top of page
Ice Hockey Game

Viimeinen sammuttaa valot

Pyry kävi kylässä ja vei pisteet Nokialle. Haukoille ei jäänyt nokittavaksi kuin kynnenkärjet.

Ottelu oli nokialaisten hallussa oikeastaan alusta loppuun saakka, eikä Haukoilla ollut tänään riittävästi tahtoa tai energiaa repiä ja raastaa itseään pistepotin ytimeen. Suomi-Sarjan tasoisessa sarjassa 75% suoritus ei yleensä riitä nähtyä enempään, mutta tällaista on lätkä välillä.

Ensimmäinen erä oli viihdyttävää, ripeätempoista lätkää, jossa Pyry vastasi aavistuksen vaarallisemmista tekopaikoista. Pyry ja Ville Lehtonen onnistuivat myös ensimmäisen kerran aktivoimaan toimitsijat maalisarakkeen osalta ajassa 6:19, iskemällä komean häkin pienestä kulmasta aivan Wouter Peetersin vartioiman maalin etuyläkulmaan. Syöttöpisteet Niko Kuivaniemelle ja Waltteri Selimgereille. Tilanteiden luominen ei kuitenkaan päättynyt tähän. Erän puoliväliin mennessä molemmilla oli ns. tuhannen taalan paikat, mutta lisämaaleja ei valotaululle saatu aikaiseksi.

Pyry sai erässä pari läpiajoa, joista ensimmäisen Peeters kuitenkin selvitti. Ajassa 15:21 Pyryn Waltteri Selimgerei vapautettiin pitkällä syötöllä toistamiseen karkumatkalle, joka päätti tilanteen niin kovaan ja matalaan laukaukseen, ettei Wouter Peeters mahtanut tälle enää mitään. Näin tilanne muuttui 0-2. Haukat tarjosi Pyrylle erän loppuun vielä ylivoimaa, jonka aikana Pyry loi vielä pari vaaran paikkaa. Haukat kuitenkin selvisivät tällä erää ilman takaiskua. Lisämaaleja ei erässä enää nähty, joten erä Pyrylle nyrkkeilytermeillä 10-8. Maalivahtien torjunnat Wouter Peeters 16, Santeri Metsänen 15.

Toinen erä noudatti ensimmäisen kaavaa melko orjallisesti. Pyry oli luistimenpotkun jos toisenkin edellä erän alusta saakka, lisäten johtoaan jo 2 minuutin pelaamisen jälkeen lukemiksi 0-3. Maalintekijänä Valtteri Mäkiviinikka, assistentteina Miska Varjosaari ja Eeli Pajuoja. Haukoille tarjottiin rangaistuslaukauksen muodossa mahdollisuutta päästä vielä peesailemaan Pyryä, mutta J-P Jokinen täräytti tulisen rannevetonsa tolppaan. Kun Haukat eivät tarjoilua hyödyntäneet, Pyry päätti ottaa santsikierroksen ja iskeä lukemat jo 0-4 ajassa 27:31. Tällä kertaa tilastoihin merkattiin nimet Oscar Saarinen, Väinö Österlund ja Jere Lavonen.Haukat eivät pääseet toisessa erässä pelin päälle oikein missään vaiheessa, sen verran väkevästi nokialaiset pysyivät kiekossa ja toteuttivat järjestelmällisesti voittavan jääkiekon lainalaisuuksia. Ajassa 38:17 Pyryn Waltteri Selimgerei ujutti maalin edestä jo illan toisensa ja melko ratkaisevalta tuntuneen 0-5 osuman. Syötöt Aleksi Niemelle ja Ville Lehtoselle. Haukkojen Nikita Kochubeinik pääsi vielä aivan erän lopussa nokikkain Pyry-kassari Metsäsen kanssa, mutta kiekko hukkui H-hetkellä, kuin toimiakseen Haukkaparven kahden erän symbolina. Näin kolmanteen erään melko lohduttoman tuntuisessa 0-5 tappioasemassa. Torjunnat 14-9 Peeters ensin mainittuna.

Kolmanteen erään Haukat tuli kuitenkin hyvällä asenteella ja liikkeellä. Se palkittiin ajassa 44:10, Leevi Leipijärven takoessa maalinedusruuhkasta lötön pussiin. Syöttöpisteet Nikita Kochubeinikille ja Artjom Anufrijeville. Kun vauhtiin päästiin, annettiin mennä vaan. Kaksi minuuttia myähemmin oli Nikita Kochubeinikin vuoro toimia maalintekijänä komean yhdistelmän päätteeksi. Syöttöpiste Aleksi "Nuori Virru" Virralle. Tämä ei tyydyttänyt Pyry-valmennusta, joka täräytti kädet T-moodiin ja otti aikalisän. Haukat antoivat hyvää painetta ja sähköä Pyryn puolustukseen, mutta hyvästä sähinästä huolimatta kiekkoa ei saatu toimitettua upean ottelun pelanneen Metsäsen taakse.


Pyry ratkaisi ottelun lopullisesti ajassa 54:42, kun nopea vastahyökkäys puri täydellisesti Haukkapuolustuksen pyrstösulkiin. Illan pistehai Waltteri Selimgerei toimitti kiekon tohtorin tarkkuudella Aleksi Niemelle, joka pamautti kiekon häikäilemättömän tarkasti Wouter Peetersin hanskakäden yläkulmaan. Loppu oli sitä kuuluisaa pelailua ja kellon kuluttamista, joten Haukkojen pisteputken tavoittelu katkesi sen kuuluisan kananlennon tavoin.

Maalivahtien torjunnat olivat 35-40 Peeters ensin mainittuna.

Nokkaan tuli, mutta kausi jatkuu. Pyry kiilasi Haukkojen ja parin muunkin edelle sarjataulukossa, joka kertoo siitä että sarja on tasainen ja jokainen piste merkitsee tässä vaiheessa paljon.

Seuraavaksi Haukat on pistejahdissa "pohojosesa", jossa 7.11. kohdataan Raahe-Kiekko Raahessa ja 8.11. Laser HT Oulussa. Seuraava kotiottelu pelataan vasta 15.11. Kalajokista JHT:tä vastaan.

Nyt otetaan happea ja palataan ääneen jälleen tulevana viikonloppuna

82 views0 comments

Comments


Ice Hockey Game
bottom of page