top of page
Ice Hockey Game

Niukka tappio niskassa joulunviettoon.

Raahe-Kiekko nappasi Haukkojen kustannuksella syyskauden viimeiset jaossa olleet pisteet lukemin 2-3. Ottelu oli tasainen, hyvävauhtinen ja viihdyttävä, aivan kuten periodin viimeisen pelin kuuluukin olla. Haukat eivät saaneet puristettua aivan tarvittavaa irti, eikä loistavasti pelannut Raahevahti Miska Olander ainakaan hommaa helpottanut. Näin joulutauolle siirrytään kirvelevä tappio puserossa, joka sulanee kuitenkin kinkun ja jouluherkkujen mukana sujuvasti ennen vuodenvaihdetta.

Valmentaja Nico Sirviö summasi ottelun seuraavasti:

"Tasainen maalin peli tänään. Tietenkin harmittaa, että pisteet karkasivat parin meidän virheen takia vastustajalle. Kun katsoo pelin kokonaiskuvaa ja ilmettä millä jätkät pelasivat, on pakko olla tyytyväinen yleisilmeeseen. Kunhan saadaan hiukan lisää tehokkuutta meidän maalintekoon, niin nämä maalin pelit kääntyvät jatkossa meille.

Ensi viikolla pari tapahtumaa ja sitten rauhoitumme joulun viettoon, eli hyvää joulua kaikille!"

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä oli melko tasaista, tunnustelevaa jääkiekkoa. Pelistä saattoi aistia molempien halun siirtyä voittoisissa merkeissä joulutauolle.

Ottelun avausmaali nähtiin jo ajassa 3.45, kun vierasjoukkue hyödynsi Haukkojen puolustuspään virheen armotta. Maalin takana hukattu kiekko toimitettiin salamannopeasti maalin eteen Eetu Tervalalle, joka kiskaisi kiekon vastustamattomasti alanurkkaan ohi Niku Halla-Ahon. Syötön maaliin tarjoili Tatu Rossinen.

Ottelu jatkui tasatahtisissa merkeissä, joissa molemmilla oli mahdollisuuksia tehdä lisäosumia. Tilastoihin merkattiin kuitenkin vain kolme kahden minuutin rangaistusta, joista kaksi vierasjoukkue Raahe-Kiekolle ja yksi Haukoille. Toiseen erään lähdettiin lukemista 0-1.

Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä menivät Niku Halla-Aholle, joka torjui kiekkoa 12 kertaa. Virkaveli Miska Olander joutui venyttämään raajojaan kiekon tielle 9 kertaa.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi ensimmäisen tahdeilla. Parin minuutin pelin jälkeen Haukat saivat mainion hyökkäyksen aikaiseksi, jossa Andre Linde ja Matti Rask järjestivät kiekon Alex Jaakkolalle takatolpan kupeeseen, josta Hra Jaakkola iski kiekon varmasti häkkiin. Komea maali näki päivänvalon ajassa 22.11.

Vain pari minuuttia ehdittiin pelata, kun Haukoille aukesi 2-1 hyökkäys. Raahen puolustaja ampui kiekon suoraan päin Jani Könöstä, joka livahti karkumatkalle yhdessä Jere Laitisen kanssa. Hra 47 päätti tehdä tällä kertaa oman ratkaisun, veivaten puolustajan kauniisti kioskille pienellä kärkimiinalla, jonka jälkeen laukoi kiekon napakasti ohi maalivahti Olanderin. Näin Haukat otti pelin komentoonsa ajassa 24.11.

Raahe pääsi hetken päästä kokeilemaan ottelun tasoitusta ylivoimalla, jota ei ennätetty kovin kauaa pelata. Raahen puolustaja Jarkko Heikkilä toimitti kiekkoa maskin takaa maalille, joka löysi tiensä sopivasta raosta Haukkanuottaan. Syöttäjänä maaliin Atte Junnila. Maalin syntyaika oli 27.34.

Haukkojen vuoro tuli pienen hetken päästä, jossa tuhannen taalan paikka kuitenkin hukattiin. Ottelu alkoi saada lisää tempoa ja vaarallisia tilanteita, joka nosti viihdyttävyysfaktoria reilusti ylöspäin.

Vauhdikas toinen erä tarjoili hyökkäyksiä ja tilanteita tasaiseen tahtiin, mutta lisämaaleja erässä ei enää nähty. Haukat saivat viimeisellä minuutilla vielä hyvän paineen raahelaispäätyyn, mutta kiekkoa maaliin ei saatu. Tähän iso syyllinen oli maalivahti Olander.

Torjunnat toisessa erässä Miska Olanderille 15 - 7.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi hienoisella Haukkapainostuksella. Kotijoukkue loi hyvää tekemistä vastustajan maalille, mutta tulos jäi uupumaan. Myös ylivoimapeliä päästiin kokeilemaan, joka ei kuitenkaan tarjoillut antejaan hyvistä paikoista huolimatta. Raahe pääsi puolestaan kuittaamaan alivoimalla Haukkapuolustuksen mustan hetken, kun Joonas Hatula pelattiin läpiajoon heikon viivapelaamisen avustuksella. Kiekko iskettiin varmasti alakulmaan terävällä rannelaukauksella ja Raahe-Kiekko johtoon 2-3. Maalin syöttäjänä Tatu Rossinen.

Haukat pääsi yrittämään tasoitusta jälleen ylivoimatilanteen auettua. Ylivoima ei tuottanut tälläkään kertaa tulosta, joten ottelua jatkettiin lukemissa 2-3. Vääntö oli tiukkaa, eikä tuumaakaan annettu periksi kummassakaan orkesterissa. Raahella oli myös pari loistotonttia kasvattaa johtoaan, mutta onnetar ei istunut siinä kohtaa raahelaisten olkapäällä.

Haukat yrittivät viimeisten minuuttien aikana punnertaa peliä vielä tasoihin, mutta Raahe puolusti viisaasti ja onnistui jäädyttämään peliä juuri sopivasti.

Myös Raahen maalilla pelannut Miska Olander oli tänään todella hyvä. Haukat taistelivat loppuun saakka kuudella kenttäpelaajalla, mutta Raahe puolusti hyvin ja ohjasi pelin väkevästi kulmiin, joista niitä maaleja harvemmin tehdään.

Näin Raahe-Kiekko päätti syyskauden voitokkaasti Haukkojen kustannuksella. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan Niku Halla-Aholle 36-34.

Tästä jäädään joulutauolle ja palataan jälleen otteluraporttien pariin tammikuussa.