Torjunnat ensimmäisen erän jälkeen Samu Mäkinen 10, Valtteri Nousiainen 13.

Toinen erä lähti käyntiin tasaisen taiston merkeissä. Raahelaisten jalat olivat aavistuksen verran enemmän liikkeessä, joka tuotti taas säpinää Haukkamaalille. Haukat hankaloitti tilannettaan vielä nakkaamalla kiekon kylmästi katsomoon ja järjestäen Raahelle ylivoiman.

Ritarit saivatkin kiekon maaliin, mutta tilannetta edelsi kalabaliikki Samu Mäkisen tonteilla, joka aiheutti lopulta maalin hylkäämisen. Lopun alivoimasta Haukat selvittivät hyvin.

Haukat tarjosi toisen ylivoimatilanteen kotijoukkueelle ajassa 28:49. Uhrautuvasti ja fiksusti pelanneet Oranssit kuitenkin selvittivät myös tämän esteen. Haukat jatkoi pienimuotoista puolustustaisteluaan kotijoukkueen painaessa kiukulla päälle. Samu Mäkisen loistavan varma peli ja Haukkojen fiksu pelaaminen estivät sen, etteivät Ritarinutut päässeet vieläkään maalin makuun.

Ja kuin parhaimmissa draamaelokuvissa, Haukat siirtyivät ajassa 33:15 jo 0-3 johtoon kesken Raahen painostuksen. Nikita Kochubeynik toimitti kiekon ranteella sisään, Jesse Holopaisen loistavan syötön jälkeen. Pisteiden makuun pääsi myös Franz Sedoff. Maalin jälkeen Haukat saivat lisää virtaa ja määrittivät pelin rytmiä mallikkaasti. Raahelaiset tuntuivat jopa hieman aseettomilta hallitun Haukkarintaman ojennuksessa.

Kuin kirsikaksi kakun päälle Haukat tarjoilivat shokkihoitoa pukukoppimaalilla Markku Kitusen toimesta, joka toimitti kiekon pienestä kulmasta vielä kerran Ritarimaaliin vain 3 sekuntia ennen erätaukoa. Syöttäjänä Jere Manninen ja J-P Jokinen. Uskomaton Haukkaerä pakettiin siis 0-4 lukemissa. Torjunnat 5 ja 6 Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Kolmas erä ei tuonut käsikirjoitukseen juurikaan muutosta. Taistelu oli tiukkaa ja playoff-henki oli aistittavissa hyvin helposti. Ajassa 43:29 Raahe-Kiekkokin pääsi peliin mukaan, kun Jesse Häkkinen ehti ohjaamaan kiekon komeasti maalin edestä ensimmäisen kerran Samu Mäkisen ohitse. Syöttäjinä maaliin Toni Nurminen ja Joona Springare.

Hetki ehdittiin jälleen pelata tasaisesti, kun Joonas Rinnetmäki pääsi yksin läpi. Tällä kertaa maalivahti Valtteri Nousiainen esti jo ratkaisun makuiselta haiskahtaneen 1-5 osuman. Raahe joutui avaamaan koko ajan enemmän puolustustaan ja hyökkäämään entistä rohkeammin, koska tiimalasin hiekka valui vääjäämättä pohjaan. Taistelu tuotti tulosta, Raahen iskiessä 2-4 kavennusmaalin ajassa 49:04 maalin edestä hyvältä sektorilta. Johan Kling maalintekijänä, Ville Viitanen ja Jesse Häkkinen assistentteina.

Raahe sai heti seuraavassa vaihdossa tuhannen taalan paikan, josta ottelu olisi saanut täysin uudet askelmerkit. Leevi Leipijärven kapteenin esimerkillisellä pelaamisella lukemat kuitenkin säilyivät nipin napin lukemissa 2-4. Haukat tarjosi vielä kotijoukkueelle ylivoimamahdollisuuden ajassa 50:48, joka tuotti Haukoille myös yhden 2-1 vastahyökkäyksen, tällä kertaa ilman viimeistelyä. Raahekaan ei omaa etsikkoaikaansa käyttänyt.

Raahe painoi päälle kovaa, joka tuotti jälleen tilanteita oranssipaitojen maalille. Mikään ei kuitenkaan auttanut, Haukat oli päättänyt tänäänkin jatkaa liitoaan. Mäkisen ja puolustuksen johdolla tilanteet selvitettiin ja Raahen oli pakko kokeilla ratkaisuja jo ilman maalivahtia. Tämä tilaisuus kruunasi Haukkojen illan, Niko Lottasen sinetöityä ottelun loppulukemat liki hämmentäviin 2-5 lukemiin.

Maalivahtien torjunnat viimeisessä erässä 19-8 Samu Mäkinen ensin mainittuna.

Näin Haukat ottivat uskomattoman askeleen kohti finaalipaikkaa, suuren ja ennakkoon väkivahvan Raahen kustannuksella. Hyvää oloa ei silti parane laskea puseroon kotimatkaa pidemmäksi aikaa, lauantaina on ISO peli, jopa SPECIAL GAME kirjaimellisesti. Voitteko uskoa kotona, lauantaina Haukoilla on mahdollista marssia Suomi-Sarjan FINAALIIN.

Se ei sen kummempia lisäyksiä tarvitse. Lauantaina jatketaan!


94 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page