top of page
Ice Hockey Game

Nokia tarjosi illallisen pitkän kaavan kautta.

Taistelu Nokialla tauonnut. Joukkueet tahkosivat täyden iltapuhteen ratkaisemalla ottelun vasta rangaistuslaukausten turvin. Pilkkukisassa Pyry oli terävämpi, viimeistellen laadukkailla ratkaisuilla lopullisen eron Haukkaparveen. Haukat pelasi hyvän pelin ja haastoi Pyryä aivan loppumetreille saakka, johon pitää olla tyytyväinen. Pistekin sarjakakkoselta on kuitenkin parempi kuin ei mitään tässä vaiheessa kautta.

Ensimmäinen erä oli tasaista, hyvävauhtista jääkiekkoa, jossa haettiin asetelmia ja tunnusteltiin päivän virettä.

Molemmilla oli paikkoja tehdä avausmaali, mutta sitä ei avauserässä vielä nähty. Haukat oli erittäin terävä ja yritteliäs, josta kertoi myös Pyryvahti Valtteri Kyllisen 13 torjuntaa. Virkaveli Benjamin Kallio keräsi torjuntoja tililleen vain kuusi kappaletta. Ensimmäinen erä kuitenkin tilastomerkinnöittä.

TOINEN ERÄ

Toisessa erässä homma sitten käynnistyi toden teolla.

Avausmaali syntyi ajassa 29.12, Jesse Kylmäniemen huudattaessa kotiyleisöä ensimmäistä kertaa. Voitetun hyökkäyspään aloituksesta syntynyt rebound-kiekko löysi lopulta osoitteensa. Syöttöpisteet maaliin Juha Korkeamäelle ja Lassi Korpelalle.

Ottelu eteni hyvällä temmolla, johon mahtui pienet 2 minuutin arvoiset pystypainitkin. Ajassa 35.02 Valtteri Ylitalo siirsi kotijoukkueen jo 2-0 johtoon, saatuaan kiekon siniviivalle aivan tyhjään tilaan. Muutama potku avointa väylää ja kiekko hieman lirutellenkin ohi Benjamin Kallion. Syöttöpiste Lassi Korpelalle.

Haukat kuitenkin kiristivät takaa-ajoruuvia. Eelis Räihä valoi uskoa Haukkaparveen nostamalla kiekon todella komeasti rystyllä ylänurkkaan hienon rintamahyökkäyksen jälkeen, vain pari minuuttia Pyryn 2-0 maalin perään.

Haukat sai vielä toisen erän loppuun ylivoimamahdollisuuden, jonka aikana ei saatu kuitenkaan koppimaalia järkättyä. Rangaistusta jäi kuitenkin jäljelle kolmanteen erään, jonne lähdettiin Pyryn 2-1 johdossa.

Maalivahtien torjunnat tasan 11.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi Haukkojen kannalta pirteästi ylivoimalla. Vain 40 sekuntia ehdittiin pelata, kun Nikita Puzakov survoi kiekon sisään hyvän maalineduskahakan päätteeksi. Syöttöpisteet mieheen keräsivät Niko Lottanen ja Sasu Helenius. Näin ottelu oli käännetty jo tasatilanteeseen.

Kun homma lähti liikkeelle, iski Haukat hyvän vaiheen jälkeen myös johtomaalin. Joseph Hawkins-Kinebuchin tulinen ja tarkka rannelaukaus viivan tuntumasta yllätti Pyryvahti Kyllisen täysin. Upea laukaus painui aivan takayläkulmaan, joka tuuletusten perusteella maistui myös maestrolle itselleen. Syöttöpisteet keräsivät Alex Jaakkola ja J-P Jokinen.

Haukat antoi Pyrylle vielä mahdollisuuden jäähyn muodossa, jota Pyry ei käyttänyt. Ottelun kalkkiviivoilla Pyry näytti kuitenkin venymiskykynsä ja tasoitti ottelun aikalisän ja kuudennen kenttäpelaajan turvin. Pyryn hyvä paine tuotti lopulta terävän laukauksen siniviivan läheisyydestä, jonka lähetti Ville Lehtonen, Joni Mäkelän ja Jere Koskisen syötöstä.

Enempää maaleja ei nähty, joten Pyryn loppukiri pelasti kotijoukkueen jatkoajalle.

Jatkoaikakaan ei tarjonnut paria loistopaikkaa konkreettisempaa. Haukat pääsi myös kokeilemaan 4-3 ylivoimaa, mutta Pyry ei ollut enää horjutettavissa. Näin jatkoaikakaan ei tuonut otteluun ratkaisua ja siirryttiin voittolaukauskisaan.

Voittolaukauskisa oli sitten Pyryn heiniä. Hyvät suoritukset seurasivat toisiaan, joka riitti voittoon saakka. Voittomaali merkittiin Kalle Lehtiselle.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan jakautuivat 37-34 kotijoukkueen Valtteri Kyllisen nimiin.

Näin taputeltiin Haukkojen runkosarja, joka antoi peli-ilmeeltään ja tekemiseltään hyvää uskoa tulevaan. Pienestä olivat asiat kiinni, kuten huippuotteluissa yleensäkin. Haukat pystyi kuitenkin haastamaan Pyryä ihan täysin palkein, joka lupaa hyvää jatkopeleihin.

Nyt huilataan hetki peleistä ja jatketaan kautta ensi kuussa.