top of page
Ice Hockey Game

Liito jatkuu!

Haukat nappasivat tänään kauden toisen voittonsa kukistamalla HCIK:n kotiareenallaan.

Haukkojen liike oli tänään liikaa kolmella kentällä operoineelle kaarinalaisryhmälle, josta tuli näin siivekkään kotijoukkueen seuraava arvokas päänahka, intiaanitermeillä puhuttaessa.

Haukat ottivat ne kuuluisat isännän otteet heti ottelun alusta asti käyttöönsä ja iskivät pelin lukemiin 2-0 jo ensimmäisen vitosen aikana. Avausmaalin maalintekijöinä Andre Linde, syöttäjinä Nikita Puzakov ja Juhani Merikanto. 13 sekuntia myöhemmin maaliverkkoa pöllytti Niko Lottanen, assistenttinaan Aleksi "Nuori Virru" Virta.

Intiaanit iskivät kuitenkin takaisin ajassa 5.26, maalintekijänä V.Mäkilä. Syöttäjät M.Laurila ja K.Tikka. Seuraavan maalin iskivät jälleen Haukat, kun Jere Ylikärppä tinttasi kiekon reppuun ajassa 16:13. Maali oli ylivoimamaali. Syötöt maaliin Aleksi Virralle ja J-P Jokiselle. Näin lukemat kotijoukkueelle 3-1.

Pari minuuttia myöhemmin Intiaanit iskivät pelin astetta jännemmäksi sivaltamalla kavennuksen hieman ennen erätaukoa, ajassa 18:11. Maali myös ylivoimamaali, tekijänään M.Pereira. Näin erätauolle kotijoukkueen johdossa 3-2.

Toinen erä ei tarjonnut ihan ensimmäisen erän kaltaista maali-iloittelua, mutta pari maalia nähtiin. Ensin Haukkojen ylivoimasta tuli pannukakku Indiansien iskiessä kiekon nuottaan alivoimalla, ajassa 27:00. Maalintekijänä A.Aalto.

Siihen loppuivat kuitenkin Intiaanien maalitalkoot, Haukkojen laittaessa jalkaa taas liikkumaan sekä maalinedustaa tukkoon. Erinomaista alkukautta pelaava Aleksi Virta tykitti kiekon pömpeliin ajassa 18:29, joka siivitti Haukat jälleen maalin etumatkalle. "Nuori Virru" palkittiin myös Pop Ravintolan toimesta ottelun nälkäisimpänä pelaajana. Syötöt maaliin Niko Lottaselle ja Shuma Kinebuchille.

Kolmas erä oli vahvasti Haukka-merkkinen, jalkaedun ja liikkeen korostuessa entisestään. Paikkoja oli useampaankin maaliin ja hienoja kombinaatioita nähtiin tuon tuosta. Maalinteossa onnistuivat herrat Slessarevski ja Puzakov. Syöttöpisteet keräilivät puolestaan assistentit Merikanto, Linde x 2, sekä Soila. Näin onnistumisia ja tehomerkintöjä kerääntyi laajalla rintamalla, joka kielii erittäin hyvästä kauden startista.

Näin Haukat siirtyi puhtaalla pelillä jakamaan sarjan kärkipaikkaa yhdessä Nokian Pyryn ja Porvoon Huntersin kanssa. Toki pelattuja pelejä on vasta kaksi, mutta eipä kausi olisi voinut tuloksellisesti paremmin alkaa, siitä täytyy olla iloinen.

Yleisöäkin oli kerääntynyt paikalle reilut kolmesataa, joka oli erittäin hienoa! Näkyipä seassa muutama fanipaitakin, joka on juuri sitä kulttuuria, mitä haluamme ylläpitää ja vaalia.

Tästä on erittäin mahtavaa jatkaa tätä yhteistä Haukkataivalta.

Seuraavan kerran pelataan kotona 2.10. Sitä ennen luvassa on vieraskiertue Seinäjoen, Porin ja Kotkan kautta takaisin kotipesään.