top of page
Ice Hockey Game

S-Kiekko tasaisen pelin tehokkaampi osapuoli, Haukat tehoton ja kuriton

Haukkojen hyvä alkurypistys kääntyi mollivoittoiseksi laulannaksi ratkaisevien jäähyjen ja tehottomuuden yhteisvaikutuksesta. S-Kiekko kiri toisessa erässä rinnalle ja ohi ylivoimamaalien turvin, Haukkojen hukatessa puolestaan omat mahdollisuutensa. Näin loppulukemat 4-7 olivat tosiasia.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu alkoi hyvällä vauhdilla, Haukkojen ollessa alusta asti hieman aktiivisempi ja aloitteellisempi joukkue. Se palkittiinkin hyvän karvauspelin tuloksena, jonka seurauksena hyökkäys kääntyi ja kiekko ajautui sopivasti parin pompun jälkeen J-P Jokisen lapaan hyökkäyssinisen tuntumassa. Pari terävää polkaisua ja upea ranneveto aivan räpylän ylähyllylle siirsivät Haukat johtoon tasan kolmen minuutin pelin jälkeen. Syöttäjinä maaliin olivat Leevi Leipijärvi ja Tuomas Tilli.

S-Kiekko heräsi maalin jälkeen mukaan peliin ja sai rakennettua muutaman hyvän aihion hyökkäysalueelle, joissa ratkaiseva viimeistely jäi kuitenkin piippuun.

Haukat saivat kokeilla ensimmäistä kertaa ylivoimaa erän puolivälissä, joka hyvästä pakkopelistä huolimatta jäi tehottomaksi. Haukkojen hyvä vaihe ylivoiman jälkeen kuitenkin jatkui, joka tuotti kotijoukkueen toisen maalin. Maalin takaa loistavan tarjoilun järjestänyt Alex Scheiman ruokki Matti Raskia, joka oli noussut pakin paikalta tälläämään kiekon aivan takayläkulmaan. Toinen syöttäjä oli Vertti Sieppi. Maalin syntyaika oli 12.38.

Sitten oli vuorossa se kuuluisa maalin jälkeinen 20 sekunnin vaihto, josta S-Kiekko sai lyötyä välittömästi kavennuksen. Lauottu kiekko osui Jesper Peltolaan ja muutti kropasta sopivasti suuntaa, josta mies sai iskeä kiekon avoimeen nuottaan Samu Mäkisen lähdettyä odotetun laukauksen perään toiseen suuntaan. Syöttäjänä Rasmus Raaska.

Haukat vastasi kuitenkin jälleen hieman onnekaiden pomppujen myötä, Niko Lottasen lyötyä laukauksen jälkeinen päätykimmoke viivalta sisään ajassa 14.48. Syöttäjinä Tuomas Tilli ja J-P Jokinen. Näin lukemat vaihtuivat numeroiksi 3-1.

S-Kiekko kavensi pelin vielä ennen erätaukoa, Haukkapuolustuksen sekoillessa avauksensa kanssa huolella. Hukattu kiekko päädyssä tarjosi syöttöpaikan maalin eteen viilettäneelle Rasmus Raaskalle, joka ujutti kiekon ohi Samu Mäkisen. Akseli Kyttälä oli mies tarjoilun takana.

Nämä 3-2 lukemat olivat myös ensimmäisen erän loppulukemat.

Maalivahtien torjunnat menivät hyvin oikeudenmukaisesti pelitapahtumiin nähden tasan 11.

TOINEN ERÄ

Toista erää ehdittiin pelata tasaisesti reilut kaksi minuuttia, kun S-Kiekko runnoi ottelun väkisin tasoihin. Hyvin pelattu päätykiekko saatiin runnottua maalin eteen, josta Jesper Peltola painoi lötön vastustamattomasti pussiin. Syöttäjinä Mattias Märijärvi sekä Vili Liimatainen.

Haukat vastasi kuitenkin 4-3 johtomaalilla vain reilu minuutti myöhemmin, Jussi-Pekka Jokisen purjehtiessa hyvän rintamahyökkäyksen jälkeen keskeltä maalin eteen, josta pääsi puttamaan kiekon rystyllä hieman helpohkosti S-Kiekon maalin alakulmaan. Syöttäjinä tähän osumaan oli Leevi Leipijärvi. Tämä riitti myös seinäjokis-vahti Juho Ristaniemelle ja tilalle luisteli Topi Salokannas.

Haukat saivat johtomaalin jälkeen pelistä otetta, joka loi hyviä paikkoja lisämaaleihin ja yhden S-Kiekon rangaistuksen. Ylivoima pyöri jälleen sujuvasti, mutta terävyys maalipaikoissa puuttui. Ylivoiman jälkeen S-Kiekko sai pari todella vaarallista maalipaikkaa, mutta Samu Mäkinen ja pieni onnikin pelastivat Haukat takaiskulta.

Haukat hankaloittivat peliään merkittävästi ottamalla 5+20 minuutin rangaistuksen estämisestä. Näin S-Kiekko jatkoi tasoitusmaalin metsästystä 5 minuutin ylivoimalla, joka tuotti heti tulosta hienoisen kaaoksen jälkeen, josta kiekko lopulta piestiin häkkiin. Maalintekijänä oli Samu Vähämaa. Syöttöpisteet Rasmus Raaskalle ja Oliver Heikkilälle.

Lisää ongelmia seurasi hetkeä myöhemmin, Haukkojen ottaessa toisen boksin luvalla sanoen hieman kevyesti tuomittuna. Näin S-Kiekko pääsi rummuttamaan 5-3 ylivoimaa hyvän tovin. Haukkojen alivoima taisteli uhrautuvaisesti ja otti mustelmia, mutta lopulta S-Kiekon puolustuksesta lähti sellainen kanuuna, joka yllätti Samu Mäkisen. Maalintekijänä oli Eemeli Alanen, syöttäjät Akseli Kyttälä ja Oliver Heikkilä. Kolmas ylivoimamaali roikkui ilmassa, mutta Haukat selvisivät piinasta lopulta kahdella takaiskulla kolmen sijaan.

Haukat saivat erän loppuun vielä mahdolisuuden pieneen kasvojenpesuun ylivoiman muodossa, mutta maaliin kiekkoa ei saatu vielä tässä vaiheessa. Rangaistusta jäi kuitenkin kolmannen erän alkuun puolisentoista minuuttia.

Toisen erän torjunnat menivät Samu Mäkiselle 15-10.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi Haukkojen ylivoimalla, joka tuottikin yhden tuhannen taalan paikan. Leevi Leipijärven ohjaus meni vain viiksikarvan verran maalin ohitse. S-Kiekko selvitti näin alivoiman ja peli jatkui tasaviisikoin.

Molemmilla joukkueilla oli erän edetessä hyviä paikkoja, S-Kiekon painaessa kiekon ylärimaan saakka. Myös Haukkojen osuma oli erittäin lähellä näyttävän kuvion päätteeksi. Nähtiinpä pelissä hieman tunnettakin, joka tuotti lopulta molemmille pienet kakkoset ja Haukoille ekstrakakkosen, joka tarjosi taas seinäjokisille ylivoimatilanteen.

Haukkojen peli alkoi sortumaan lopulta jäähyilyyn, kun J-P Jokinen nappasi huolimattoman kakkosen, joka koitui jälleen kohtaloksi. S-Kiekko pelasi kliinisen kuvion, jossa Samu Vähämaa ohjasi viivalta tulleen laukauksen hallitusti verkkoon. Syöttäjinä Rasmus Raaska ja Arttu Rantala. Näin vierailija siirtyi jo 4-6 johtoon.

Hyvän sykkeen peliin saanut S-Kiekko ei lopettanut Haukkojen rankaisua, vaan toimitti laatan jälleen pussiin hyvän pyörityksen jälkeen. Kiekon iski lopulta pienestä kulmasta maaliin Akseli Kyttälä, Eemeli Alasen ja Rasmus Raaskan toimiessa syöttömiehinä.

Haukat taistelivat loppuun saakka ja joukkueelle tarjottiin vielä mahdollisuuksia tulla mukaan peliin, mutta parin aivan avopaikan hukkaamista takaa-ajo ei yksinkertaisesti kestänyt. S-Kiekko pelasi hyvää viisikkopuolustusta, eikä lähtenyt ottamaan enää lopussa turhia riskejä.

Haukat saivat vielä loppuun pienoista rynnistystä aikaiseksi, mutta S-Kiekon tiivis puolustus piti Oranssit kurissa melko vaivattomasti, eikä Haukoilla ollut enää eväitä painaa mustaa pussiin saakka. Lopussa Haukat ottivat vielä kuudennen kenttäpelaajan jäälle, mutta lisämaaleja ei enää nähty. Tämä tiesi Haukoille toista perättäistä tappiota, loppulukemin 7-4.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan Samu Mäkisen laariin lukemin 38-22.

Tästä pitää jälleen kasata rivit ja palata raiteille, sillä seuraavaksi pelataan jo 1.11 Kotkassa ja 5.11 revanssi Seinäjoella.

Hyvää alkavaa marraskuista viikkoa!

149 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat