top of page
Ice Hockey Game

Terveisiä Kotkasta!

Pisteet olivat tänäänkin tiukassa, mutta lopulta niitä saatiin kairattua yksi kaveria enemmän. Peli oli jälleen hyvä opetus siitä, kuinka jääkiekko-ottelu kestää 60 minuuttia ja tehokkaaseen sellaiseen mahtuu aika paljon tapahtumia, niin hyvässä kuin pahassakin. Tänään jouduttiin todistamaan valitettavasti molempia, J-P Jokisen loukkaannuttua pahannäköisesti yhden ei-niin-mukavan ottelutapahtuman seurauksena. Kotkan tuliaisina on kuitenkin voitto, joka on tässä vaiheessa kautta erittäin tervetullut matkamuisto.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta kiekkoilua, joissa tilanteet aaltoilivat puolelta toiselle. Aavistuksen laadukkaammat tekopaikat siunaantuivat aluksi kotijoukkueelle, mutta Haukat tekivät sen olennaisen, eli tuloksen. Ennen tuloksen tekemistä Haukat tarjoilivat kuitenkin Titaaneille parilla peräkkäisellä jäähyllään 5-3 ylivoimatilanteen, jota kotkalaiset eivät saaneet hyödynnettyä. Haukkojen viimeisintä rangaistusta oli jäljellä vielä parikymmentä sekuntia, kun kotkalaiset tekivät omalla viivalla kardinaalimunauksen ja toimittivat kiekon Jani Könöselle, joka hassutti Titaanivahti Jakob Brandnerin erittäin imelille possokahveille, niinkuin kymenlaaksolaiset possumunkkejaan leikkisästi kutsuvat.

Nelisen minuuttia myöhemmin Haukkojen ulkomainen akseli Kochubeynik - Puzakov hääräsivät Titaanimaalilla tehokkaasti, iskien Haukat jo 0-2 johtoon ajassa 12:46. Erän loppu mentiin jälleen rivakasti, Titaanien yrittäessä päästä peliin mukaan. Samu Öystilän ja Jani Könösen ottamat kakkoset ajassa 17:06 ja 18:41 tarjosivat Titaaneille erinomaisen mahdollisuuden kavennukseen ja pukukoppimaaliin. Puolustus Niku Halla-Ahon johdolla kuitenkin kestivät, eikä Titaanit päässeet iskemään konkretiaa valotaululle. Ensimmäinen erä siis 0-2 Haukoille.

Titaanit aloittivat toisen erän ylivoimalla, mutta tulostaululla tilanne säilyi muuttumattomana.

Titaanit ottivat heti Haukkojen kakkosen päättyttyä oman kakkosensa ja antoivat Haukkojen kokeilla vuorostaan ylivoimaa. Sitten seurasi sellaista dramatiikkaa, jota ei haluaisi koskaan nähdä urheilun parissa. Jäähyä ehti kulua vain hetki, kun Haukkojen J-P Jokinen loukkaantui todella pahannäköisesti Haukka-ylivoiman aikana käydyn laitakamppailun yhteydessä, jonka seurauksena Titaaneille tuomittiin 5+20 minuuttia ryntäyksestä. Ottelu keskeytettiin melko pitkäksi aikaa ja J-P toimitettiin kentältä paareilla pois, kun ne vihdoin paikalle saatiin.

Kun ottelu vihdoin pääsi jatkumaan, Haukat iski ylivoimalla ottelun jo 0-3 lukemiin, Niko Lottasen toimittaessa irtokiekon maalin kulmalta pussiin. Syöttöpisteet Samu Öystilälle ja Antti Rantsille. Haukkojen jo perinteeksi muodostuva maalin jälkeinen vaihto tuotti jälleen takaiskun alivoimalla, kun Titaanien Jesse Niinisaari pääsi karkaamaan ja iskemään kotijoukkueen avausmaalin ajassa 23:55. Titaaneilla oli pari paikkaa tämänkin jälkeen iskeä kavennusosuma, mutta Haukkapuolustus ja maalivahti Halla-Aho kestivät. Seuraavaksi jäähyilivät Titaanit ja tarjoilivat Haukoille ylivoimatilanteen. Kymmenen sekuntia riitti siihen, että Samu Öystilä tinttasi kiekon reppuun viivalta lujalla lyöntilaukauksella. Syöttäjinä Antti Rantsi ja Joonas Rinnetmäki. Lukemat näin jo 4-1.

Peli oli kovaa eikä aina niin rehellistäkään. Seuraava kentältä talutettu pelaaja oli Haukkakapteeni Schukov, joka taklattiin myös tylysti kentän pintaan. Tästä tempauksesta Titaaneille seurasi seuraava iso kakku pelirangaistuksen muodossa. Tilanne aiheutti luonnollisesti tuohtumusta Haukkaleirissä, joka purkautui pienenä torikokouksena, josta ei onneksi seurannut mitään pieniä kakkosia kummempaa. Haukoilta talkoisiin osallistuivat Matti Rask ja Vikke Terho. Kapteeni palasi kuitenkin peliin takaisin myöhemmin, joten Haukat selvisivät toiselta raskaalta takaiskulta loukkaantumisten osalta.

Välillä pelattiin myös lätkää. Titaanit kavensivat ajassa 32:17 ylivoimahyökkäyksen päätteeksi ottelun lukemiin 2-4. Maalintekijänä Santeri Salminen, syöttäjänä Kalle Kolehmainen ja Samuli Niinisaari. Pelin painopisteet vaihtelivat ja tilanteita oli kummankin tonteilla. Titaanit onnistuivat kuitenkin maalinteossa ja kavensivat ottelun melkomoisen erikoisosuman myötä jo tilanteen lukemiin 3-4. Maalintekijänä toimi Samuel Funtek, syötöt Ville Myyryläiselle ja Jere Koikkalaiselle. Tämä riitti myös Haukkavahti Halla-Aholle, joka antoi tilaa Wouter Peetersille.

Haukat painoivat toisen erän lopun vimmatusti päälle, yrittäen lisätä etumatkaa kolmanteen erään lähdettäessä. Tämä jäi kuitenkin vain ajatuksen tasolle, joten tilanne säilyi kahden erän jälkeen lukemissa 3-4.

Kolmas erä jatkoi samaa tiukan taistelun ja vauhdin tematiikkaa. Paikkoja oli jälleen tasavahvasti molempiin suuntiin. Titaanit tarjosivat Haukoille ylivoimaa kahteen otteeseen, mutta Haukat eivät onnistuneet naulaamaan etua taululle saakka. Titaanit sen sijaan onnistuivat siinä, missä Haukat eivät ja naulasivat Haukkajäähyn aikana oman vastauksensa digitaaleille ajassa 55:43 hienosti pelatun laukaisupaikan päätteeksi. Toimittajana toimi Leevi Pekkarinen, Jesse Niinisaaren tarjoillessa. Titaanit sai vielä yhden ylivoimamahdollisuuden niputtaa perjantai-illan tanssit, mutta Haukat kestivät. Näin ottelu varsinaisen peliajan jälkeen lukemissa 4-4.

Jatkoaika oli kotkalaispainotteinen, jota edesauttoi vielä Teo Schukovin kakkonen. Titaaniylivoima oli laadukasta ja ohessa nähtiin pari sadan jossei tuhannen taalan paikkaakin. Wouter Peeters kuitenkin kesti. Titaanit olivat jatkoerän hallitseva osapuoli, mutta ottelun ratkaisu meni pilkunviilaamiseksi, eli rankkarihommiksi.

Haukat saivat rangaistuslaukauskilpailussa hieman balsamia haavoihin, kun Nikita Kochubeynik päästi Haukkaparven piinasta. Haukkojen toinen onnistuja oli Andre Linde.

Kotka oli tänäänkin hankala paikka pelata ja pisteistä maksettiin tänään kova hinta J-P Jokisen muodossa. Seuraavan kerran Haukat ovat tositoimissa perjantaina 30.10. Porvoossa, jossa Haukkojen pyrstösulkia havittelee Hunters.