top of page
Ice Hockey Game

Viikonlopun saldona karvas, kalkkipitoinen jälkimaku

Kalkki on katkeraa, kun sitä peräkkäisinä päivinä mutustelee. JHT ei antanut tänään mitään ilmaiseksi, vaikka Haukat aloittivatkin pelin väkevästi. Hiljakseen lämmennyt kalajokinen moottori ajoitti tehopiikkinsä oikea-aikaisesti ja siivitti valkopaidat pitkässä juoksussa lopulta melko selkeään voittoon 4-7.

ENSIMMÄINEN ERÄ


Ensimmäisessä erässä nähtiin eilisestä sisuuntunut Haukat, jotka tulivat peliin isännän ottein.

Kiekko liikkui mukavasti yhdessä jalkojen kanssa, joka piti vierasjoukkueen liikkeellä ja sopivan kiireisenä. Palkinto tuli heti ensimmäisestä erikoistilanteesta. Leevi Leipijärvi oli liukunut B-pisteen kaarelle maila sopivasti kohti kattoa, minne Niko Lottanen toimitti kiekon juuri oikea-aikaisesti. Tiukka onetimer-lämäri painui ohi JHT-vahti Dominik Salaman ajassa 4.32. Toinen syöttöpiste Jussi-Pekka Jokiselle.

Peli jatkui tiukasti Haukkojen komennossa. Peli-ilme oli heti alusta eilistä erinäköinen ja tekemisessä näkyi oikeanlainen kiukku ja halu. Toisen kerran Haukat palkittiin ajassa 14.14, kun Nikita Puzakov tälläsi kiekon nuottaan terävällä rannelaukauksella hyvän hyökkäyksen päätteeksi. Syötöt maaliin Edurard Slessarevskille ja Kristofer Jogille.

Samassa ajassa JHT otti aikalisän.

Aikalisän käärmekeitto oli ilmeisen väkevää, koska JHT iski kavennusmaalin välittömästi aikalisän jälkeen. Kiekko toimitettiin Milan Davidekille, joka iski kiekon maalin kulmalta häkkiin. Maaliin syöttäjäksi merkittiin Konsta Keteli.

JHT pääsi maalinsa jälkeen peliin mukaan ja alkoi vyörymään myös Haukkojen tonteille. Benjamin Kallio kuitenkin kesti kalajokisten lähentely-yritykset. Ensimmäinen erä ei tarjonnut enempää maaleja, joten erätauolle lähdettiin Haukkajohdossa 2-1.

Maalivahtien torjunnat menivät ensimmäisessä erässä Dominik Salaman laariin 14-11.

TOINEN ERÄ


Toinen erä starttasi napakasti liikkeelle. J-P Jokinen pääsi karkaamaan läpiajoon, mutta JHT-pakin viime hetken häirintä pelasti melko varman osuman. Peli aaltoili vahvasti puolelta toiselle, joka tuotti tilanteita molempiin päihin. JHT sai yrittää tasoitusta ylivoimalla, mutta kiekkoa ei saatu verkkoon vahvasta ylivoimapelistä huolimatta.

JHT sai otetta pelistä erän loppua kohti mentäessä ja piti kiekkoa vahvasti Haukkojen päädyssä. Vahvat esitykset tuottivat myös ylivoiman, jonka JHT käytti tällä kertaa hyväkseen. Viivalta toimitettu kiekko löysi osoitteensa Aleksi Määtän mailan kautta. Kiekon toimittajana toimi Riku Helin. Näin peli tasan 2-2 ajassa 31.53.Haukat otti jälleen isännän roolia iskemällä epäonnistuneen JHT:n vastahyökkäyksen vastineeksi oman ylivoimahyökkäyksensä maaliin. Maalintekijänä Alex Jaakkola, joka sai toimituksen Jere Ylikärpältä. Toinen syöttöpiste Niko Lottaselle. Maalin syntyaika 34.44.

Erän loppu oli hyvävauhtista ja viihdyttävää lätkää, jossa Nikita Puzakovilla oli vielä tuhannen taalan paikka iskeä Haukat kahden maalin karkumatkalle. Erän jälkeen valotaululla kimaltelivat lukemat 3-2 kotijoukkueelle, joka ennusti tiukkaa kamppailua kolmanteen erään. Leevi Leipijärvi sai vielä erän lopussa numeroihin kohdistuneesta taklauksestaan 2+10 minuuttia, joka jatkui myös kolmanteen erään.

Maalivahtien torjunnat 11-13 Dominik Salaman plakkariin.


KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi JHT-pakkopelillä, joka ei tuottanut vielä muutoksia valotaululle. Ajassa 41.46 tasoitusmaali oli tosiasia, kun Arttu Venäläinen pääsi hyvän prässin jälkeen laukomaan kiekon maskin takaa Haukkojen maaliin. Syöttäjät Miki Jurmu ja Jesse Laasonen.

Kalajokiset pistivät lisää löylyä pönttöön, joka tuotti myös tulosta ajassa 44.42. Hyvän liikkeen seurauksena maalin eteen saatiin rakennettua tontti, jonka Jacob Goldowski hyödynsi. Syötöt Konsta Ketelille ja Mikkel Pettersonille. Haukoilla oli hetkeä myöhemmin loistopaikka kuittaukseen, mutta kiekkoa ei vain saatu perille saakka.

Mitä pidemmälle erä eteni, sen jalkavammalta näyttivät myös kalajokiset. Haukat eivät saaneet painopistettä kovin väkevästi vierasjoukkueen päätyyn, vaan energiaa kului puolustuspelaamiseen. Se sopi vierasjoukkueelle, jonka eduksi pelikello armotta kävi.

JHT rankaisi Haukkapuolustusta ajassa 54.09 oikein tosissaan, kun Mikkel Persson tanssahteli aina omalta alueelta Haukkojen maalille, antaen namupassin maalin takaa Jarno Palolalle, joka iski kiekon maaliin seisovilta jaloilta, aivan Benjamin Kallion ristikon edestä. Myös maalivahti Dominik Salama sai maaliin syöttöpisteen.

JHT näytti jo naulaavan pelin 3-6 osumallaan, joka syntyi vain 40 sekuntia myöhemmin. Kiekko toimitettiin viivalta maalille, josta se pomppi luistimen kautta maaliverkkoon. Maali merkittiin Matt Gouldille ja syötöt Arttu Venäläiselle sekä Arttu Heikkilälle.

J-P Jokinen ei ollut kuitenkaan vielä halukas luovuttamaan, vaan lirutti 4-6 kavennuksen siirretyn rangaistuksen aikana JHT-häkkiin ajassa 55.09. Haukkojen kiri koki kuitenkin melkoisen kolauksen, kun tuomarin käsi nousi jälleen Haukkarangaistuksen merkiksi, joka tarkoitti ottelun lopun pelaamista vajaalla. Haukat yritti tasoittaa puntteja vielä ottamalla maalivahdin pois, joka kuitenkin kostautui Jarno Palolan toimittaessa kiekon vielä kertaalleen verkkoon.

Näin Haukat joutuivat nielemään katkeran kalkin jo toisena iltana peräkkäin, josta ei voi ottaa kuin opiksi jatkoon. JHT oli tänään terävämpi ja liikkuvampi joukkue, joka ansaitsi täyden pistepottinsa.

Maalivahtien torjunnat 36-40 Benjamin Kallio ensin mainittuna.

Seuraavan kerran pelataan jälleen kotona 19.11. jolloin vieraaksi saapuu Hollolan Giants.


178 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page