top of page
Ice Hockey Game

Voitto pitkän kaavan mukaan.

Haukat otti tärkeät pinnat Kalajoelta voittamalla paikallisen JHT:n voittomaalikilpailun jälkeen

lukemin 5-6. 55 minuutin laatulätkän jälkeen kolmannen erän korvapuusti meinasi olla tosiasia. Lopulta mukaan saatiin pari tärkeää sarjapistettä. Ottelussa nähtiin myös hienoja Haukka-miehistön merkkipaaluja. Jussi-Pekka Jokinen saalisti Suomi-Sarja-uransa sadannen tehopisteensä ja Veeti Leipijärvi teki ensimmäisen maalinsa Suomi-Sarjassa.

Valmentaja Nico Sirviön kommentit alleviivasivat myös pelin kulkua.

"Vahvaa tekemistä suurimmalta osalta tänään. Oltiin pelin ytimessä 55 min ajan ja pelattiin laadukasta lätkää. Laadukas vastustaja iski kuitenkin tylysti, kun hetkeksi uinahdettiin.

Kaksi pistettä kuitenkin maistuu hyvälle. Levon ja palautumisen kautta lähdetään hakemaan lisää pisteitä Uusikaarlepyystä!"

Ensimmäinen erä paineltiin vahvasti tasatahtiin, niin pelillisesti kuin numeraalisestikin. Kotijoukkue JHT aloitti maalinteon ajassa 5.24. Maalintekijänä Arttu Heikkilä, Jarno Palolan ja Aleksi Määtän esityöstä. Haukat vastasivat kuitenkin tähän pelinavaukseen. Jussi-Pekka Jokinen iski pelin tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin saatuaan kiekon avopaikkaan maalin eteen Veeti Leipijärven lavasta. Toisena syöttäjänä Nikita Puzakov.

Ensimmäinen erä ei tarjonnut lisäosumia. Maalivahtien torjunnat Samu Mäkiselle 12-7.

Toinen erä olikin sitten tapahtumarikasta jääkiekkoa. Kotijoukkue oli laukausten osalta aktiivisempi, mutta Haukat se tehokkaampi osapuoli. Alex Jaakkola otti vahvaa roolia Haukkanutussa, iskien vieraat johtoon vain 53 sekunnin pelaamisen jälkeen. Upean esityön maaliin teki Andre Linde, joka pisti JHT-puolustuksen nippuun vahvalla liikkeellään, josta Jaakkolan oli mukava putata limppu nuottaan.

Kolmisen minuuttia tästä estradi oli jälleen herra Jaakkolan. Upea nosto maalin edestä pömpelin kattoon vei Haukat kahden maalin johtoon. Syöttäjinä Matti Rask ja Aleksi Virta. Tämän jälkeen Haukat tarjoilivat kotijoukkueelle pari ylivoimaa, joista toinen kostautui. Jacob Goldowski kavensi pelin 2-3 ajassa 32.32 ylivoimaosumallaan. Syötöt Mikkel Perssonin ja Konsta Ketelin plakkariin.

Haukat vastasi osumaan vielä toisen erän puitteissa, Veeti Leipijärven ensimmäisellä Suomi-Sarja-osumallaan. Ylivoimatilanne tuotti toivotun tuloksen, kun hienosti pelatun pyörityksen jälkeen Shuma Kinebuchi laukoi viivalta hyvän, matalan laukauksen, jonka reboundiin Leipijärvi Jr pääsi mailoineen kiinni. Näin Haukat erätauolle 2-4 vierasjohdossa. Maalivahtien torjunnat 16-7 Samu Mäkiselle.

Kolmas erä tarjoili pelille melkoisen kliimaksin. Ajassa 44.15 Haukat siirtyi jo ratkaisevan tuntuiseen 2-5 johtoon Leevi Leipijärven näyttäessä esimerkkiä kapteenin ominaisuudessa. Kova raataminen, hyvä laukaus, sekä oman reboundin iskeminen nuottaan osoittivat erinomaista taistelutahtoa, joilla näitä pelejä yleensä voitetaan. Tässä vaiheessa JHT vaihtoi maalivahtia. Kalle Jukkola siirtyi luukkumieheksi ja sisään luisteli Dominik Salama.

Myös Haukat joutuivat vaihtamaan maalivahtia ajassa 46.48. Samu Mäkisen tilalle luisteli Benjamin Kallio.

Tästä eteenpäin peli siirtyi noudattamaan kotijoukkueen käsikirjoitusta. JHT alkoi iskeä pökköä pesään kirjaimellisesti ja kuroivat Haukkojen kolmen maalin etumatkan kiinni reilussa kolmessa minuutissa. Ajassa 54.15 alkanut takaa-ajo nosti kotijoukkueen lopulta tasoihin ajassa 57.49. Kolme kirivää JHT-maalia iskivät Konsta Keteli, Ville Rajala sekä Jesse Laasonen. Lisämaaleja ei enää nähty, joten ottelun ratkaisuun tarvittiin jatkoaika ja rankkarikisa.

Rankkarikisa ratkesi lopulta juhlakalu J-P Jokisen upottamaan rankkariin, joka varmisti Haukoille lisäpisteen. Näin palkinto hyvästä alkupelin uurastuksesta oli tosiasia, eikä kolmannen erän notkahdus maksanut liian kovaa hintaa.

Tänään pelataan jo uudelleen Uusikaarlepyyssä. Pysykää mukana!