top of page
Ice Hockey Game

Virkiä kaatui kotipubin revanssissa!

Haukat kaatoivat Virkiän kotipubin uumenissa luvalla sanoen kaksijakoisen pelin jälkeen. Tänään pelissä oli jo paljon tarvittavaa tehokkuutta, hyvää tekemistä ja energiaa, jota kuitenkin laimennettiin melkoisesti liki 15min alivoimapelaamisen ja sitä kautta rikkonaisemman kokonaisuuden kautta. Hyvä joukkue pystyy kuitenkin tarvittaessa voittoihin huonompinakin päivinä ja käyttää tarjotut paikat hyväkseen. Lopulta vain tulos ratkaisee, joka oli tänään riemukkaasti 4-2. Voitolla Haukat siirtyivät sarjan jaetulle kärkipaikalle kalajokisen JHT:n kanssa.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelu alkoi vauhdikkaasti. Ensimmäinen erikoistilanne nähtiin jo reilun minuutin jälkeen, Haukkojen tarjotessa Virkiälle avoimia ovia avausmaaliin ylivoiman muodossa. Edellisessä pelissä liki murskaavasti toiminut Virkiä-pakkopeli ei tällä kertaa saanut kuitenkaan konettaan käyntiin. Näin Haukat selvisivät ensimmäisestä koitoksesta melko helposti.

Sama kaava toistui kuitenkin jo parin minuutin pelaamisen jälkeen, Haukkojen ottaessa jo toisen rangaistuksen. Tällä kertaa Virkiän johtomaali oli erittäin lähellä. Vain hieman epäonnistunut laukaus ja maalivahti Roope Koskisen refleksit pelastivat Haukat.

Jäähyn jälkeen Virkiä sai edelleen painettua peliä Haukkojen päätyyn tuottaen myös muutaman terävän laukauksen. Hyvä vaihe katkesi kuitenkin lapualaisrangaistukseen, joka tarjosi vuorostaan Haukoille valttikortin avausmaaliin. Haukkaparvenkin pakkopelin ollessa vielä kohmeessa ottelua jatkettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Erän loppu mentiin myös lapualaistahtiin, Virkiän ollessa aktiviisempi ja onnistuen luomaan muutaman vaarallisen tekopaikan sekä yhden läpiajon, jonka Roope Koskinen hienosti selvitti. Haukkojen hyökkäykset taas jäivät pintapuolisemmiksi ja harvat laukaukset lähtivät melko kaukaa ja vaarattomasti. Maalivahtien torjunnat ensimmäisessä erässä 16-7 Roope Koskisen nimiin.

TOINEN ERÄ

Toinen erä alkoi Haukoilta mustissa merkeissä. Virkiä iski avausmaalin siirtyen johtoon vain 50 sekunnin pelin jälkeen. Haukkapuolustuksen hölmöillessä maalin takana kiekko toimitettiin maalin eteen unohtuneelle Joel Sundille, jolla oli mukava tontti toimittaa lötö pussiin. Syöttäjät maaliin olivat Juho Niemelä ja Matias Kangaskoski.

Haukat jatkoivat vaarallisilla vesillä. Vain 17 sekuntia myöhemmin Virkiä sai rangaistuslaukauksen, Aleksi Virran joutuessa rikkomaan Virkiän hyökkääjää, joka puski vahvasti maalille. Roope Koskinen oli tässä kohtaa mies paikallaan ja onnistui nollaamaan rankkarin suorittaneen Juho Niemelän. Minuuttia myöhemmin Haukat tarjoilivat vielä Virkiälle ylivoimatilanteen, joka ei kuitenkaan aiheuttanut lisää takaiskuja.

Haukkojen vuoro tuli vihdoin ajassa 26:12, Virkiä-pelaajan istuessa vuorostaan jäähyboksissa. Jussi-Pekka Jokisen terävä rannelaukaus kaarelta löysi kohteensa tarkasti ja tehokkaasti, joka toi Haukat peliin mukaan. Syöttäjät Sasu Helenius ja Jani Könönen.

Johtomaalin jälkeen Haukat piristyivät ja saivat tuotettua hyviä aihoita sekä energiaa Virkiän kiusaksi. Hyvä tekeminen keskeytyi jälleen Haukkarangaistukseen, josta Virkiä jätti kuitenkin Haukkojen onneksi rankaisematta. Haukat saivat puolestaan lisää palkintoa nousujohteisesta pelaamisesta ajassa 35:59, Lenni Kämäräisen iskiessä hyökkäyspään aloituksen jälkeen Virkiä-vahti Juho Nikun hukkaama kiekko pussiin. Syöttäjiksi merkittiin Santeri Seppälä ja Leevi Leipijärvi.

Heti maalin jälkeen Haukat tarjoilivat vielä vierasjoukkueelle ylivoiman, johon Virkiä ei tarttunut tälläkään kertaa. Näin erätauolle siirryttiin Haukkojen johdossa 2-1. Maalivahtien torjunnat 13-11 Roope Koskiselle.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä alkoi - kuinkas muutenkaan, kuin Haukkarangaistuksella vain puolen minuutin pelaamisen jälkeen. Virkiän ylivoima tuotti pari vaaran paikkaa, mutta täytettä tulostauluun ne eivät tuoneet. Haukat sen sijaan saivat omalla ylivoimavuorollaan helpotusta tulokseen. Ajassa 44:15 J-P Jokinen käytti toistamiseen Virkiän tarjoaman tilaisuuden ja iski kiekon hyvän maskin takaa verkkoon miltei peilikuvana toisen erän maalistaan. Syöttäjiksi myös täysin samat miehet, Helenius ja Könönen.

Toimitsijoilla piti tänään kiirettä kirjatessa rangaistuksia, sen verran runsaasti niitä tarjoiltiin. Vajaa minuutti Haukkojen 3-1 maalista nähtiin jälleen Virkiä-ylivoimaa. Tällä kertaa Haukat eivät enää selvinneet kuivin jaloin, vaan Tommi Rintasalo repäisi riuskan onetimerin nuottaan Joshua Kossilan poikittaissyötöstä. Toinen syöttäjä maaliin oli Lauri Leino.

Sapluunaa mukaileva seuraava ylivoimatilanne Virkiälle tarjoutui jälleen ajassa 48:11. Vihaisesta yrityksestä huolimatta Virkiä ei onnistunut tasoittamaan ottelua, Haukkojen saadessa jälleen pyyhkiä otsaansa selviämisen kunniaksi. Tässä kohtaa Haukat olivat ottaneet rangaistuksia jo 14 minuuttia, jotka olisivat voineet olla Virkiän edellispelin ylivoimatehokkuudella kohtalokkaita jo varhaisessa vaiheessa. Tänään Haukkojen onneksi niin ei käynyt.

Virkiä jatkoi vielä ylivoimansa jälkeenkin vahvaa takaa-ajoa, Haukkojen keskittyessä luonnollisesti enemmän johdon varjelemiseen Roope Koskisen johdolla. Haukatkin saivat pari vaarallista paikkaa vastahyökkäyksistä, mutta kiekko ei löytänyt tietään verkkoon. Haukat saivat myös kokeilla vaihteeksi ylivoimaa ajassa 53:54, mutta tuloksetta. Virkiän takaa-ajo alkoi tuottaa laitojen ryskymistä ja lämmittää tunnelmaa entisestään, joka hyvään kiekkopeliin kuuluukin. Haukat pelasivat lopun kuitenkin viisaasti ja nöyrästi, pystyen säilyttämään johtoasemansa Virkiän All In-jääkiekon käsittelyssä.

Virkiä otti pelin lopussa luonnollisesti maalivahdin pois, joka tarjosi J-P Jokiselle paikan sinetöidä ilta kypärätempullaan. Näillä numeroilla ottelu myös nuijittiin kirjoihin ja kansiin, kovan ja viihdyttävän taistelun myötä. Haukat tekivät ottelusta itselleen vaikean rangaistusten myötä, mutta tänään siitäkin selvittiin toivottuun tulokseen. Roope Koskinen oli yhdessä J-P Jokisen kanssa illan hahmo torjuen yhteensä 50 laukausta. Virkiän virkaveli Juho Niku toimitti torjuntaliikkeitä puolet vähemmän, 26 kertaa.

Näin Haukat hienosti ja jopa osin helpottavasti voittoon ja jaetulle piikkipaikalle! Siitä täytyy olla iloinen ja tyytyväinen. Seuraavaksi jatketaan pelireissujen merkeissä kolmen ottelun verran, alkaen Kaarinasta 5.11. Näistä lisää tuonnempana!

Hyvää alkavaa viikkoa!

134 views0 comments

Recent Posts

See All

Harjoitusottelut selvillä!

Harjoitusotteluiden vastustajat selvillä, sekä osittain päivät ja aloitusajatkin varmistuneet. Kolme eri vastustajaa, kolme kotiottelua ja kolme vierasottelua. Vastustajina viime kaudelta tuttuja ovat