top of page
Ice Hockey Game

Titaanit oli tänään titaania, Haukkojen katastrofaalinen avauserä koitui turmioksi

Haukkojen ottelu meni pipariksi jo avauserässä, Titaanien lappaessa melko aneemisen Haukkaparven nokkien edestä peräti viisi takaiskureppua. Toinen ja kolmas erä olivat jo mallikkaampaa taistelua, mutta Titaanien ensimmäisessä erässä tarjoilema isku palleaan oli lyönyt ilmat liian pahasti pihalle, jotta voitosta olisi pystytty tänään todella tappelemaan.

Näin Titaanilauma jyräsi kotiluolassaan Haukkaparven yli rautaisilla kengänpohjillaan lukemin 6-3.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Kamppailu Kotkassa alkoi vahvalla sykkeellä. Titaanit saivat kiekon muutaman vaihdon jälkeen jo maaliviivalle, mutta Haukkojen onneksi peliväline ei koskaan lipunut kokonaan sen ylitse. Hetkeä myöhemmin Haukoilla oli samanmoinen tontti toisessa päässä, samoin tuloksin. Ilmassa oli sopivaa sähköä heti ensiminuuteilta lähtien.

Titaanit iski ottelun ensimmäisen maalin jo ajassa 2.09 Michael Pereiran toimesta, jonka mies iski oikein sijoittuneena häkkiin Aleksi Kettusen viivalta laukoman kudin reboundista. Toinen syöttäjä oli Oskari Laakkonen

Haukat saivat maalin jälkeen hyvää painetta Titaanipäätyyn, mutta jälleen kiekko lipui vain lähellä maaliviivaa, ei sen ylitse.

Haukat pääsivät ylivoimalle reilun viiden minuutin pelin jälkeen, joka kuitenkin kostautui ikävällä tavalla. Pieni huolimattomuus kiekon kanssa hyökkäyspäässä tarjosi tuulennopealle Eppu Oksaselle avoimen baanan karkumatkaa varten. Oksanen passasi kiekon Simo Kauppiselle, joka lirutti kiekon rauhassa ohi Matti Fingerroosin.

Hetki maalin jälkeen Haukat järjestivät itselleen ongelmia pelirangaistuksen muodossa Tuomas Tillin päähän kohdistuneen taklauksen myötä. Titaanit helpottivat kuitenkin tuskaa ottamalla päällekäisen rangaistuksen kyytipojaksi hetkeä myöhemmin. Näin Haukoille avautui 4-3 ylivoimatilaisuus, joka ei kuitenkaan tuottanut hedelmää.

Titaanit jatkoivat tehokasta tekemistään iskemällä kiekon jälleen reppuun tasavajaalla ajassa 8.13. Tekijänä oli Miika Herrala, joka neppasi laatan nätisti maalin kattoon lähietäisyydeltä saatuaan syötöt Jaami-Elias Jokiselta ja Michael Perreiralta. Tähän 3-0 maaliin päättyi myös Matti Fingerroosin iltapuhde ja tilalle luisteli Roope Koskinen.

Kotkalaisten lysti senkun jatkui, seuraavan maalin nähdessä päivänvalon vain 40 sekuntia myöhemmin. Pienen pyörityksen päätteeksi Leevi Laine pääsi iskemään laatan häkkiin Haukkojen puolustuksen touhutessa hieman lamaantuneessa tilassa mitä sattuu. Syöttäjinä maalissa Jaami-Elias Jokinen ja Eppu Oksanen. Tässä kohtaa Haukkojen vaihtopenkki reagoi ja otti täysin perustellun aikalisän, sen verran sekaisin parvi oli.

Eikä bileet päättyneet vielä tähän. Haukkojen ottaessa jälleen rangaistuksen kotkalaisten ylivoima jauhoi jo viidennen maalin Eetu Vanhamaan tarkalla rannelaukauksella, jonka hän pääsi esittämään täysin vapaasti purjehdittuaan parhaalle sektorille. Syöttöpisteen sai Santeri Salminen. Näin Haukoille jo melko hälyttävän tuntuinen 5-0 takaiskumaali ajassa 11.46.

