top of page
Ice Hockey Game

Vastatuulen viikonloppu paketissa

Sunnuntainenkin kiekkoilta on taputeltu. MuiK-Hockey suuntaa kohti kotia täysi pistepotti plakkarissa, luvalla sanoen täysin ansaitusti peliesityksensä perusteella. 380 maksanutta katsojaa sai seurata vauhdikasta, viihdyttävää ja ryhdikästä nykylätkää, jota Uusikaarlepyyläiset toteuttivat tänään paremmin ja tehokkaammin. Lopputulos 2-3 vastasi myös ottelutapahtumia melko täsmällisesti.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ensimmäinen erä näytti juuri siltä, miltä kahden liikkuvan ja hyvävireisen joukkueen pelin voi kuvitellakin näyttävän. Vauhti, energia ja into resonoivat katsomoon saakka.

Jalka liikkui mukavasti puolin toisin, molempien hakiessa nopeilla avauksilla iskupaikkoja. Etenkin MuiK oli energinen ja karvasi kovalla liikkeellä kotijoukkueen puolustukseen.

MuiK oli myös alussa lähempänä avausmaalia, iskien kiekon näppärän hyökkäyksen jälkeen ylärimaan.

Haukat kuitenkin selvisivät vieraiden alkurynnäköstä ja loivat myös omat tekopaikkansa. Etenkin tuulennopea kakkosketju Jani Könösen johdolla saivat viiletettyä useamman vaarallisen hyökkäyksen MuiK-päätyyn. Myös muita pelin osa-alueita päästiin näkemään, kun Leevi Leipijärvi lennätti puhtaalla taklauksella MuiK-hyökkääjää liki lentolupakirjan arvoisesti.

Kova vauhti ja tunnelataus purkautui myös pariin otteeseen pienenä jälkipyykkinä, joka kuuluu kilpasarjan jääkiekkoon kuin sinappi kisamakkaraan. MuiKin tunne läikähti kuitenkin aavistuksen yli, joka aiheutti ikävännäköisesti Jere Ylikärpän loukkaantumisen sekä ison rangaistuksen vierasjoukkueelle. Näin Haukat pääsivät yrittämään avausmaalia kokonaisen 5 minuutin ajan.

Kiekko liikkuikin mallikkaasti, mutta viimeistelyherkkyys oli vielä tiessään. MuiK pelasi tiivistä alivoimaa ja tarjoili väkevää fysiikkaa. MuiKin vahva alivoimapeli tuotti vieraille myös yhden läpiajonkin, mutta Samu Mäkinen piti länget tiukasti kiinni. Haukkojen yritys palkittiin kuitenkin pian, kun Shuma Kinebuchi lähetti maskin takaa tarkan ja oikeaoppisen toimituksen MuiK-maalille, joka painui vastustamattomasti katiskaan. Näin Haukat 1-0 johtoon ajassa 17.39. Syöttäjät maaliin Eduard Slessarevski ja Peter Jurvelin.

MuiK järjesti vielä erän loppuun hyvää rynnistystä, mutta tasoitusmaalia ei ensimmäisen erän loppuun enää nähty. Näin erätauolle Haukkojen johdossa 1-0.

Maalivahtien torjunnat: Haukat, Samu Mäkinen 9 ja MuiK, Julius Kukkola 12.

TOINEN ERÄ

Toista erää ennätettiin mennä 24 sekuntia, kun Haukat sai rangaistuksen. MuiKin ylivoima tuotti tukun laukauksia, jotka eivät kuitenkaan tehneet tuhojaan tuloksellisesti. Haukkojen tilanne hankaloitui, kun Eduard Slessarevski nappasi 2+2 minuuttisen korkeasta mailasta. Näin MuiK pääsi 5-3 erikoistilanteeseen.

Tätä ei MuiK kauaa ihmetellyt, vaan täräytti kiekon nuottaan lujalla rannelaukauksella. Maalintekijänä Linus Vesterlund ja syöttäjänä Fredrik Sandberg. Ylivoima jatkui edelleen, jossa MuiKilla oli jo tuhannen dollarin tontti lyödä kiekko maaliin.

Tällä kertaa vain MuiK-hyökkääjän lepsut ranteet pelastivat Haukat takaiskulta toiselta takaiskulta. MuiKin ylivoima oli kokonaisuudessaan laadukas suoritus, mutta lisämaaleja ei enää päästy todistamaan.

MuiK painoi peliä vahvasti Haukkapäätyyn vielä jäähyjen jälkeen, mutta Haukat kestivät. Hetkeä myöhemmin Peter Jurvelinille aukesi läpiajosauma kuin varkain, mutta maali jäi tälläkin kertaa odottamaan itseään. MuiK tarjosi heti perään Haukoille myös ylivoimatilanteen, joka ei kuitenkaan tuottanut paria Nikita Puzakovin terävää kutia konkreettisempaa tulosta.

MuiK pääsi kokeilemaan vielä ylivoimaa ajassa 33.27. Tällä kertaa Haukat tylsyttivät MuiK-pakkopelin tyystin ja loivat itsekin yhden vaarallisen paikan. MuiK pääsi kuitenkin uusimaan pakkopelinsä erän lopussa, Jani Könösen saatua 2+10 minuuttia päähän kohdistuneesta taklauksesta.

MuiK kiitti tästä mahdollisuudesta ja tinttasi kiekon vielä kertaalleen Haukkanuottaan sellaisella rannelaukauksella, joka painui nyt luvalla sanoen hieman helposti Samu Mäkisen selän taakse. Kyseessä oli todellinen koppimaali, sillä maalin syntyaika oli 39.51. Maalintekijänä oli Carl-Axel Brasken, syöttäjinä Valtteri Kotanen ja maalivahti Julius Kukkola. Näin erätauolle MuiK-johdossa 1-2.

Torjunnat: Julius Kukkola 11, Samu Mäkinen 9.

KOLMAS ERÄ

Kolmanteen erään Haukat tulivat hyvällä jalalla ja haastoivat MuiKin puolustusta ahnaasti. Tämä tuottikin heti erikoistilanteen jäähyn muodossa. Haukkojen ylivoima oli aktiivinen ja liikkuva, mutta tulos jäi näennäiseksi.

Haukat yrittivät lyödä löylyä kiukaalle ja lisätä pelin tempoa, mutta MuiK pisti kampoihin minkä ehti, eikä Haukat päässeet touhuamaan tarpeeksi tehokkaasti pelin ytimeen. MuiK puolusti tiiviisti ja teki nöyrästi töitä molemmissa päissä, tehden Haukkojen takaa-ajon todella työlääksi.

Kuin sanojen vakuudeksi, kesken Haukkapainostuksen, MuiKin hyökkääjät karkasivat terävään vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi kiekko oli Haukkamaalin yläkulmassa. Näin MuiK oli siirtynyt yhtäkkiä 1-3 johtoon. Maalintekijänä jälleen Carl-Axel Brasken, jolle maali oli jo illan toinen. Syöttöpiste Linus Vesterlundille.

Haukoillakin oli tilaisuutensa, mutta kiekkoa oli tänään vaikea saada reppuun edes avopaikoista. Se koitui tänään myös Haukkojen kohtaloksi. Haukat onnistuivat kuitenkin kaventamaan vielä ajassa 56.0 kun Eduard Slessarevski iski kiekon lähietäisyydeltä ohi Julius Kukkolan. Syöttöpisteet Leevi Leipijärvelle ja Pop-Ravintolan palkitsemalle Haukkojen nälkäisimmälle pelaajalle, Shuma Kinebuchille.

MuiK taisteli kuitenkin urhoollisesti maalin johdossa, eivätkä Haukat päässeet enää kuuden kenttäpelaajan turvinkaan tasoihin, hyvästä loppumylläkästä huolimatta. Tehottomuus ja heikko viimeistely olivat tänään se akilleen kantapää, yhdessä erinomaisen ja aktiivisen vieraspelin pelanneen vastustajan ohella.

Maalivahtien torjunnat kokonaisuudessaan: Mäkinen 23, Kukkola 31.

Voittoputki vaihtui lennossa tappioputkeksi, mutta päätä ei auta painaa siiven alle. Peli-ilme on kunnossa ja paikkoja luodaan tarvittava määrä. On kysymys hienosäädöstä ja tekemisen laadusta.

Nyt vedetään happea ja palataan ääneen näissä merkeissä parin viikon päästä, 22.10. jolloin vierailulle tulee Pyry Nokialta.