top of page
Ice Hockey Game

Piste plakkariin Jyväskylän illasta

Joskus vain vastustaa ja nyt se vastustaa. Haukat pelasivat varsin hyvän ja yritteliään ottelun, mutta se riitti tänään vain yhteen pisteeseen. Toki tyhjää parempi sekin. Kotijoukkue D-Kiekko oli juuri sen maalin verran vahvempi tänään ja kipusi 0-2 tappioasemasta aina 3-2 jatkoaikavoittoon.


ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäinen erä Jyväskylässä oli reipasta ja tarkkaa lätkää, joka ei tarjoillut suurta draamaa tai massiivisia juonenkäänteitä. Haukat tarjosivat D-Kiekolle heti erän alkuun ylivoiman, josta kotijoukkue ei kuitenkaan vieraitaan rokottanut. Pelin henki oli selvä, pisteet kiinnostivat kumpaakin joukkuetta. Molemmilla oli hyviä tilanteita avata maalihanat, mutta myös maalivahdit pelasivat mallikkaan avauserän.

Näin pienenä sivuhuomiona hallissa soinut Mortal Kombat-tunnusmusiikki aiheutti vahvoja, lämpimiä nostalgiasävyjä allekirjoittaneen veripumpussa.

Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi saatiin Haukkojen jäähy erän alussa.

Torjunnat jakautuivat myös tasaisesti. Kotijoukkueen Manu Lähteenmäen laariin satoi 10 kutia, Haukkojen Benjamin Kallion sarakkeeseen puolestaan 11.TOINEN ERÄ

Toinen erä tarjoilikin sitten enemmän niitä kuuluisia leipiä ja sirkushuveja.

Erän alkuun Haukat saivat heti mahdollisuuden ylivoimaan, mutta iloa kesti vain 20 sekuntia, kun Haukoille tuomittiin myös rangaistus. Tasavajaa ja pienet palat erikoistilannetta eivät ihmeitä tarjonneet, joten ottelua jatkettiin täysillä viisikoilla.

Ottelun avausmaalin iski lopulta Haukat, Jere Ylikärpän toimittaessa kiekon maalinedusruuhkan keskeltä pussiin. Syöttäjät maaliin Jere Kivinen ja Jani Könönen. Maalin syntyaika 27.27.

D-Kiekko tarjoili Haukoille etsikkoajan johdon lisäämiseen, kun matematiikka puuttui peliin ratkaisevalla hetkellä. Kaksi liki perättäistä joukkuerangaistusta kuudesta kenttäpelaajasta kelpasi Haukoille, jotka kiittivät tilaisuudesta ja iskivät kiekon pussiin toistamiseen. Kapteeni Leipijärvi sai erinomaisen tilan b-pisteen kaarelle ja täräytti ranteet lukkoon. Kiekko kilahteli nuottaan tolpan ja yläriman kautta, joten turha varmistelu jätettiin myös pois. Syötöt maaliin Tuomas Tillille ja Niko Lottaselle. Maalin syntyaika 31.12.

Kotijoukkue pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla pari minuuttia myöhemmin, joka tuottikin tulosta. Kiekko toimitettiin maalille, josta sen pääsi iskemään pömpeliin Juho Nyman. Syöttäjinä Ville Hakala ja Aki Tikkanen. 1-2 lukemat syntyivät aikaan 34.08.

Kotijoukkue heräsi selvästi avausmaalistaan. Tarvittiin vain reilu minuutti, että limppu löytyi jälleen Haukkaverkosta. Jos oli Leevi Leipijärven maali hieno, ei D-Kiekon Jesse Jääskeläinenkään jäänyt pekkaa pahemmaksi. Upea ranneveto aivan takayläkulmaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ei jättänyt Benjamin Kalliolle mitään palaa pelastaa tilannetta. Syötöt maaliin Taneli Lappalaiselle ja Konsta Jääskeläiselle.

Näin lukemat tasan 2-2 ajassa 35.46.

Haukat saivat vielä yhden tuottamattoman ylivoimatilanteen, joten erä paketoitiin 2-2 lukemissa.

Toisen erän torjunnat 7-9 kotijoukkueen Lähteenmäki ensin mainittuna.


KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli tarkkailevaa, mutta mukavan vauhdikasta kiekkoa. Pisteen syrjässä roikkuminen tässä kohtaa peliä on aina parempi kuin takaa-ajajan rooli, joten virheisiin ei kenelläkään ollut suurta hinkua. D-Kiekko sai pari hyvännäköistä myllytystä Haukkamaalille, mutta viimeinen silaus jäi uupumaan. Hyvä myräkkä katkesi kuitenkin kotijoukkueen rangaistuksiin, joita jaettiin samalla kaksin kappalein koukusta ja käytöksestä. Näin Haukoille tarjottiin 2 minuutin setti 5-3 ylivoimaa.

Haukkaylivoima pyörikin hyvin ja tuotti usean todella hyvän tontin, mutta sisään lötöä ei vain saatu. Kiitos myös upeasti pelanneen D-veskari Lähteenmäen. Rangaistukset päättyivät ja kiekko siirtyi vaivihkaa enemmän Haukkapäätyyn. Pelin intensiteetti kohosi hieman ja kumpikin joukkue lisäsi myös fyysisyyttä.

D-Kiekko sai luotua aikamoisen paineen Haukkapäätyyn erän loppupuolella ja haki vimmatusti voitto-osumaa. Haukat iski puolestaan vastahyökkäyksiä tiskiin, mutta numerot säilyivät sitkeästi tasalukemissa. Tulos piti pintansa aina varsinaisen peliajan loppuun saakka, vaikka lopun pelitapahtumat lähentelivät innokuudessaan hieman hurluhmei-leveliä. Näin molemmat varmistivat itselleen ainakin pisteen.


Varsinaisen peliajan torjunnat 24-31 Benjamin Kallion nimiin.


JATKOAIKA

Jatkoajalla kapteeni Leipijärvi halusi ottaa joukkueensa reppuselkään ja kihautti kiekkoa useaan kertaan terävästi kohti D-Kiekon maalia, parhaimmillaan aina tolppaan saakka. Ajassa 62.06 D-Kiekko päätti kuitenkin ottelun niin komealla maalilla, ettei siinä jäänyt sijaa purnaamiselle.


Haukkojen kolmikko sahattiin kolmella klap-klap-poikittaissyötöllä riekaleiksi, jonka jälkeen Taneli Lappalaisella oli kunnia iskeä kiekko takatolpalta aivan tyhjään maaliin. Syötöt tähän kombinaatioon Konsta Jääskeläiselle ja Joni Kalliolle.

Näin Haukoille piste kotiintuomisiksi, mutta se ei ollut varmasti aivan sitä mitä lähdettiin Jyväskylästä saakka hakemaan.


Nyt koetellaan, sanoisi vanha kansa. Tästä on otettava vain tarjottu oppi matkaan ja jatkettava väkevää työntekoa. Tätä on jääkiekko.

Viikon päästä pelataan jälleen kotona. Silloin vastassa S-Kiekko Seinäjoelta.


105 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page