Haukoille tarjottiin hieman lohtua Titaanien toimesta parilla peräkkäisellä jäähyllä, mutta edes 5-3 ylivoima ei tuonut lohtua Haukkojen täydelliseen ahdinkoon. Titaanit pääsivät yrittämään lisämaaleja vielä yhden ylivoiman ja rangaistuslaukauksen myötä, mutta Haukkojen onneksi pajatso oli ensimmäisen erän osalta tyhjä.

Näin murheellisen erän loppulukemat olivat melko masentavat 5-0 kotijoukkueelle.

Maalivahtien torjunnat jakautuivat 13-8 Titaanien Atte Pulsalle.

TOINEN ERÄ

Toiseen erään Haukat tulivat silminnähden sisuuntuneena, joka oli tietysti ainoa mahdollinen vaihtoehto nähdynlaisen sukelluksen jälkeen. Kavennusmaali tärähti osoitteeseensa vain 17 sekunnin pelin jälkeen, Santeri Seppälän päästessä iskemään maalin kulmalta Niko Lottasen syötöstä, jota edelsi Lottasen mallikas kiekonriisto.

Haukkojen kiukku näkyi myös fyysisessä pelissä, jonka Titaanit saivat tuta nahoissaan parin nasevan taklauksen muodossa. Pikkuhiljaa pelin tempo kuitenkin tasoittui ja Titaanitkin pääsivät peliin kiinni, tultuaan myös ehkä pahimmat höyryt päästelleenä toiseen erään.

Titaanit saivat toisen erän ensimmäisen erikoistilanteen, joka ei kuitenkaan lisännyt enää joukkueen karkumatkaa tässä kohtaa. Myös Haukoille tarjoiltiin pian mahdollisuutta ylivoimatalkoisiin, mutta aikaansaadun parin hyvän laukauksen sihti oli pahasti metsässä.

Sitten kotkalaisten vaihtovirhe kostautui ja Haukat pääsivät 2-0 ylivoimahyökkäykseen, joka päättyi lopulta maaliin, kun toisesta aallosta tullut Aapo Malinen pääsi lyömään Veeti Leipijärven laukoman paluukiekon nuottaan. Näin lukemat kaventuivat jo siedettävämmiksi 5-2 lukemiksi.

Haukat saivat maalista lisää virtaa ja työmäärä sekä taistelutahto nousivat heti pari pykälää avauserästä. Kiekko liikkui hyvin ja jalat rupesivat käymään Haukkamaisempaan suuntaan, jota olisi toki toivonut näkevänsä heti avauserässä.

Haukat saivat erän lopussa melkoisen mylläkän Titaanimaalille, mutta kotkalaiset puolustivat uhrautuvasti ja löivät kroppaa likoon, joka esti Haukkojen lisämaalit. Titaaneilla oli aivan viime sekunneilla sadan taalan vastaiskupaikka, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin. Erä kuitenkin numerollisesti ja pelillisesti Haukkojen nimiin, kokonaistilanteen ollessa silti melko apea 5-2.

Erän torjunnat menivät 13-10 Atte Pulsalle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli toisen erän toisintoa, Haukkojen hakiessa vielä toivoa lisämaalien turvin. Titaaneilla ei ollut niin kovaa tarvetta ottaa riskejä, vaan joukkue tyytyi maltillisen puolustamisen kautta iskemään lähinnä vastaan ja estämään Haukkojen touhuamisen.

Haukoille tarjoiltiin useiden Titaanijäähyjen muodossa paikkoja tulla peliin vielä mukaan, mutta ylivoiman tehottomuus oli tänään yksi akilleen kantapää. Haukat yritti vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta Titaanien Oskari Laakkonen lopetti pyristelyt lyömällä lötön tyhjiin ajassa 56.37. Haukat onnistui vielä kaunistelemaan lukemia yhdellä ylivoimaosumalla reilu pari minuuttia ennen loppua, mutta valitettavasti se juna jossa voitosta taisteltiin, meni jo.

Loppulukemat siis 6-3 kotijoukkue Titaaneille. Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 39-25 Atte Pulsalle.

Näin tappioputki venyy kolmen ottelun mittaiseksi. Seuraavaksi sitä lähdetään poikkaisemaan Seinäjoelle, jossa saadaan revanssi S-Kiekosta sunnuntaina 5.11.

Näihin tunnelmiin!

188 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat