top of page
Ice Hockey Game

Perjantain saldona sulkasato.

Sarjakakkonen näytti tylysti Haukoille niitä otteita, mitä siihen asemaan pääsemiseksi on vaadittu. Täydellinen tyrmäys Jyväskylän illassa ei jättänyt mitään jälkipuheita tai jossitteluja. Haukoilla oli edessään pitkä kotimatka sukia pyrstösulkia takaisin malliinsa, sen verran kovaa turbulenssia D-Kiekko kotonaan tarjoili. 8-0, ei niin hyvä olla.Ensimmäinen erä alkoi tunnustellen, olihan kyseessä tärkeä avausottelu, jonka avausmaali oli myös tavallista merkityksellisempi.

Isäntäjoukkue D-Kiekko painoi kiekkoa aavistuksen väkevämmin Haukkojen päätyyn, mutta mistään varsinaisesta myllytyksestä ei voitu vielä puhua.

Isännillä oli pari terävää maalipaikkaa, josta hyvänä päivänä olisi voinut värkätä johtomaalin. Tänään sitä ei näistä tonteista nähty.

D-Kiekko viljeli erän edetessä vaarallisia kuteja kohti Benjamin Kallion vartoimaa pömpeliä mutta varsinaista hätää niiden kanssa ei ollut tässä kohtaa. Haukat lähtivät hyvällä jalalla vastahyökkäyksiin ja livahtivat hyvin kotijoukkueen paineen alta pois. Harmillisesti vain omat maalipaikat jäivät melko vähiin.

Ensimmäinen tilastomerkintä oli Haukkojen rangaistus estämisestä, joka tarjosi D-Kiekolle paikan avausmaaliin. Kauan ei tarvittu kuunnella sitä kuuluisaa nokan tuhinaa, kun kotijoukkue kuittasi rangaistuksen sarjakakkosen varmuudella. Hienosti liikuteltu kiekko irtosi lopulta puolustaja Luukas Kallioisen lavasta rannevedon muodossa ja painui Haukkapömpelin yläkulmaan. Syöttäjinä maalissa olivat Kasper Korhonen ja Ville Hakala. Maalin syntyaika 14.47.

Lisää lunta Haukkojen tupaan tuli ajassa 17.46 kun hieman harmittoman näköinen ohjuri maalille toimitetusta kiekosta lipui viivan väärälle puolelle. Kiekkoon koski viimeisenä Ville Hakala. Juho Nyman ja Kasper Korhonen nappasivat syöttöpisteet mieheen.

Haukat pääsivät erän lopussa yrittämään vielä kavennusta ylivoimalla, mutta D-Kiekon alivoima kuivatti erikoistilanteen tylysti kasaan. Jäähyä jäi kuitenkin puolisen minuuttia jäljelle myös toiseen erään.

Näin erätauolle lukemissa 2-0. Maalivahtien torjunnat 11-7 Benjamin Kalliolle.


TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi Haukkojen ylivoimalla, joka ei antanut kuitenkaan aiheita tuuletuksiin. Tasaviisikoilla pelatessa Haukat saivat pari vihaista kutia aikaiseksi, jotka viuhuivat kuitenkin maalin ohitse.

Lätkän raadollisuus näytti jälleen kyntensä ajassa 28.08. Haukkojen tuhannen taalan paikka kuivui D-Kiekon Manu Lähteenmäen paraatipelastukseen ja seuraavassa hetkessä D-Kiekko tälläsi limpun tylysti nuottaan. Maalintekijänä oli takatolpalle vapaasti lipunut Teemu-Petteri Lappalainen, joka sai nappisyötön Jesse Jääskeläiseltä. Myös Joni Kalliolle syöttöpiste.

Haukkojen tuska kasvoi entisestään, kun joukkue joutui alivoimaiseksi pian D-Kiekon 3-0 maalin jälkeen. D-Kiekko ei antanut armoa tälläkään kertaa, vaan painoi kiekon verkkoon vain parinkymmenen sekunnin pakkopelin jälkeen. Kiekon ohjasi maalin edestä ylähyllylle Juho Nyman. Syöttäjät Luukas Kallioinen ja Ville Hakala.

Tässä kohdassa tylyt 4-0 lukemat pakottivat Haukkavalmennuksen ottamaan aikalisän.

Aikalisä ei juuri voimasuhteita muuttanut, vaan D-Kiekko jatkoi Haukkaparven kylvettämistä heti ajassa 31.33. Parilla syötöllä rikottu Haukkapuolustus joutui katselemaan karkumatkalle päässeen Samuli Ylinivan selkää, joka purjehti läpiajoon toimittaen kiekon myös varmasti maaliin. Vapauttavan murtosyötön tarjoili Patrik Lagerbohm. Aku Palsola nappasi toisen syöttöpisteen.

Kun Haukkojen lento lähti kertaalleen syöksykierteeseen, se tapahtui isolla kädellä. 6-0 maali syntyi edellisestä vain pari minuuttia myöhemmin. Tässä kohtaa Haukkapuolustus nosti käden pystyyn virheen merkiksi Benjamin Kallion johdolla, jolle tämä maali myös oli myös riittävä signaali siirtyä vaihtopenkille. Tilalle lähes tekemättömään paikkaan luisteli Niku Halla-Aho.

Haukat pääsi kokeilemaan vielä hieman tunnelman nostatusta ylivoimalla, mutta kotijoukkueen tarjoama shokkihoito oli luvalla sanoen vienyt parhaan terän myös ylivoimapelistä.

Näin erätauolle murheellisista 6-0 lukemista, jotka eivät jättäneet sijaa selittelyille tai suuremmille spekulaatioille.

Maalivahtien torjunnat tasan 10, Haukkojen kombinaatio myös yhteenlaskettuna.


KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli jo hieman huomisen kotiottelun odottelua ja siihen latautumista. D-Kiekko teki sen mitä piti ja lätki vielä kaksi maalia kyytipojaksi. Haukkojen rooliksi jäi hakea hieman fiilistä ja purkaa pahimmat toisen erän pettymykset edes jonkinlainen ryhti säilyttäen. Varsinaiseksi ryhtiliikkeeksi ja tunnelman nostatukseksi ei erää voinut kuitenkaan tituleerata, joten parasta lääkettä lienee lyhyt muisti ja pian tarjoutuva uusi mahdollisuus kasvojen pesemiseen mäntysuovan ja sappisaippuan kera.


Sen pituinen se.

Tänään jatketaan kotipubissa, eikä eilisenlaiselle esitykselle ole minkäänlaisia perusteita, jos jatkopaikasta mielitään vielä tapella tosissaan.

Onneksi uusi päivä kaiken muuttaa voi. Nyt otetaan hetki happea ja kohta mennään!

Nähdään hallilla!


110 views0 comments

留言


Ice Hockey Game
bottom of page