top of page
Ice Hockey Game

Nokialla pyrytti liian väkevästi. Haukat vastaantulija sarjakärkeä vastaan.

Nokian retki päättyi Haukkojen osalta melkoiseen pöllytykseen. Kotijoukkue, hallitseva mestari sekä sarjakärki Pyry oli tyly isäntä, joka ei jättänyt alun tarkkailevan vaiheen jälkeen vierailleen mitään mahdollisuuksia. Haukat taistelivat loppuun saakka pää pystyssä, mutta tänään se ei riittänyt lähellekään pistepottia.

ENSIMMÄINEN ERÄ Peli alkoi tasaisissa merkeissä, niinkuin kärkipään kamppailut usein.

Molemmille avautui heti ensimmäisillä minuuteilla hyvät tilanteet, joita seurasi vastapuolen hermoilu ja virhe. Kiekko poltteli pelin alussa hieman molempien lavoissa, eivätkä syötöt menneet aivan jiiriin.

Ensimmäinen maalikin syntyi pienen hässäkän seurauksena, Pyryn putatessa kiekko nuottaan ajassa 9.15. Kiekko jäi Haukkojen maalinedustalle pyörimään vaarallisesti, josta Tuukka Mäntymäki sai siirtää mustan pönttään. Niko Kuivaniemi ja Valtteri Välimäki olivat tarjoiljat.

Haukat sisuuntuivat takaiskusta ja rakentelivat pari näppärää paineaaltoa Pyry-päätyyn. Ratkaisut jäivät kuitenkin odottamaan aikoja parempia hyvästä yrityksestä huolimatta.

Haukat järjestivät itselleen ongelmia erän puolivälissä ensimmäisen rangaistuksen muodossa, joka muuttui lopulta 5-3 alivoimaksi. Sarjakärjen ylivoima oli juuri sen näköistä, jota voi odottaakin. Maltillisen kiekonsiirtelyn jälkeen kiekko pelattiin Valtteri Mäkiviinikalle, joka tinttasi kiekon ranteella varmasti Haukkareppuun. Syöttäjinä toimivat Lassi Korpela ja Niko Kuivaniemi.

Haukat jatkoivat maalin jälkeen alivoimaisena, ollen melkoisen pakkopelirallin vastaanottajina. Lisämaaleja Pyry ei Haukkaparven onneksi kuitenkaan saanut enää naulattua.

Pyry painoi lisää kaasua parin maalin vapauttamana, Haukkojen yrittäessä iskeä vastaan. Pyryn luisteluvoima ja tehokkuus olivat kuitenkin Haukoille myrkkyä, joka palkitsi kotijoukkueen jälleen ajassa 17.53. Haukkojen hyökkäyspään kiekonmenetys poiki 4-2 vastahyökkäyksen päätyen lopulta hienoisella onnellakin puolustaja Jesse Kalliosalolle, joka toimitti sen kaimalleen Kylmäniemelle. Kylmäniemi toimitti vuorostaan kiekon viileästi takanurkkaan parhaalta vetosektorilta. Toinen syöttäjä oli Jesse Lassila.

Pyry vei lopulta ensimmäisen erän itselleen murskaavasti lyömällä kiekon kertaalleen nuottaan vielä puoli minuuttia ennen erän päättymistä. Perushyökkäyksen jälkeen lapaansa kiekon saanut Valtteri Ylitalo napsautti kiekon ranteella pienestä raosta ohi Roope Koskisen, joka yllätti Haukkakassarin melko helponnäköisesti. Syöttäjinä Joona Ala-Salmi ja Oskari Pyydysmäki.

Näin kotijoukkue tarjoili Haukoille heti ensi erässä todellisia tyrmäystippoja vieden erän nimiinsä numeroin 4-0. Maalivahtien torjunnat menivät Roope Koskisen nimiin 15-9. Roope Koskinen teki toiseen erään tilaa Samu Mäkiselle.

TOINEN ERÄ

Haukat tuli toiseen erään erittäin sisuuntuneena, iskien kiekon pussiin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Hyvän pyörityksen päätteeksi kiekkoa toimitettiin viivalta maalille, johon Emil Vilén sai mailaansa väliin. Syöttäjinä toimivat Jesse Söderqvist ja Lari-Henrik Posti. Näin peli kaventui heti erän alkajaisiksi lukemiin 4-1.

Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen. Minuutti Haukkamaalista oli ennättänyt kulua, kun Pyry painoi lötön häkkiin hyökkäyspään aloituksen jälkitilanteesta, Haukkaveräjän kulmalta. Maalin teki lopulta Niko Kuivaniemi, Saku Hautamäen toimiessa syöttäjänä.

Haukatkin pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, mutta erikoistilanne kesti vain kymmenen sekuntia Haukkojen ottaessa tasoittavan jäähyn. Tasavajaa tarjosi väkevästi operoineelle Pyrylle lisätilaa, jonka se käytti tylysti hyväkseen. Väkevän kiekonriiston jälkeen Jesse Kalliosalo pisti Haukkojen pakit pienillä veiveillä nippuun ja tälläsi kiekon varmasti alanurkkaan. Näin lukemat olivat jo melko ratkaisevan tuntuiset 6-1, vaikka peliä oli jäljellä yli puolet. Niin vahvaa oli Pyryn tekeminen.

Pyry pelasi toisessa erässä tasaviisikoinakin ajoittain kuin ylivoimaa, joukkueen tyylitellessä vapautuneesti luvalla sanoen jo hieman apeaa Haukkaparvea vastaan. Haukat taistelivat silti vastaan minkä pystyivät, mutta nokialaiset olivat jatkuvasti askeleen -pari edellä. Yrityksen puutteesta Oransseja ei voinut kuitenkaan syyttää.

Haukat pääsivät yrittämään kavennusta ylivoimaisena erän lopussa pariinkin otteeseen, mutta pirteä tekeminen ei johtanut tarpeeksi laadukkaaseen viimeistelyyn, jota edesauttoi hyvin pelannut Ossi Mäkinen. Näin kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-1.

Maalivahtien torjunnat menivät toisessa erässä 13-12 Pyryn Ossi Mäkiselle.

KOLMAS ERÄ

Pyry järjesteli itselleen ylimääräistä painetta ottamalla lisää rangaistuksia, tällä kertaa 2+10 minuuttisen. Haukkojen ylivoima ei kuitenkaan saanut kiristettyä isäntien kypärää lisämaalien turvin. Haukat jatkoivat hyvää tekemistä, painaen peliä reippaasti Pyryn päätyyn. Pyry otti jo hieman rauhallisemmin kuin aiemmissa erissä, keskittyen enemmän puolustamiseen ja vastaiskuihin.

Pyry järjesteli itselleen ylimääräistä painetta ottamalla lisää rangaistuksia, tällä kertaa 2+10 minuuttisen. Haukkojen ylivoima ei kuitenkaan saanut kiristettyä isäntien kypäriä lisämaalien turvin. Haukat jatkoivat hyvää tekemistä, painaen peliä reippaasti Pyryn päätyyn. Pyry taas otti jo hieman rauhallisemmin kuin aiemmissa erissä, keskittyen puolustamiseen ja vastaiskuihin.

Haukat saivat erän edetessä lisää mahdollisuuksia kaventaa ottelua, Pyryn pelikurin lipsuessa jälleen jäähyjen muodossa. Haukat eivät kuitenkaan saaneet tarpeeksi tehoa irti koneesta, jotta lukemat tulostaululla olisivat muuttuneet. Lopulta erikoistilanne katkesi Haukkojen omaan 2+10 malliseen rangaistukseen, joka tasoitti puntit ja tarjosi lopulta Pyrylle ylivoimaa.

Tämä sopi Pyrylle mainiosti, joka iski välittömästi lukemat 7-2 omalla ylivoimallaan. Oskari Lammi sai kiekon keskialueella ja höpötteli pari Haukkapakkia mennessään, nostaen lopulta limpun aivan ylähyllylle. Syöttäjänä tähän maaliin oli Niko Kuivaniemi.

Erän loppu oli maalin myötä enemmän tai vähemmän kosmetiikkaa, Haukkojen yrittäessä kuitenkin miehekkäästi ja hyvässä ryhdissä loppuun saakka. Tänään sarjakärki ja hallitseva mestari oli kuitenkin omaa luokkaansa, eikä Haukkaparven tämänpäiväinen panos riittänyt millään osa-alueella vahvoja nokialaisia vastaan. Haukkojen puolustukseksi sanottakoon, ettei Pyryn horjuttaminen ole onnistunut monelta muultakaan joukkueelta tällä kaudella.

Loppunumerot tänään Nokialla olivat siis melko murheelliset 7-2, joka ei jätä sijaa suuremmille spekulaatioille. Tästä otetaan oppi mukaan, muu voi jäädä kotimatkan varrelle.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat kokonaisuudessaan 42-35 Ossi Mäkisen sarakkeeseen.

Kauan tappiota ei ole kuitenkaan aikaa murehtia, kun sunnuntaina pelataan jo kotipubissa Seinäjoen S-Kiekkoa vastaan.

130 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat