top of page
Ice Hockey Game

Siivet kantoivat myös kotipubissa! - Nyt oli Riemun vuoro taipua.

Haukkojen liito kantoi tänäänkin kotipubin uumenissa. Riemu riisuttiin aseista melko kliinisen, rauhallisen ja perusvarman suorituksen siivittämänä. Ottelu oli erittäin siisti ja ehjä, joka tarjosi mukavan ja viihdyttävän lauantai-illan näytelmän 220 paikalle saapuneelle katsojalle.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä lähti liikkeelle hieman tunnustellen. Molemmat hakivat hyvää starttia ilman turhia riskejä heti ottelun alkuun. Riemun puolustukselle sattui kuitenkin kohtalokas kömmähdys, kun Nikita Puzakov tarjoili omalla siniviivalla hyvää painetta. Kiekko pelattiinkin päin Puzakovia, josta mies kirmasi terävästi karkumatkalle ja iski kiekon varmasti ohi Riemu-vahti Juuso Laukkasen. Maalin syntyaika 2:32.

Ottelu jatkui maalin jälkeen tasaisena, molempien saadessa pitää kiekkoa ja rakennella hyökkäyksiä. Mitään erityisen vaarallisia paikkoja ei tullut ennen erän puoltaväliä, kunnes Riemu pääsi tasoittamaan ottelun viivalaukauksella, joka tuli ilkeän maskin takaa, painuen vastustamattomasti Samu Mäkisen selän taakse. Maalin syntyaika 10.01. Maalin juonivat kolmikko Waltteri Viitanen, Otto Kankaanperä ja Paavo Kilponen.

Hetken suvantovaiheen jälkeen Riemu pisti lisää hönkää mökkiin ja iski hienon poikittaissyötön päätteeksi kiekon toistamiseen Haukkanuottaan ajassa 17.54. Maalintekijänä Saku Leinonen. Syötöt maaliin Paavo Kilposelle sekä Panu Linnalle. Näin vieraat olivat kammenneet kuskinpaikalle lukemin 1-2.

Riemu sai vielä aivan erän loppuun ylivoiman, josta pääsi yrittämään rehellistä koppimaalia. 15 sekuntia ylivoimaa eivät kuitenkaan riittäneet tällä erää, joten toiseen erään lähdettiin Riemun erikoistilanteesta.

Ensimmäisen erän maalivahtikapina Samu Mäkisen ja Juuso Laukkasen välillä meni Riemun Laukkaselle lukemin 15 - 10.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi siis Riemu-ylivoimalla, jossa nähtiin eilisen toisinto. Jani Könönen pääsi porhaltamaan yksin läpi kesken Riemu-ylivoiman, mutta tällä kertaa kiekko ei löytänyt tietään Riemun pömpeliin. Riemun erikoistilanne kuivui myös kasaan, eikä merkittäviä tekopaikkoja saatu aikaiseksi tähän sessioon.

Ottelu jatkui siistinä ja kliinisenä, jossa jäähyt loistivat poissaolollaan. Kiekko vieraili tasaiseen tahtiin kummallakin joukkueella, ilman suuria ihmetekoja. Erän puolivälissä hirveään iskuun trimmattu maestro Könönen pääsi jälleen näyttämään osaamistaan, vieden puolustajan näyttävästi purilaiselle ja kirmasi pahantekoon. Viimeistely vain ei riittänyt enää tässä kohtaa punalampun sytyttämiseen.

Haukat saivat muutamia teräviä laukauksia kohti Riemun kaikkein pyhintä, mutta Juuso Laukkasen hanskakäsi oli tänään lämpöinen. Kun kiekkoa ei saatu maaliin mailalla, piti hälyttää jalkapallotaidot avuksi. Peter Jurvelin ja Andre Linde juonivat näyttävän kuvion, jossa Hra "Lindenho" sijoitti "Jurvelinhon" syöttämän kiekon tyylikkäästi luistimella, nykysääntöä kunnioittaen, ohi Riemuvahti Laukkasen. Tasoitusmaalin syntyaika 32.36. Myös Eelis Räihä saalisti maalista syöttöpisteen.

Äskeinen jalkapallosimulaatio herätti Haukkaparven jälleen peliin nimeltä jääkiekko, eikä seuraavaa maalia odoteltu kuin 20 sekuntia. Tällä kertaa kiekko iskettiin jo mailalla nuottaan, perinteitä kunnioittaen. Nikita Puzakov karvasi jälleen laidassa kiekon pois Riemu-puolustukselta, otti pelivälineen kanssa pari terävää potkua ja tinttasi karmaisevan rannekudin aivan yläriman juureen, niin että kilahdus kuului heikompienkin äänentoistovälineiden läpi kotikatsomoihin. Maalin syntyaika 32.57.

Riemulle tarjoutui mahdollisuus tasoitukseen ylivoiman turvin, Leevi Leipijärven saadessa 2+10 minuutin kakku. Haukat kestivät erikoistilanteen hyvän puolustuksen ja Samu Mäkisen torjuntojen turvin. Haukatkin saivat oman tilaisuutensa pari minuuttia myöhemmin, mutta tulokset jäivät yhtä laihoiksi kuin vierailijallakin.

Toinen erä ei tuottanut enää lisämaaleja, joten kolmanteen erään siirryttiin kotijoukkueen 3-2 johtoasemassa. Erän torjunnat 10-12 Laukkaselle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas ehti vanheta reilut kolme minuuttia, kun Riemu iski pelin tasoihin. Viivalta lähetetty pikatoimitus kohti maalia löysi tiensä Samu Mäkisen ohitse. Näin ottelu vaihtui tasalukemiin 3-3 ajassa 43.12. Maalintekijä Lauri Viitanen. Syöttäjät Waltteri Viitanen ja Rene Pylvänäinen.

Haukkojen vastaus tuli kuitenkin nopeasti. Jussi-Pekka Jokinen sai kiekon 3-2 hyökkäyksen ohessa hieman onnekkaastikin lapaansa aivan Riemun maalin edessä, josta näin rutinoitunut "snaipperi" ei erehdy. Kiekko tyylikkäällä maltilla ohi Laukkasen ja konkarin kädet kohti kattoa 4-3 johtomaalin merkiksi. Maalin syöttäjiksi merkittiin kiekon vahvasti ylöstuonut duo Ylikärppä-Könönen.

Ei aikakaan, kun Haukoille aukeni jälleen läpiajotilanne. Tällä kertaa hieman ponneton rystynosto teki Juuso Laukkasen työstä helppoa, mutta näyttävän näköistä, joka kruunautui vanhalla kunnon tv-räpylätorjunnalla. Haukat jatkoi kuitenkin hyvää tekemistään ja pakotti Riemun rikkomaan ja tarjoamaan Haukoille ylivoimatilanteen. Erikoistilanne jäi kuitenkin suutariksi, eikä Riemulla ollut hädänpäivää sen selvittämisessä.

Haukkakaruselli pyöri pariin otteeseen melko väkevästi, paljastaen Haukkojen vahvan liikkeen ja potentiaalin hyökkäyspeliin. Haukat piti kiekkoa ja peliä hyvin hallussaan, eikä Riemu päässyt oikein kunnolla sulkakontaktiin haastaaman Haukkaparvea.

Riemu lähetti muutamia vaarallisia toimituksia Haukkamaalille ja yritti loppuun saakka horjuttaa kotijoukkueen johtoa. Ilman maalivahtia pelatessa Riemu toimitti muutaman vihaisen kudin maalin ohitse ja plekseihin. Loput lähentelyt Samu Mäkinen kesytti melko vaivatta.

Näin Haukkojen rutiini ja hyvä peruspeli riittivät tänäänkin siihen, että arvokkaat sarjapisteet kilahtivat kassaan pahan päivän varalle lukemin 4-3. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 42 - 32 Juuso Laukkasen nimiin.

Haukat jatkaa siis upeasti voittojen tiellä, eikä tätä vankkuria ole helppo pysäyttää. Illasta toiseen pyytetöntä ja varmaan pelaamista esittävä Haukkaparvi on näyttänyt, ettei viime kauden unohtumaton retki ollut sattumaa.

Seuraavan kerran pelataan taas viikon päästä, kun kotiotteluiden putkea jatkaa lauantain ja sunnuntain tuplat Laser HT:ta ja MuiKia vastaan.