top of page
Ice Hockey Game

Niukka tappio D-Kiekolle.

Taisto on tauonnut Järvenpään illassa. Vierasjoukkue oli odotetun vahva ja aktiivinen voittaen ottelun niukasti mutta ansaitusti lukemin 1-2.

Haukat taisteli hyvin, mutta viimeistelytaito ja rynnistys eivät tänään riittäneet yhtä maalia pidemmälle. Benjamin Kallio oli myös mies paikallaan torjuen 45 laukausta koko ottelussa.

Pistepussi lihoi kuitenkin 3 pisteen verran lauantaina, joten täysin pettynyt ei voi olla.

Valmentaja Nico Sirviö summasi ottelun seuraavalla tavalla:

"Tietysti tappio harmittaa, mutta vastustaja oli tänään tuon maalin verran parempi. Tiedettiin että tänään tulee vauhdikas ottelu ja laadukas vastustaja. Toisen erän jäähyt ja vastustajan prässi veivät painopisteen meidän päähän ja se söi meidän energioita. Kaivettiin kuitenkin vielä virtaa kolmanteen erään ja saatiin paine takaisin D-Kiekon päähän. Vain maali jäi ikävä kyllä uupumaan.

Analysoidaan tämä viikonloppu ja huominen huilataan. Tiistaina takaisin hommiin ja rakentamaan gameplania kohti pohjoisen kiertuetta."

Haukat aloitti ottelun väkevästi ja vyöryttivät kiekkoa D-Kiekon alueelle.

Työnteko tuotti myös tulosta ajassa 4.20, Nikita Puzakovin iskiessä kiekon ranteella D-Kiekon maalin ylähyllylle.

Maalinsyöttäjiksi merkattiin Eduard Slessarevski ja J-P Jokinen.

D-Kiekko pääsi myös pikkuhiljaa peliin mukaan, toimittaen kiekkoa vuorostaan maalille kohtuullisen ahnaasti Haukkojen johtomaalin jälkeen.

Haukoilla oli myös pari todella terävää vastaiskua, mutta heikko viimeistely ja ratkaisevan viimeisen syötön laatu estivät lisämaalien synnyn.

Erän loppu painettiin hieman vierasmerkkisesti mutta silti tasaisesti, eikä lisämaaleja nähty. D-Kiekko sai tukun vaarallisia laukauksia Haukkapäätyyn, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. D-Kiekko pääsi yrittämään kertaalleen myös ylivoimaa, mutta ei käyttänyt etsikkoaikaansa hyväkseen. Erän lopussa nähtiin vielä pienet poikapainit, Eduard Slessarevskin muistuttaessa D-Kiekon hyökkääjää maalivahdin koskemattomuudesta. Hommasta selvittiin ilman mustelmia ja muistoksi saatiin vain pienet penaltit. Näin ensimmäinen erä taputeltiin kotijohdossa 1-0.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat 19-5 Benjamin Kallion hyväksi.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi myös vahvalla Haukkatekemisellä. Kiekko saatiin pidettyä oikeassa päässä, joka tuotti heti myös rangaistuksen vierailijoille.

Haukkojen ylivoima pyöri kelvollisesti, mutta tuloksetta. Heti jäähyn jälkeen myös D-Kiekko sai pari vaarallista paikkaa Haukkamaalille, mutta kudit viuhuivat plekseihin.

D-Kiekon vahva vaihe jatkui ja valkea vyöry aiheutti Haukkapäätyyn toistuvasti pientä kiirettä. Ajassa 26.11 se tuotti myös tulosta, kun Jussi Viitanen toimitti kiekon maalin edestä nuottaan. Syöttäjinä Henri Niemi ja Teemu Paloniemi.

Haukat järjesti lisää hankaluuksia itselleen kahden minuurin rangaistuksen muodossa heti tasoitusmaalin jälkeen. D-Kiekko ei hyödyntänyt ensimmäistä saumaansa, mutta hyvä jälkirummutus ylivoimatilanteen jälkeen antoi vieraille jo toisen mahdollisuuden yrittää johtomaalia ylivoimalla.

D-Kiekon tasoinen joukkue ei toista mahdollisuuttaan enää missannut vaan iski kiekon maalin edestä varmasti verkkoon. Maalintekijänä Olli Palsola, syöttäjinä Ville Hakala ja Juho Nyman. Maalin syntyaika 31.03.

Johtomaalin jälkeen D-Kiekko painoi edelleen vahvasti päälle, pakottaen Haukat puolustusasemiin. Haukat kestivät kuitenkin hetkellisen rynnistyksen, eikä D-Kiekko päässyt iskemään lisämaaleja. Haukoillakin oli omat paikkansa, joista ei kuitenkaan saatu kiekkoa sisään. Erän loppu mentiin hyvällä vauhdilla ja intensiteetillä, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin erätauolle siirryttiin vieraiden johdossa 1-2.

Maalivahtien torjunnat 11-6 jälleen Benjamin Kallion sarakkeeseen.

KOLMAS ERÄ

Kolmannen erän alku tarjoili pari terävää paikkaa molemmille, mutta tulosta ei saatu syntymään. Haukat sai mahdollisuuden tasoitukseen kuuden minuutin kohdalla ylivoimatilanteen turvin, jota kotijoukkue ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään. Hetkeä myöhemmin D-Kiekko sai oman ylivoimatilanteensa, joka ei myöskään tuottanut lisämaaleja. Näin tasainen vääntö pisteistä jatkui tasaviisikoin.

Peli aaltoili puolelta toiselle siistinä ja intensiivisenä taistona. Haukat saivat paineen oikeaan päähän, mutta aivan terävintä vyörytystä D-Kiekon päähän ei kyetty luomaan, mitä tasoitusmaaliin olisi tarvittu. Viitisen minuuttia ennen loppua otettu kahden minuutin rangaistus ei myöskään helpottanut Haukkojen takaa-ajoa.

D-Kiekko ei saanut kuitenkaan sinetöityä ottelua ylivoimalla ja Haukoille jäi vielä aikaa yrittää tasoitusta. Siihen kotijoukkue pyrkikin vimmatusti ottamalla kentälle kuudennen pelaajan pari minuuttia ennen päätössummeria. Kiekko pyöri mallikkaasti alueella, mutta laadukkaita laukauksia kohti D-Kiekon maalia ei saatu aikaiseksi tarvittavaa määrää.

D-Kiekko teki sen mitä voittoon vaadittiin ja varjeli omaa maaliaan menestyksekkäästi. Summerin pärähtäessä taululle jäivät siis lukemat 1-2 vierasjoukkue D-Kiekon hyväksi.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 45-26 Benjamin Kallion nimiin.

Nyt huilataan hetki ja lähdetään runkosarjan loppusuoran vieraskiertueelle.

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat