top of page
Ice Hockey Game

Pinnat Raahesta plakkariin ja kotimatkalle, mars!

Haukkaparvi sai kasvojenpesunsa, kun se kuittasi loput vieraskiertueelta saatavissa olevat pinnat tiukan taistelun jälkeen lukemin 5-6. Ottelu ei ollut todellakaan helpoimman kautta edetty homma, jonka vuoksi voitto maistuu entistä makeammalta ja lyhentää tulevaa bussimatkaa kummasti.

Vastuukoutsi Nico Sirviö summasi ottelun seuraavin sanankääntein:

"Hyvä tasonnosto tänään. Saatiin alussa hyvin jalat liikkeelle ja taisteluilme oli huomattavasti parempi kuin eilisessä ottelussa. Toisessa erässä pelattiin hyviä pätkiä kakkoserän peliä kun saatiin paine vastustajalle ja pystyttiin vaihtamaan kiekolla. Loppu meni vähän turhan jännäksi, mutta pisteet maistuu ja lyhentää kotimatkaa paljon."

Ensimmäinen erä oli tasaista lätkää, Haukkojen ollessa hieman aktiivisempi osapuoli.

Maalinteon aloitti kuitenkin kotijoukkue Raahe-Kiekko. Haukat eivät saaneet purettua kiekkoa omalta alueeltaan, josta Raahe järjesti itselleen maalintekotilanteen. Jere Siekkinen oli lopulta mies, joka lämäsi kiekon maaliin pienen flipperin päätteeksi. Kellot pysähtyivät aikaan 6.25.

Haukkojen vastaus tuli alle minuutti myöhemmin. Peter Jurvelin painoi maalille hyvällä jalalla, sai aikaan laukauksentapaisen, joka jäi pyörimään Raahen maalin eteen. Paikalla oli ensimmäisenä puolustaja Shuma Kinebuchi, joka iski kiekon hyvältä sektorilta ohi Raahe-vahti Miska Olanderin. Näin ottelu oli tasalukemissa.

Raahe otti erässä myös yhden rangaistuksen, jota Haukat eivät onnistuneet hyödyntämään.

Loppuerä oli sinnikästä vääntämistä, joka ei kuitenkaan tuottanut liikehdintää valotaululle.

Erä taputeltiin numeroissa 1-1. Maalivahtien torjunnat jakautuivat lukemin 5-11 Raahen Miska Olanderin eduksi.

TOINEN ERÄ

Toisen erän kotijoukkue aloitti vahvasti. Kiekko pyöri paljon Haukkojen hyökkäysalueella, kunnes väistämätön tapahtui. Atte Junnila kieputti kiekkoa hyökkäysalueella Ilya Kovalchukmaisesti (myös numero 71 selässään) ja tälläsi kiekon tylysti ohi Benjamin Kallion. Väkevään yksilösuoritukseen saatiin syöttäjiksi Teemu Vääräkoski ja Joona Kiviniemi.

Heti maalin jälkeen Haukat ottivat rangaistuksen, tarjoten Raahelle hyvää saumaa kasvattaa johtoaan. Haukat kuitenkin puolusti niin hyvin, että Raahen aikeet kuivuivat kokoon. Haukat saivat myös pelin juonesta kiinni ja järjestelivät säpinää Raahe-maalille. Tekemisen laatu ei vielä kuitenkaan tarjoillut palkintoaan.

Haukat saivat erän puolivälissä hyvää otetta ja pitkän pyörityksen raahelaisten päätyyn. Muutaman ohi ammutun laukauksen jälkeen kiekko saatiin lopulta toimitettua maaliin siirretyn rangaistuksen aikana. Maalintekijänä oli Niko Lottanen, syöttäjät J-P Jokinen ja Leevi Leipijärvi. Näin lukemat vaihtuivat numeroiksi 2-2.

Erässä nähtiin myös todella puhdas, highlight-tason keskialueen taklaus, jonka esitteli Jani Könönen.

Haukat siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ajassa 35.07, Niko Lottasen karatessa hieman varkain läpiajoon. Pehmeäkätinen "Kurtsi" ei tuollaisesta paikasta erehtynyt ja siirsi Haukkaparven kuskin paikalle.

Haukoilla oli loistava tilaisuus kasvattaa johtoaan vielä erän loppupuolella, mutta vain epäonni ja Raahe-vahti Olanderin venyminen estivät lisämaalin synnyn.

Erän loppuun molemmat ottivat vielä perättäiset, tasoittavat jäähyt, joten kolmanteen lähdetään tasavajaalla.

Haukoilta erittäin hyvä erä, etenkin loppupuoliskoltaan. Erätauolle siirryttiin lukemissa 2-3.

Torjunnat 13-15 Olanderille.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä tarjosi Haukoille heti ylivoimatilanteen, joka ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Haukat puolustivat tiiviisti ja yrittivät sitä kautta varjella arvokasta vierasjohtoaan, saaden kuitenkin kiekkoa myäs Raahen alueelle. Raahella oli pieniä vaikeuksia pelin avaamisessa, kun Haukat tukkivat keskustan hyvin.

Myös Haukat saivat sähäkkää kapinaa aikaiseksi Raahen maalille, eikä liiallisesta jarrulla seisomisesta ollut tietoakaan. Raahen Atte Junnilla väläytti jälleen henkilökohtaista osaamistaan takakarvaten ensin kiekon Haukkapuolustukselta ja hankkien vielä jälkitilanteesta jäähyn. Tämän ylivoiman Raahe käytti hyväkseen, Atte Junnilan itsensä iskiessä kiekon Haukkamaalin kattoon terävällä rannelaukauksella. Kellot pysähtyivät aikaan 49.21.

Haukat ei tästä kuitenkaan säikähtänyt, vaan tarjoili maalin jälkeisen vaihdon teemaa oikein kirjaimellisesti. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekko pysyi hienosti hyökkäysalueella. Paineistettu Raahen puolustus tarjosi kiekon lopulta suoraan Leevi Leipijärven lapaan, joka siirsi pelivälineen eteenpäin Peter Jurvelinille, jolla oli helppo työ iskeä kiekko tyylikkäästi nuottaan. Näin peli jälleen Haukkojen johdoksi lukemin 3-4.

Tästä nelisen minuuttia eteenpäin ja sama kuvio toistui. Tällä kertaa toiselta puolelta. Raahelaiset hukkasivat jälleen kiekon Leevi Leipijärvelle, joka siirsi sen maalin edessä odottelevalle Jurvelinille, jonka tehtävänä oli vain toistaa edellinen liikesarja. Näin Haukat olivat karanneet hetkessä jo 3-5 johtoon. Maalin syntyaika 53.52.

Ottelu alkoi saamaan trillerin piirteitä, kun Raahe pääsi kaventamaan pelin ajassa 57.19. Laidasta noussut hyökkääjä Joonas Hatula tälläsi kiekon matalana rannelaukauksena kohti Haukkamaalia, josta se löysi tiensä verkkoon. Syöttäjinä Jere Kiviniemi ja Jarkko Heikkilä. Tässä kohtaa Raahe otti myös aikalisän.

Ilman maalivahtia aloituksen jälkeen pelannut Raahe-Kiekko yritti tasoittaa vielä ottelua, mutta Alex Jaakkola toimitti kiekon tyhjään nuottaan ajassa 58.51. Syötöt J-P Jokiselle ja Jere Ylikärpälle.

Illan hahmo ja kotijoukkueen ehdoton dynamo Atte Junnila iski kiekon vielä kertaalleen Haukkojen nuottaan todella pienestä kulmasta, tarjoten vielä seitinohuen toivon omilleen ja harmaita hiuksia Haukkojen valmennusosastolle. Enempää Haukat eivät kuitenkaan siimaa tarjoilleet vaan pitivät maalinsa puhtaana päätössummeriin saakka. Näin hieno vierasvoitto ja erittäin arvokkaat pinnat Haukkaparvelle lukemin 5-6.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 35-22 Miska Olanderille.