top of page
Ice Hockey Game

Mykistävä esitys ja murskavoitolla välieriin!

Haukat hoitivat jatkopaikan plakkariin uskomattomalla ottelulla uskomattomassa paikassa. Selostajavelho Ville Rusasen sanoin, "Voitteko uskoa tätä kotona?" oli todellakin aiheellinen kysymys.

Vahvana ennakkosuosikkina sarjaan lähtenyt Indians skalpeerattiin kotipubissa sellaisella esityksellä, etteivät sadetanssitkaan olisi enää kaarinalaisia pelastaneet.

Ensimmäinen erä oli kokonaisuudessaan asiaankuuluvaa taistelua paikasta auringossa. Haukat aloitti ottelun suorastaan tyrmäävästi, iskemällä avausosuman vain 10 sekunnin pelin jälkeen nopean hyökkäyksen päätteeksi. Asialla joukkueen ykkösnyrkki Joonas Rinnetmäki, Niko Lottanen ja Leevi Leipijärvi. Maalintekijänä ensin mainittu Rinnetmäki.

Haukat jatkoi saalistustaan ja ajassa 4:16 Intiaanihäkissä helähti jälleen. Tällä kertaa asialla Andre Linde, jolle kiekko toimitettiin b-pisteen kaarelle. Hieman pomppiva rannelaukaus löysi tiensä Indians-maalin takakulmaan ohi Intiaanivahti Pontus Paakkosen, jolla Haukat siirtyivät jo 2-0 johtoon. Tässä kohtaa Indians otti myös aikalisän.

Indiansilla oli myös erässä muutama varsin hyvä tekopaikka, mutta Samu Mäkinen maalinsa suulla masensi jokaisen yrittäjän. Mäkinen onkin saattanut otteillaan pelata itsenä kaarinalaisokulaarien läpi katsottuna pelottavammaksi kuin yksikään toteemipaalu Kaarinan reservaatissa. Ensimmäinen erä siis Haukoille 2-0. Maalivahtien torjunnat 10 - 7 Haukkojen Samu Mäkinen ensin mainittuna. Haukoille myös erään pari jäähymerkintää.

Toinen erä oli myös väkevää taistelua. Molemmilla oli alkuun paikkoja, joista parhaasta vastasi Haukat ja J-P Jokinen, joka ei aivan saanut putattua takatolpalta tyhjään maaliin ja lukemat jo 3-0. Pelissä näkyi panos niinkuin kuuluukin ja tilanteet pelattiin loppuun saakka. Indians sai ajoittain väkevääkin painetta Samu Mäkisen maalille, mutta painavat laukaukset viuhuivat valittaen K-Rauta Areenan plekseihin tai Mäkisen torjuntojen ulottuville. Intiaanit olivat tulleet kyllä taistelemaan sulkapäähineen jokaisella sulalla.

Indians pääsi pelaamaan ylivoimaa ajassa 27:08, mutta tuloksetta. Muutaman kovan paikan Intiaanit saivat aikaiseksi, mutta laukaisutarkkuus ja Samu Mäkinen koituivat ylivoimamaalin esteeksi. Ylivoiman jälkeen ote jäi Intiaaneille, mutta aivan ultravaarallisia paikkoja ei joukkue kyennyt luomaan. Haukkojen Sedoff - Redler - Kochubeynik saivat aikaan myös mukavaa tekemistä Intiaanipäätyyn, mutta tulostaulun tilanteeseen se ei vaikuttanut.

Haukat saivat vuorostaan kokeilla ylivoimaa ajassa 32:07, joka ehti vanheta vain 20 sekuntia. Huimalla pelipäällä ollut Andre Lindre pääsi täräyttämään kiekon pienestä kulmasta ylävilloihin sellaisella laukauksella, ettei näitä joka päivä Suomi-Sarjassa näe. Syöttäjät maaliin Leevi Paakkala ja Jere Ylikärppä. Näin Haukkaparvi jo 3-0 johtoon.

Indians yritti vimmatusti kavennusta, mutta Haukat puolusti erittäin mallikkaasti Samu Mäkisen johdolla. Aivan erän lopussa Indians oli työntämässä kiekkoa jo väkisin maaliin, mutta tuomaristo levitti kätensä välittömästi tilanteen jälkeen, joten Haukat selvisivät toisenkin erän takaiskuitta. Näin kolmanteen erään lähdettiin erittäin herkullisissa 3-0 johtolukemissa. Maalivahtien torjunnat 17-10.

Kolmas erä meni ensimmäiset viisi minuuttia samoilla sävelillä kuin kaksi aikaisempaakin. Taistelu oli tiukkaa, eikä tuumaakaan annettu periksi. Molemmilla oli alkurypistyksen aikana paikkansa, mutta valmista ei saanut kumpikaan orkesteri aikaiseksi. Ajassa 43:40 Leevi Leipijärveä estettiin rangaistuslaukauksen arvoisesti, jonka kävi suorittamassa Veikka Kalliokoski. Yksinkertainen konsepti nimeltä suora laukaus toimi kuin ajatus, joka lähetti kiekon Intiaanimaalin alakulmaan ohi Pontus Paakkosen. Näin Haukat riemukkaasti jo 4-0 johtoon.

Indiansin kannalta lopun alkua alettiin kokemaan ajassa 44:15, kun Jani Könönen iski jo ratkaisevan tuntuisen 5-0 osuman hurmosmaisen tekemisen jälkeen. Syöttäjinä maaliin Jere Ylikärppä ja Tuomas Tilli.

Selkärangan napsahdus kuului kotikatsomoihin saakka, kun Haukkojen hurmos ei vain ottanut hellittääkseen. Vain 30 sekuntia edellisestä osumasta Markku Kitunen iski jälleen kiekon ohi Pontus Paakkosen. Syöttäjät Juuso Miettunen ja Jussi-Pekka Jokinen. Näin ottelu jo 6-0, joka riitti Indians-maalivahti Paakkosellekin.

Lopun kosmetiikkaan sisältyi vielä Joonas Rinnetmäen 7-0 ja Andre Linden 8-0 maalit. Linden maali oli samalla miehen hattutemppu. Illan kruunasi Samu Mäkisen nollapeli.

Näin Intiaanit lähtivät punomaan jo ensi kauden juonia Haukkaparven jatkaessa välieriin vielä tuntematonta vastustajaa vastaan.

Elämme poikkeuksellista kevättä monessa suhteessa. Tämä on siitä positiivisimmasta päästä oleva yksityiskohta!

Nyt saa nauttia!

Stay tuned!

77 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat