top of page
Ice Hockey Game

Riemu kaatui lopulta tiukaksi äityneessä kamppailussa kotipubin uumenissa

Haukat otti tärkeän voiton kotikentällään jumbojoukkue Riemusta, joka tarjosi täyden vastuksen loppuun saakka Haukkojen väkevästä startista huolimatta. Täyden iltapuhteen jälkeen pisteet jäivät kuitenkin Järvenpäähän lukemin 4-3, jotka olivat erittäin tärkeä saalis loppusuoraa ajatellen.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Haukat saivat todella lennokkaan startin peliin. Nikita Puzakov pääsi iskemään ottelun avausmaalin maalin edestä jo ajassa 1:32. Syöttäjinä Santeri Seppälä ja Lenni Kämäräinen.

Matsi jatkui Haukkakomennossa, eikä toista maalia tarvinnut odotella kuin erän puoliväliin. Riemun ottama rangaistus koitui jyväskyläläisille kalliiksi, kun Antti Immonen pääsi "naatiskelemaan" J-P Jokisen namupassin maalin takaa, sieltä kuuluisasta Gretzkyn toimistosta. Toinen syöttäjä maalissa oli Niko Lottanen.

Kolmannen kerran helähti taas pari minuuttia myöhemmin, tällä kertaa J-P Jokisen toimesta, joka ohjasi Sasu Heleniuksen lähettämän rannelaukauksen mailan varrellaan verkkoon maalin edustalta. Toinen syöttöpiste merkittin Jere Ylikärpälle. Tässä kohtaa Haukoilla oli peli vahvasti hallussa, mutta Riemu sai myös luotua paikkoja ja ennenkaikkea laukauksia kohti Niku Halla-Ahon vartioimaa maalia. Tänään Haukkojen tehokkuus oli kuitenkin hyvällä tasolla.

Riemu kuitenkin pääsi kaventamaan nelisen minuuttia ennen erän loppua, juuri Haukkarangaistuksen päätyttyä. Maalin edestä kiekon survoi nuottaan Waltteri Viitanen. Syötöt Saku Ilmolalle ja Antonio Marchesanille. Enempää maaleja ei ensimmäinen erä tarjonnut, joten erätauolle mentiin kotijoukkueen 3-1 johdossa. Maalivahtien torjunnat Niku Halla-Ahon nimiin 19-7.

TOINEN ERÄ

Toinen erä jatkoi tasaista kaavaa, jossa pelattiin vauhdikasta lätkää ja keräiltiin lähinnä rangaistuksia. Molemmat pääsivät yrittämään ylivoimaosumaa pariin otteeseen, mutta maalisarakkeeseen asti ei tulosta saatu. Kuvaavaa oli, että erän ainoa maali syntyi alivoimalla, Haukkojen Eelis Räihän hyödyntäessä Riemu-puolustuksen töpeksintä keskialueella, josta mies karkasi hyvällä jalalla pahantekoon. Kiekko häkkiin ajassa 36:10, johon syöttöpisteen merkkautti itselleen Arttu Virtanen. Näin Haukat olivat jo melko turvallisen tuntuisessa 4-1 johdossa viimeiseen erään lähdettäessä. Maalivahtien torjunnat jälleen Niku Halla-Ahon nimiin 13-8.

KOLMAS ERÄ

Riemu ei kuitenkaan antanut periksi. Kolmannessa erässä joukkue sai hyvää painetta aikaiseksi ja lopulta myös palkinnon siitä. 10 minuuttia ennen ottelun loppua Patrik Lagerbohm raivasi tiensä kiekon kanssa kulmasta maalin eteen, Haukkapuolustuksen hieman ihmetellessä vierestä. Kiekko varmasti nuottaan ja jyväskyläläiset olivat taas mukana pelissä. Syöttöpisteet myös Kristian Pylvänäiselle ja Joel Järvenpäälle.

Pari minuuttia myöhemmin Haukkojen puolustukselle sattui lapsus ja kiekko lennätettiin katsomoon kaksiminuuttisen arvoisesti. Riemu haistoi tilaisuutensa tulleen ja toimitti kiekon nuottaan vain 10 sekunnin ylivoiman jälkeen. Maalin edessä maila vapaana päivystänyt Saku Piha iski kiekon komean syöttökolmion jälkeen häkkiin ja näin Riemu oli jo maalin päässä. Kuvion muut pistemiehet olivat Waltteri Viitanen ja Niklas Laitinen.

Riemu yritti loppuun asti tasoitusta, ottaen lopussa myös maalivahdin pois, mutta Haukkojen rutiini ja hyvä viisikkopeli riitti varmistamaan täyden pistepotin. Helpolla se ei sittenkään tullut, vaikka toisen erän jälkeen olisi voinut toisin luulla. Tätä jääkiekko on kuitenkin parhaimmillaan. Taistelua ja epävarmuutta viimeiseen sekuntiin saakka. Maalivahtien torjunnat olivat lopulta 45-29 Niku Halla-Ahon sarakkeeseen.

Näin Haukoille erittäin tärkeät pisteet ottelusta, josta ne piti ottaakin. Näin kivuttiin jälleen hieman lähemmäksi kärkeä, huomisen vastustajan Virkiän tehdessä saman tempun. Kun S-Kiekko hävisi oman ottelunsa, saatiin kaulaa ysipaikkaan viisi pistettä. Huominen peli tulee olemaan erittäin kova, ajatellen keskikastin kamppailua. Sijat 3-8 mahtuvat neljän vaivaisen pisteen sisään.

Huomenna jatketaan!

122 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat