top of page
Ice Hockey Game

Pohjoisen reissu takana!

Pohjoisen minikiertue päätettiin pidemmän kaavan kautta, venyttäen Laser-ottelu aina rangaistuslaukauskarkeloihin saakka. Suurten ja mieleenpainuvien otteluiden kategoriaan tämä matsi ei tule asettumaan, mutta pisteet ratkaisevat. Tänään niistä kaksi matkustivat kohti Järvenpäätä, yhden jäädessä oululaisten ilonaiheeksi.

Ensimmäinen erä oli tasaista ja vauhdikasta lätkää, jossa kummallakin oli paikkoja pistää limppua laatikkoon. Peli aaltoili ja nyt niitä toivottuja ja peräänkuulutettuja laukauksiakin saatiin lähetettyä kohti Juho Järvisen vartioimaa Laser-maalia. Hyvistä aikeista ja tilanteista huolimatta molemmat kassarit saivat pitää nuottansa puhtaana, torjuntojen menessä tasan 14-14.

Toisessa erässä alkoi sitten tapahtua myös tulostaululla. Ottelun avausmaalin iski parivaljakko Nikita Kochubeynik ja Franz Sedoff, aikaraudan osoittaessa lukemia 22:47. Kochubeynik siis maalarina, Sedoff asisstenttina. Pari rangaistusta ja reilut 10 minuuttia myöhemmin Haukkapuolustuksessa palattiin hetkellisesti pihapelien uskaliaaseen maailmaan suorittamalla alimpana miehenä sen verran juustoista jalkahyvää, etteivät kattaus ja vallitsevat olosuhteet olleet symbioosissa keskenään. Hetkellisen pihapelifiiliksen lopputulemana kiekko kaivettiin omasta verkosta, maalintekijänä Niko Kärki ja syöttäjänä Eetu Määttä. Erä väännettiin tasaisissa merkeissä aina loppuun saakka, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Näin tauolle 1-1 lukemissa. Maalivahtien torjunnat kotijoukkueen maalivahti Järvinen ensin mainittuna 8-9.

Kolmas erä jatkoi kahden edellisen tematiikkaa. Kiekko liikkui ja maisema vaihtui tasaisesti kenttäpuoliskolta toiselle, mutta maalit antoivat odottaa itseään. Mitä pidemmälle erä eteni, vaikutti siltä että tarjolla oleva pistejako kelpaisi molemmille hyvin. Tämä olettamus olikin oikea, sillä erään ei saatu minkäänlaisia tapahtumamerkintöjä. Näin ottelun ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Maalivahtien torjunnat 3 erän jälkeen hämmästyttävän tasaiset, mutta pelin kokonaiskuvaa hyvin imitoivat 35-36.

Jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua parista hyvästä tekopaikasta huolimatta, joten homma ratkaistiin tänään pitkän kaavan kautta. Rankkareiden ainoat onnistujat olivat Haukkalogolla varustetut pelaajat, Samu Öystilä ja Jere Manninen. Näin lisäpiste Haukkalaariin ja pitkä kotimatka saattoi alkaa.

Seuraavan kerran Haukat pelaavatkin kotipubissa 15.11. jolloin vastaan saapuu vieraita Kalajoelta.