top of page
Ice Hockey Game

Raahen illassa oli tarjolla katkeraa kalkkia

Ottelu Raahessa sai Haukkaperspektiivistä äärimmäisen harmillisen lopun hienosta taistelusta huolimatta. Haukkojen toisen erän vahva rypistys piti Haukat voitossa kiinni viimeiselle minuutille saakka, kunnes Raahe pääsi tasoittamaan ottelun kuudella kenttäpelaajalla. Voitto lipui käsistä lopullisesti jatkoajalla, Raahe-Kiekon voittaessa ottelun 4-3.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu oli ensi erästä alkaen tiukkaa taistelua, joka tarjoili tilanteita puolin toisin. Ainoa merkityksellinen onnistuja oli kuitenkin kotijoukkue, joka askarteli ottelun avausmaalin hieman Haukkojen epäonnisen mailapelaamisen kustannuksella ajassa 15:36. Maalin iski Riku Kluukeri, syöttäjinä Ville Viitanen ja Aapo Muotio.

Ensimmäisen erän torjunnat 10-16 Niku Halla-Ahon nimiin.

TOINEN ERÄ

Toinen erä olikin sitten Haukoilta hyvää lätkää. Bussijaloista ei ollut tietoakaan luistelua katsoessa. Palkinto koitti ajassa 28:57 kun Antti Immonen täräytti hyvän vastahyökkäyskuvion päätteeksi kiekon parhaalta sektorilta nuottaan. Syöttöpisteille pääsivät Lenni Kämäräinen ja Waltteri Virtanen. Vajaa minuutti ehti peliä kulua, kun Raahe tarjosi Haukkaparvelle ylivoimaa. Erikoistilanne ehti vanheta vain puoli minuuttia, kun Lenni Kämäräinen toimitti kiekon liki avoimeen nuottaan takatolpalle unohduttuaan. Hienon kuvion assistentit olivat Leevi Leipijärvi ja Santeri Seppälä.

Raahe-Kiekko ryhdistäytyi ja pääsi pistämään ottelun tasoihin ajassa 31:50. Nopean hyökkäyksen päätteeksi kiekko toimitettiin täsmätoimituksena Atte Junnilalle, joka löi ranteet lukkoon ja mustan maaliin. Syöttöpisteet Jami Uusinarkaudelle sekä Eetu Suorannalle.

Haukat päätti eränsä mallikkaasti, hyödyntämällä jälleen Raahen tarjoilema erikoistilanne. Tällä kertaa kiekko pelattiin nopeasti aloituksesta Antti Immoselle, joka tarjoili melkoisen herkkupalan takatolpalle nousseelle Niko Lottaselle. Pehmeäkätinen "Kurtsi" ei tällaisesta tarjoilusta kieltäytynyt, vaan puttasi laatan suoraan syötöstä takakulmaan. Toisen syöttöpisteen nappasi Sasu Helenius.

Näistä 2-3 lukemista siirryttiin myös kolmanteen erään. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat tasan 10-10.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä olikin sitten tiukkaa taistelua tuloksesta. Maalipaikkoja siunaantui molemmille, joista ottelun olisi voinut ratkoa puolin tai toisin. Parranpärinää aiheutti lievästi Haukkojen tilanne, jossa kiekko ainakin LeijonaTV:stä katsottuna ja kelailtuna olisi tömähtänyt takarautaan, mutta ottelun tuomaristo ei tätä huomiota allekirjoittanut. Tähän oli siis tyytyminen.

Haukat säilytti johtonsa viimeiselle minuutille saakka, kunnes kiekko pomppi jälleen epäonnisesti Haukkaluistimen ja mailan kautta Tatu Rossiselle, joka kiskaisi ranteet lukkoon ja kiekon Haukkojen pömpeliin ruuhkan takaa. Syöttöpisteet Jere Kiviniemelle ja Eetu Suorannalle. Tässä kohtaa kotijoukkue Raahe pelasi ilman maalivahtia.

Maalin jälkeisen euforian myötä Raahella oli vielä mahdollisuus pamauttaa voittomaali varsinaisella peliajalla, mutta Haukat ja Niku Halla-Aho kestivät paineen. Näin edessä oli jatkoaika.

JATKOAIKA

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain reilu minuutti, kunnes Aapo Muotio iski viimeisen pensselinvedon tauluun terävästä vastaiskusta. Tilannetta edelsi Haukkojen 2-1 hyökkäys ja vain millejä maalin ohi singonnut laukaus, joka kertoo hyvin pelin marginaaleista. Itku ei kuitenkaan auta markkinoilla. Raahe-Kiekko nappasi ottelusta lisäpisteen ja voiton plakkariinsa lukemin 4-3.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 29-35 Niku Halla-Ahon nimiin.

Tästä jatketaan jo huomenna, joten pään ei auta eikä tarvitse kauaa pensaassa piileksiä. Peli oli kokonaisuudessaan hyvää ja pienet marginaalit ratkaisivat tänään. Huomenna vastassa on sarjakakkonen JHT, jolle ei ole varaa antaa mitään ilmaiseksi.