top of page
Ice Hockey Game

Titaanit taipuivat Haukoille kotipubissa

Haukat ottivat perjantai-illan tansseissa komean ja tyylipuhtaan voiton Kotkan Titaaneista. Haukkojen esittämä vauhdikas, aktiivinen ja fyysinen peli oli tänään liikaa kotkalaisille, joilla oli läpi ottelun hankaluuksia operoida Haukkojen kriittisillä sektoreilla. Toki myös maalivahti Niku Halla-Ahon upea peli piti numerot näinkin selkeänä. Titaaneilla oli myös paikkansa, mutta tehottomuuden tuska paistoi vahvasti uusittujen sotisopien alta. Ansaittu ja ottelua hyvin kuvaava 4-1 voitto maistuu hyvälle ja tärkeät pisteet laitetaan hyvin mielin pistepussiin.

Valmentaja Nico Sirviö summasi ottelua seuraavasti:

"Tärkeä voitto tänään. Jätkien ilme oli hyvällä tasolla ja saatiin aikaiseksi viikon paras suoritus oikeaan kohtaan. Puolustettiin hyvin keskustaa ja maalivahti Halla-aho toimi viimeisenä lukkona.

Nyt nautitaan pisteistä ja viikonlopusta! Maanantaina takaisin sorvin ääreen ja kehittämään meidän peliä."

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä ennätti vanheta pari minuuttia, kun Haukat otti ottelussa komennon. Avausmaalin iskijänä toimi Peter Jurvelin, joka sai hyvää tulitukea Jere Kiviseltä ja Joseph Hawkins-Kinebuchilta.

Haukat jatkoi hyvää tekemistä, Titaanien ollessa hivenen enemmän puolustuskannalla. Haukat jatkoi hyvää tekemistä ja tempon ylläpitämistä, joka tuottikin tulosta toistamiseen. Haukat katkaisivat Titaanien avauksen, jonka jälkeen kiekko pelattiin nopeasti Jere Ylikärpälle maalin eteen. Tällaisesta paikasta Mr. Ylikärppä ei erehtynyt, siirtäen kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Syötöt Niko Lottaselle ja Artjom Anufrijeville. Maalin syntyaika 12.01.

Ottelu jatku isäntien komennossa, eivätkä Titaanit oikein löytäneet ensimmäisessä erässä toimivaa lääkitystä Haukkojen prässiin ja liikkeeseen. Ensimmäisessä erässä ei kuitenkaan nähty enempää lisämaaleja, joten erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Torjunnat jakautuivat Niku Halla-Ahon ja Jakob Brandnerin välillä 13-8.

TOINEN ERÄ

Haukat aloitti myös toisen erän vahvasti ja saikin luotua heti erän alkuun pari vaarallista tekopaikkaa. Titaanitkin olivat saaneet erätauolla virtaa ja vastasivat parilla hyvällä tekopaikalla, kuitenkin tuloksetta. Titaanit saivat myös erän alkuun ylivoiman, josta Haukat oli iskeä alivoimamaalin. Titaanit saivat kuitenkin omankin pakkopelinsä toimimaan ja vain heikko viimeistely esti kotkalaisten kavennusmaalin.

Myös Haukat pääsi kokeilemaan ylivoimaa. Pakkopeli pyöri mukavasti, mutta tulos jäi odottamaan aikoja parempia.

Peliin saatiin puolimatkan krouvin kohdalla myös hieman tunnetta, joka pysyi kuitenkin tuomariston hyppysissä mallikkaasti. Haukat saivat kokeilla ylivoimaa erässä vielä toistamiseen, tällä kertaa kahden miehen ylivoimalla. Tolppaa lähemmäksi kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, joten Titaanit selvisivät tukalasta tilanteesta. Haukat jatkoivat pirteää ja jalkavaa peliä, ajaen taklaukset perille saakka, kun paikka sellaiseen tarjoutui.

Haukkojen hyvä paine palkittiin lopulta ansaitulla lisäosumalla. Peter Jurvelin sai kunnian päättää nopean vastaiskun nostamalla lähietäisyydeltä kiekon rystyllä maalin kattoon. Syöttäjinä Jussi-Pekka Jokinen ja Tuomas Tilli. Maalin syntyaika oli 39.10.

Lisämaaleja ei erässä enää nähty. Näin kolmanteen erään tukevassa Haukkajohdossa 3-0. Maalivahtien torjunnat 5-19 Titaanien Jakob Brandnerin nimiin.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä oli tasaista vääntämistä. Titaanit kolisuttelivat erän alkupuoliskolla kerran tolppaa, mutta todellinen takaa-ajo antoi vielä odottaa itseään. Toki Haukkojen hyvällä ja jalkavalla viisikkopelillä oli myös osuutta asiaan. Titaanit pääsivät kuitenkin peliin vielä mukaan hyökkäyspään aloituksen jälkitilanteesta, josta Santeri Salminen kiskaisi kiekon hyvän maskin takaa ohi Niku Halla-Ahon. Syöttäjät maaliin Juuso Hoikka, sekä Simo Kauppinen. Maalin syntyaika 45.28.

Titaanit saivat maalista lisää virtaa ja laidatkin alkoivat hieman ryskyä loppua kohden. Haukat vastasivat kuitenkin liikkeellä ja järkevällä pelaamisella, joka tappoi Titaanien kiristä parhaan terän. Saatiinpa illan ohjelmaan hieman poikapainiakin maalinedustalla, mutta homma ei karannut sivuraiteille sen pahemmin. Molemmat pukarit selvisivät minimi-istunnolla. Titaanit tarjoilivat Haukoille vielä ylivoimatilanteen ja mahdollisuuden ratkaista ottelu kotijoukkueen eduksi.

Haukoille ratkaisun avaimet eivät maalin muodossa kelvanneet, hyvistä yrityksistä huolimatta. Näin peliä jatkettiin tasaviisikoin. Myös Titaanit pääsivät hakemaan kavennusta ylivoimalla hetkeä myöhemmin, joka kuitenkin kuivui kasaan Titaanien ottaessa päällekkäisen kakkosen. Rangaistuksia jaeltiin lopussa jo melkein tasatahtiin, eikä ehjästä viisikkopelistä päästy juurikaan nauttimaan. Titaanit saivat luotua jokusen maalipaikan ja ammuttua laukauksia kohti Niku Halla-Ahoa, mutta tarpeeksi terävää tekemistä kotkalaiset eivät tänään pystyneet esittämään. Lopussa Titaanit naulasivat takaa-ajoaan arkkuun kuuden tuuman nauloilla, ottaessaan kakkosen vielä väärästä vaihdosta.

Titaanit ottivat aikalisän ajassa 57.56, jolla takaa-ajon siementä yritettiin vielä kylvää K-Rauta-areenan maaperään. Titaanit yrittivät myös kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, mutta Haukkojen Tuomas Tilli lopetti Titaanien pyristelyn iskemällä kiekon tyhjään nuottaan. Niko Lottanen nappasi maalista vielä illan toisen syöttöpisteensä.

Näin Haukat ottivat hyvätempoisessa ja viihdyttävässä pelissä tärkeän kotivoiton lukemin 4-1.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan 37-39 Haukkojen Niku Halla-Aholle, joka sai myös nälkäisimmän pelaajan palkinnon.

Vielä olisi yksi koitos ennen joulutaukoa, kun aiemmin peruuntunut Raahe-ottelu paketoidaan Järvenpäässä. Tästä lisää myöhemmin.