top of page
Ice Hockey Game

Sarjakakkonen piti pintansa Järvenpään illassa

Tiukka taistelu kotipubissa ei tuottanut tänäänkään pisteitä. JHT oli lopulta parempi tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 1-3. Ilmassa oli jo hieman playoff-tunnelmaa, laitojen ryskettä ja tiukkaa kamppailua, mitkä tähän vuodenaikaan eittämättä kuuluvatkin.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Peli oli sähäkkää tekemistä ensimmäisestä erästä lähtien. Jäähyminuutteja erässä ehdittiin keräillä puolin toisin pari kappaletta. Ylivoimalla ei kuitenkaan nähty vielä avausmaalia, vaan sitä jouduttiin odottelemaan ottelun 18 minuutille saakka, vierasjoukkue JHT:n toimiessa sen tekijänä. Kesken Haukkojen hyvän pyörityksen JHT pääsi iskemään vastaan, pelasi rauhallisen hyökkäyskuvion takamies Niko Himmaselle, joka täräytti suoran rannelaukauksen Haukkapelaajan jaloista ohi Samu Mäkisen. Syöttäjinä maaliin Tatu Pulkkinen ja Teemu-Petteri Lappalainen. Erä päättyi näissä lukemissa, maalivahtien torjuntojen ollessa erittäin tasaiset 7-8 Santeri Metsäsen eduksi.

TOINEN ERÄ

Ensimmäisen erän lopussa otettu joukkuerangaistus kostautui ikävällä tavalla heti toisen erän ensimmäisen minuutin jälkeen ylivoimalla. Viivalta toimitettu laukaus pomppasi ikävästi Samu Mäkisen torjunnasta ilmaan, jonka jälkeen Eetu Kukka esitteli pesäpallotaitojaan auliisti järvenpääläisyleisölle. Kiekko ilmasta sisään ja lukemat 0-2 kalajokisille. Syöttäjiksi maaliin merkittiin Teemu-Petteri Lappalainen ja Janne Petteri Lappalainen.

Haukat taisteli ja yritti kuumeisesti ajaa takaa vierailijoita, onnistuen lopulta ajassa 33:07. Keskialueen irtokiekkoon nerokkaan ja oikea-aikaisen mailannoston tehnyt ja siitä nopeilla jaloillaan karannut Nikita Puzakov ujutti kiekon ohi Santeri Metsäsen. Syöttöpisteen maaliin sai Waltteri Virtanen. Paikkoja maaleihin oli toisessa erässä enemmänkin, mutta lukemat pysyivät sitkeästi vieraille 1-2 toisen erän jälkeen. Maalivahtien torjunnat toisessa erässä 12-10 Samu Mäkisen laariin.

KOLMAS ERÄ

Päätöserä mentiin vauhdilla ja puhtaasti. Haukat taisteli urhoollisesti, mutta tulos jäi odottamaan aikoja parempia. JHT teki tarvittavat ja puolusti tiivisti maaliaan, iskiessä paikan tullessa vastaan ja tylsytti Haukkojen terää myös hyvällä kiekkokontrollilla sekä pitkillä hyökkäyksillä, joka ei tarjonnut Haukoille mahdollisuutta suuriin rynnistyksiin.

Erän ensimmäinen tilastomerkintä oli Haukkojen aikalisä ajassa 57:29 ja pian sen jälkeen myös Samu Mäkinen luisteli pois maaliltaan kuudennen kenttäpelaajan tieltä. Uhkapeli ei tälläkään kertaa kannattanut, vaan JHT puttasi kiekon tyhjään nuottaan. Näin runkosarjan viimeinen kotipeli päättyi tappiollisesti kelpo taistelun jälkeen, sarjakakkosen ollessa numeroiden verran parempi. Maalivahtien torjunnat ottelussa yhteensä olivat 33-24 Samu Mäkisen nimiin.

Tästä avautuukin sitten uusi maailma, nimittäin pudotuspelimaailma. Sarjasijoitukseksi päätyi lopulta seitsemän, HCIK:n hävitessä sarjajumbo Riemulle salibandylukemin. Palataan siihen hieman tuonnempana, kun ollaan saatu palikat järjestykseen ja sävelet selviksi.

147 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat