top of page
Ice Hockey Game

Nuttuun tuli!

Ei auta mikään. Uudet hienot pelipaidatkaan eivät siivittäneet tänään Haukkaparvea tarvittavaan lentoon. JHT tuli, näki ja voitti. Näin sarjapisteet Kalajoelle.

Ensimmäinen erä oli kovaa puurtamista kahden nälkäisen joukkueen välillä. Tasainen ja keskittynyt kamppailu loi myös maalipaikkoja molempiin päihin. Ensimmäinen konkreettinen osuma näki illankajon ajassa 5:57, kun Haukat siirtyivät johtoon neloskenttänsä toimesta, joka sai hyvän härdellin JHT:n maalille. Maalin iski Nikita Puzakov, joka nousi maalinkulmalta röyhkeästi keskelle ja iski lötön samointein pussiin. Syöttäjänä uusi tuttavuus rosterissa, Milad Tomi.

Erä oli siisti, JHT:n ottaessa erän ainoan rangaistuksen. Tämä ei tuottanut kuitenkaan tulosta Haukkojen kannalta katsottuna. Erään saatiin vielä hyvän pöhinän lisäksi yksi maali, kun JHT tasoitti ottelun ajassa 16:41. Maalintekijänä Jesse Lyytinen, syöttäjät Riku Tohila sekä Iiro Ojala. Erä päättyi tasalukemiin 1:1. Maalivahtien torjunnatkin olivat äärimmäisen tasaiset, molempien kerätessä 7 koppia.

Toinen erä lähti liikenteeseen vierailijan komennossa. JHT loi hyviä paikkoja, sekä vahvoja vaihtoja toisensa jälkeen. Haukat pääsivät näennäisesti touhuamaan myös omia kuvioitaan, mutta hieman vastustajaa perässä Haukkaparvi alussa oli. Suht väkevän pyörityksen päätteeksi JHT siirtyi myös ottelussa johtoon, Heikki Klemetin tulittaessa karmean laukauksen hyvältä laukaisusektorilta ohi voimattoman Samu Mäkisen. Maali oli Klemetin omaa käsialaa, joten syöttäjiä maaliin ei merkitty. Aika oli tässä kohden peliä 28:42. Haukat tarjoili vuorostaan vierailleen oppitunnin maalinjälkeisen fokuksen tärkeydestä, iskemällä tasoituksen lähietäisyydeltä melkein heti JHT:n johtomaalin perään, aikaan 29:20. Maalintekijänä Jani Könönen, syötöt Jere Ylikärpälle ja Juuso Miettuselle.

Haukat pääsi peliin paremmin mukaan ja hyökkäyksiä alkoi rakentumaan myös toiseen päähän. Myös pienet tunteilut astuivat mukaan kuvioon, jotka purkautuivat sopivalla intensiteetillä useamman maalinedustilanteen päätteeksi. Homma pysyi kuitenkin sopivissa turvaväleissä, eikä jäähyjä jaettu toisessakaan erässä kuin 8 minuuttia, joista molemmat saivat osakseen puolet potista. Kolmanteen erään siis lukemissa 2-2. Maalivahtien torjunnat jälleen hyvin kuvaavasti 10-10.

Kolmas erä oli myös kahden edellisen kaltaista, vauhdikasta ja hyvää lätkää. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta maalivahdit olivat tilanteen tasalla. Haukat tarjoilivat ylivoimaa vierasjoukkueelle, jota nämä eivät kuitenkaan hyödyntäneet. Ajassa 49:26 Haukkaparvi sai ilonaihetta johtomaalin muodossa. Antti Rantsi ja Andre Linde pääsivät kuin varkain 2-1 ylivoimahyökkäykseen, jonka Andre Linde ujutti nuottaan Rantsin pätevästä tarjoilusta. JHT alkoi laittaa lisää vauhtia koneeseen, koska aika kellossa kului vääjäämättä eteenpäin. Samu Mäkinen hoiti tyylikkäästi JHT:n toistuvat lähentelyt. Vieraiden sitkeys kuitenkin palkittiin, kun duo Klemetti onnistui iskemään kiekon lopulta nuottaan pienimuotoisen paineen jälkilöylyissä. Maalintekijäksi merkattiin Tommi Klemetti, syöttäjäksi Heikki Klemetti ja Arttu Paakki. Peliaika tässä kohtaa 52:28.

Kun vieraat saivat vauhdin päälle, tulivat he samalla vilkun käytöllä myös ohitse. Reilu minuutti edellisestä oli kulunut, kun Veikka Kärjä pääsi purjehtimaan Haukkapuolustuksen jättämästä kujapahasesta aina Mäkisen tonteille, veivaten kiekon vastustamattomasti pömpeliin. Näin Haukkojen johtoasema oli haihtunut tuuleen, muuttuen karvaaksi tappioasemaksi vain 7 minuuttia ennen ottelun loppua. Haukat yrittivät vimmatusti, mutta potku ei riittänyt tänään tasoitukseen saakka. Haukat hakivat tasoitusta raivokkaasti, myös luonnollisesti ilman Samu Mäkistä, mutta uhrautuvan puolustuksen ja pelikellonkin ansiosta JHT selvisi loppurynnistyksestä kuivin luistimin. Näin Haukkaparvelle jälleen kitkerää tappion kalkkia nokittavaksi.

Maalivahtien torjunnat lähes hämmästyttävästi identtiset 29-29.

Tästä laitetaan päätä pystyyn ja marssitaan kohti uusia seikkailuja, jotka koittavat ensi lauantaina, kun Järvenpäähän saapuvat seinäjokiset vieraat, S-Kiekon logolla varustettuina.