top of page
Ice Hockey Game

Tehtävä suoritettu, Haukat päätti kautensa voittoon S-Kiekosta ja vältti karsinnat

Haukat teki mitä piti ja päätti kautensa voittoon ja minimitavoitteeseen, eli sarjapaikan säilyttämiseen. Tyytyväinen kauteen ei voi varmastikaan olla, mutta huonomminkin olisi voinut käydä.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu alkoi asiaankuuluvalla intensiteetillä, joka poiki Haukkojen ylivoiman heti neljännellä minuutilla. Tilannetta ei saatu kuitenkaan hyödynnettyä. Seitsemän minuutin kohdalla Haukat avasi maalitilinsä, kun irtokiekko pomppi laidasta suoraan vikkeläkinttuisen Lari-Henrik Postin lapaan, joka livahti nokakkain S-Kiekon maalivahti Topi Salokankaan kanssa ja veivasi kiekon samettisilla käsillään maaliin. Syöttöpisteille pääsivät Vertti Sieppi ja Emil Vilén.

S-Kiekko sai oman ylivoimamahdollisuutensa pian avausmaalin jälkeen, mutta seinäjokisten ylivoimaviisikko ei tuottanut suurta päänvaivaa Haukoille.

Haukat tarjosi vieraille toisen ylivoimamahdollisuuden hieman erän puolivälin jälkeen, joka jäi Haukkojen onneksi kuitenkin yhtä vajaaksi kuin edellinenkin yritys.

Kolmatta alivoimaa Haukat eivät enää kestäneet, S-Kiekon ampuessa ensin kiekon tolppaan ja siitä lopulta pöntön pohjalle. Maalintekijänä oli Jesse Kallinen, syöttäjinä Akseli Kyttälä ja Kasperi Syrjälä. Maalin syntyaika oli 18.42.

Tasoitusmaalista virtaa saanut S-Kiekko lähenteli erän lopuksi vielä Haukkojen maalia pariin otteeseen, mutta erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1-1.

Maalivahtien torjunnat olivat 13-11 Matti Fingerroosin eduksi.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi Haukkojen rangaistuksella, joka tuotti muutaman vaarallisen tilanteen S-Kiekon toimesta. Lisämaaleilta kuitenkin vältyttiin tällä alivoimalla. Jäähyily kuitenkin jatkui lähes välittömästi edellisen loputtua, tällä kertaa kiekon toimittamisesta katsomoon. Haukkojen onneksi S-Kiekon erikoistilannepelaaminen oli sen verran ruosteessa, ettei erän toinenkaan erikoistilanne koitunut kohtaloksi.

Lopulta myös S-Kiekko sortui ottamaan rangaistuksen ja tarjosi Haukoille ylivoimamahdollisuuden. Se vesittyi kuitenkin vajaan minuutin jälkeen, Haukkojen ottaessa päällekkäisen rangaistuksen. Rikkonainen erä vaati veronsa, eikä kummankaan tekemisestä oikein saatu erän alkupuoliskolla kaivettua rytmiä ja punaista lankaa.

Haukat saivat erän puolivälin jälkeen juonesta kiinni, vyöryttäen hyökkäyksiä vahvasti seinäjokisten alueelle. Vahva liike, karvaus ja taklaukset tarjosivat ohjelmaa S-Kiekon puolustukselle muutaman minuutin verran. Hyvä paine tuotti myös ylivoimatilanteen, josta Haukat saivat painettua kiekon nuottaan. Maalin edessä sopivan vapaaksi jätetty Leevi Leipijärvi sai kiekon lapaansa, nostaen kiekon hallitusti maalin kattoon. Emil Vilén ja Sasu Helenius saivat maaliin syöttöpisteet. Maali syntyi ajassa 34.03.

Maalin jälkeinen vaihto tuotti Haukoille heti lisämaalimahdollisuuden 2-1 hyökkäyksen muodossa, jonka laukaus kuitenkin lävähti hiuksenhienosti plekseihin. Toisen erän loppu oli Haukkamerkkinen, joukkueen ollessa liikkuvampi ja työteliäämpi osapuoli parilla huippupaikalla höystettynä.

S-Kiekolla oli kuitenkin myös omat paikkansa tasoittaa ottelu ja erän loppu olikin melkoista säpinää, joka tuotti Haukoille vielä yhden rangaistuksen, jota ehdittiin pelata reilu 10 sekuntia. Erä ei tarjonnut enää lisämaaleja, joten tauolle lähdettiin lukemissa 2-1.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat 13-8 Topi Salokannaksen nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi siis S-Kiekon ylivoimalla, jonka Haukkaparvi selvitti mallikkaasti. Alivoiman jälkeen Haukat sai painettua peliä seinäjokisten päätyyn, pakottaen vierailijat puolustamaan väkevästi tonttiaan.

Pelin kuva tasoittui Haukkojen rynnistyksen jälkeen, joka tuotti molempiin päihin vauhdikkaita aihioita. Kovin vaarallisia paikkoja ei kummallekaan siunaantunut, molempien puolustaessa maaliaan väkevästi ja tunnollisesti. Pelin panos näkyi tässä kohtaa.

S-Kiekko sai oman vaiheensa hieman ennen erän puoliväliä, punnertaen kiekkoa väkisin Haukkojen maalille. Kiekko pomppikin vaarallisesti jo maaliviivan läheisyydessä, mutta uhrautuva Haukkapuolustus ei pettänyt tässä kohtaa peliä. Mitä pidemmälle peli eteni, sen enemmän S-Kiekko joutui kiristämään ruuvia ja ottamaan riskejä, Haukkojen pelatessa jo luonnollisesti hieman riskittömämmin.

Haukoille tarjoutui hyvä tilaisuus ottaa tukeva niskalenkki voitosta ja sarjapaikasta ylivoimalla, mutta maaliviivaa lähemmäksi ei päästy. Peli oli kuitenkin Haukkojen hyppysissä, S-Kiekon turvautuessa nopeisiin vastaiskuihin. Haukoilla oli huippupaikkoja naulata peli viitisen minuuttia ennen päätössummeria, mutta jollain ilveellä kiekko vältteli maaliverkkoa.

Haukat naulasi ottelun ansaitusti ajassa 56.30 peliä hyvin kuvaavan hyökkäysaluesäpinän päätteeksi, irtokiekon lipuessa lopulta Lenni Kämäräisen lapaan, joka tööttäsi sen liki tyhjään nuottaan, maalivahti Salokannaksen pötköttäessä jo jäässä.

S-Kiekko otti maalin jälkeen aikalisän ja lopulta myös kuudennen kenttäpelaajan kehiin, mutta riski kostautui Vikke Terhon ja Emil Vilénin painaessa kiekot vielä kertaalleen tyhjään nuottaan. Loppu oli ajan kuluttamista ja kohtaloihinsa tyytymistä molemmin puolin aitiota, eikä kumpikaan varmasti voi hihkua riemusta kauden edesottamusten edessä.

Summa summarum. Haukat passitti S-Kiekon karsintoihin Huntersin seuraksi ja teki minimivaatimuksen tälle kaudelle, säilyttäen sarjapaikkansa.

Kiitokset kuluneesta kaudesta, palataan ääneen raporttien muodossa jälleen ensi kaudella!