top of page
Ice Hockey Game

Voitto Kaarinasta!

Haukkaparvi jatkoi lentoaan! Upean taistelun jälkeen ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan Kaarinan illassa on tosiasia! Voiton takuumiehenä tänään maalilla upeasti pelannut Samu Mäkinen, koko joukkueen kokonaisvaltaista ja taistelevaa panosta unohtamatta.

Itse ottelu oli hyvää ja vauhdikasta playoff-jääkiekkoa, jossa panoksena siis välieräpaikka.

Ensimmäinen erä lähti liikenteeseen vauhdikkaasti ja ennakkoluulottomasti.

Kotijoukkue Indiansilla oli aavistuksen terävämpi startti, jonka myötä Samu Mäkisen maalille oli tunkua kerran jos toisenkin. Myös muutama harmittava Haukkavirhe tarjoili kotijoukkueelle oivaa tonttia avausmaalin tekemiseen. Mutta kuten jääkiekossa yleensäkin, lainalaisuudet ovat vahvasti läsnä. Kotijoukkueen hyvistä paikoista huolimatta avausmaalin iski Haukat, Jussi-Pekka Jokisen ja Jere Mannisen upean 2-1 hyökkäyksen päätteeksi. Maalintekijänä Jokinen, upealla rannevedolla suoraan Mannisen syötöstä. Vapauttavan syötön keskialueella kaksikolle tarjosi Markku Kitunen.

Intiaanit jatkoivat vahvaa tekemistä, ollen aktiivisempia kiekollisessa pelissä. Myös Haukoilla oli yksi puolittainen läpiajo, mutta tällä kertaa tulokseton sellainen. Intiaanit saivat erän loppuun vielä aikamoisen härdellin vierasjoukkueen päätyyn, mutta Haukat kuitenkin kestivät loistokoppeja venyttäneen Samu Mäkisen johdolla summeriin saakka ja siirtyivät erätauolle 0-1 johdossa. Torjunnat Samu Mäkinen 19, Indiansin Pontus Paakkonen 7.

Toinen erä alkoi sitten hieman murheellisemmin Haukkavinkkelistä. Erää ehdittiin pelata vain 45 sekuntia, kun Jesse Holopainen koukkasi kotijoukkueen pelaajaa rangaistuksen arvoisesti. Indians ehti pyörittää ylivoimaa vain puolisen minuuttia, kun Oskari Siikin terävä rannelaukaus kaarelta sujahti Samu Mäkisen hanskakäden yläkulmaan. Syötöt Mattias Selinkoskelle ja Vilho Virmavirralle.

Indians jatkoi siitä mihin ensimmäisessä erässä jäi, järjestäen hyvällä liikkeellään ja tekemisellään ohjelmaa Haukkapuolustukselle. Muutama kova taklauskin nähtiin playoff-hengen mukaisesti. Haukatkin saivat luotua jokusen paikan intiaanimaalille, mutta tolppaa lähemmäksi ei tässä vaiheessa päästy. Hieman alakynnessä ollut Haukat saivat kuitenkin järjestettyä Indians-puolustuksen pienen nukahduksen avittamana läpiajon Jere Manniselle, joka ei tarjoilusta erehtynyt. Läpisyötön hyökkäyssiniselle tarjoili Tuomas Tilli. Toinen syöttäjä Leevi Paakkala. Näin Haukat riemukkaasti vierasjohtoon 1-2.

Ottelu jatkui tasaisena ja vauhdikkaana, painopisteen ollessa hetken aikaa enemmän keskialueella kuin kummankaan hyökkäysalueella. Seesteisen vaiheen jälkeen Indians loi pari rauhallisempaa avausta, joista toinen tuotti kotijoukkueelle sen kaivatun tasoitusmaalin. Pari näppärää syöttöä puhkaisi Haukkojen puolustuksen, jolloin Niklas Konttila pääsi livahtamaan hyvälle laukaisusektorille ja sijoitti kumilaatan kylmänviileästi takanurkkaan. Syötöt Kristian Tikalle ja Jesse Leppikoskelle.

Vajaat neljä minuuttia tasoituksesta Haukat iskivät jälleen puita uuniin. Ensin Intiaanit tarjoilivat pari ylivoimatilannetta, jotka eivät tuottaneet vielä tulosta. Sitten oli Andre Linden vuoro ottaa roolia. Mies kaivoi kiekon kulmasta itselleen ja nousi väkevästi intiaanimaalille, päättäen tilanteen upeaan rystynostoon ylähyllyn kupeeseen, missä mumman keksejä on perinteisesti ammuttu pirstaleiksi. Näin tilanne jälleen Haukkojen eduksi 2-3. Nämä olivat myös toisen erän loppulukemat. Molarien torjunnat 11-10.

Kolmannen erän alussa J-P Jokinen otti korkeasta mailasta kakkosen, tarjoten Intiaaneille tasoitusmahdollisuutta ylivoimatilanteen turvin. Haukat kuitenkin taisteli väkevästi, eikä takaiskua tarvinnut kokea todeksi. Kolmas erä oli muutenkin väkivahvaa vääntöä voitosta, eikä mitään annettu ilmaiseksi. Tolpat kilisivät puolin toisin ja tilanteita luotiin vuorotahtiin, Intiaanien painaessa tappioasemassa päälle uhkarohkeammin. Haukat taisteli kuitenkin esimerkillisesti ja sopivalla rauhallisuudella tilanteeseen nähden.

Indians yritti vielä väkevästi ilman maalivahtia, mutta Haukat piti homman kasassa summeriin saakka. Näin Haukat nappasi upean esityksen jälkeen ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan! Ottelun lopussa saatiin vielä pientä jälkihöyryä tuotettua ilmoille, joka tietää hyvää latausta ja tunnetta ajatellen lauantain toista ottelua. Maalivahtien torjunnat 42-21 Mäkinen ensin mainittuna.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että Haukoilla on mahdollisuus painaa sarja poikki jo tulevana viikonloppuna Järvenpäässä. Palataan niihin spekseihin lähempänä, nyt saa tuulettaa!