top of page
Ice Hockey Game

Turbulenssia pohjoisen kiertueella.

Pohjois-Suomen kiertue alkoi yskähdellen kun Haukat ajoi sarjajumbo Laser HT:n asettamaan miinaan. Peli ei ollut kauden parasta kiekkoa lähelläkään, joka maksoi harmittavasti täyden pistepotin tänään.


Vastuuvalmentaja Nico Sirviö niputti ottelun näin:


"Ei päästy tänään meidän parhaalle tasolle. Vastustaja pääsi edelle ja sen jälkeen puolusti tiiviisti keskustaa, voittaen kovalla prosentilla irtokiekkoja. Huomenna meidän pitää löytää paljon parempi taisteluilme."Ottelu alkoi vielä Haukkatahtisesti, eikä kotijoukkue Laseria ainakaan auttanut 2+10 minuutin rangaistus heti alkumetreillä, ajassa 3.11.


Haukat kiitti tästä pienestä avunannosta ja siirtyi ylivoimalla vierasjohtoon. Maalintekijänä J-P Jokinen, joka ohjasi Alex Jaakkolan lämäämän kiekon nuottaan maalin edestä. Tuomas Tilli saalisti myös syöttöpisteen.

Laser HT sisuuntui kuitenkin välittömästi takaiskumaalista ja sai Haukkojen päätyyn pientä säpinää. Tekeminen päättyi kotijoukkueen tasoitusmaaliin, joka lyötiin lopulta melkoisen maalinedusflipperin päätteeksi verkkoon. Maalintekijänä oli Gregory Smith, syöttäjänä Riku Kaattari. Maalin syntyaika 6.23.


Laser sai ottelun juonesta kiinni ja väänsi pari tehokasta hyökkäystä Haukkapäätyyn. Välissä ehdittiin nähdä myös yksi Haukkojen varkain syntynyt läpiajo, josta kiekkoa ei kuitenkaan saatu iskettyä pahnoille.


Ensimmäinen erä tarjosi kohtuuvauhdikasta ja yritteliästä jääkiekkoa, joka näkyi myös tulostaululla. Laser siirtyi johtoon ajassa 13.51 Grigorijs Holodkovsin osumalla, joka iski hyvästä hyökkäyksestä syntyneen paluukiekon komeasti Haukkojen verkkoon. Syöttäjänä maalissa Tuomas Haikonen.


Haukat eivät kuitenkaan tästä hätkähtäneet, vaan väänsivät pelin tasoihin vain parikymmentä sekuntia myöhemmin. Jere Ylikärppä pääsi nokikkain Laser-veskari Roni Järvitalon kanssa ja ujutti kiekon tyylikkäästi rystyllä uuniin hyvästä vauhdista. Mallikkaan, oikea-aikaisen lätyn tarjoili J-P Jokinen. Toinen syöttöpiste myös Alex Jaakkolalle.


Näin ensimmäinen erä taputeltiin 2-2 lukemissa. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä jakautuivat 13-11 Roni Järvitalon laariin.


TOINEN ERÄ


Heti toisen erän alkajaisiksi Haukat kilauttivat kiekon ylärimaan, joka jostain vinkkelistä saattoi olla jopa maalissa. Pientä protestointia siihen suuntaan myös oli ilmassa, mutta parempien salapoliisilaitteiden puuttuessa asiaan ei saatu täyttä selvyyttä. Peli jatkui siis tasalukemissa.


Haukat pääsivät kuitenkin ylivoimalle paikkaamaan tilannetta. Tällä kertaa ylivoima ei ajanut lainkaan asiaansa, sillä Laser pääsi hieman puolihuolimattoman hyökkäyksen turvin iskemään kiekon alivoimalla Haukkamaaliin. Maalintekijänä Riku Kaattari aikaan 21.59.


Kiekko liikkui vauhdilla päästä päähän molempien yrittäessä vimmatusti iskeä lisämaaleja. Haukat oli aktiivisempi osapuoli ja hallitsi laukauksia ja pelitilanteiden määrää. Peli oli luvalla sanoen viihdyttävää ja tapahtumarikasta kilpakiekkoa, niin hyvässä kuin pahassakin. Haukat loi tilanteita, mutta Laserin puolustus oli kurinalainen ja tehokas. Muutama kova taklaus näki myös päivänvalonsa, jotka koettelivat Oulunsalon askin laidoituksia.


Erän loppuun Haukat pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimaa ja tasoittamaan ottelua, mutta Laser puolusti fiksusti ja uhrautuvasti, kuluttaen sekunteja mukavasti myös vierailemalla Haukkojen päädyssä.


Lisämaaleja ei enää toisessa erässä nähty, joten päätöserään siirryttiin kotijoukkueen 3-2 johdossa.


Maalivahtien torjunnat 13-4 Roni Järvitalolle.


KOLMAS ERÄ


Kolmas erä alkoi Laserin vinkkelistä murheellisesti. Eduard Slessarevskin puolen kentän purkukiekko painui kuin varkain maalivahti Järvitalon selän taakse. Näin Haukkojen kannalta helpottava tasatilanne oli tosiasia vain yhdeksän sekunnin pelin jälkeen. Syötöt maaliin Shuma Kinebuchille ja Jere Ylikärpälle.


Erä jatkui tasaisena, toistaen toisen erään teemaa. Molemmat yrittivät sinnikkäästi iskeä johto-osumaa, mutta maalit olivat tiukassa tilanteisiin nähden. Ajassa 54.20 Haukat tarjoilivat Laserille hieman heppoisesti vihelletyn ylivoiman, jonka kotijoukkue haistoi mahdollisuudekseen. 100-0 aloitusvoiton ja vain 4 sekunnin ylivoimatilanteen jälkeen Laserin puolustaja Olli Kangasharju löi ranteet lukkoon ja täräytti kiekon aivan vasempaan ylänurkkaan. Haukkavahti Halla-Aho jäi täysin vaille mahdollisuuksia. Syöttö maaliin aloittaja Ville Haapalaiselle.


Haukkojen takaa-ajo oli tuottaa tulosta loistavan murtosyötön tuloksena, mutta vain muutama hiuksenhieno sentti erotti paitsion ja 2-0 ylivoimahyökkäyksen, tällä kertaa Haukkojen tappioksi.


Haukat ottivat aikalisän myötä myös maalivahti Halla-Ahon pois tontiltaan, yrittäen vimmatusti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Laukauksia saatiin aikaiseksi, mutta harmittavan suurella prosentilla ne suuntautuivat plekseihin tai ohi. Myös Laserin puolustus otti uhrautuvasti mustelmia, eikä kiekko enää päässyt vierailemaan Laserin maaliviivan oikealla puolella.


Kova yritys ei täten palkinnut tänään Haukkoja. Tuloksena harmittava tappio Oulunsalossa lukemin 4-3.


Maalivahtien torjunnat 34-20 kotijoukkueen Roni Järvitalolle.

Päätä ei ehdi painaa pensaaseen. Tästä jatketaan heti huomenna Raahessa, paikallisen Raahe-Kiekon isännöimänä.

123 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


Ice Hockey Game
bottom of page