top of page
Ice Hockey Game

Voitto taskuun ja matka jatkuu!

Haukat ottivat omansa kotipubissa, kotiyleisön edessä. 4-1 lopputulos kuvaa ottelua ja ottelusarjaa melko hyvin. Riemulla ei ollut lopulta sellaista arsenaalia työkalupakissaan, jolla se olisi voinut Haukkoja tänä keväänä haastaa. Haukat etenivät täten tyylipuhtaasti jatkoon otteluvoitoin 2-0.

Valmentaja Nico Sirviö luonnehti ottelua ja sarjaa seuraavasti:

"Hieno voitto tänään! Loistava nähdä kun jätkät laittaa kroppaa likoon voiton eteen. Nautitaan hetki tästä ja huomenna hiotaan taas peliä paremmaksi ja ruvetaan valmistautumaan seuraavaan sarjaan."

Ensimmäinen erä alkoi varsin railakkaasti. Haukat ottivat jäähyn ryntäämisestä vain minuutin pelaamisen jälkeen. Riemu ei saanut kuitenkaan ylivoiman turvin toivomaansa salama-alkua otteluun ja Haukat selvisivät kuivin jaloin vieraiden alkurynnistyksestä.

Ottelun alku sujui tasaisena ja odotetun tarkkana pelaamisena, sen verran panosta ottelussa oli tarjolla. Haukat saivat pikkuhiljaa siirrettyä painetta entistä enemmän Riemu-päätyyn, mutta valotaululle ei saatu vielä synnytettyä mitään konkreettista.

Haukat iskivät lopulta sen ottelun avausmaalin päästessään kokeilemaan ylivoimaa aivan erän loppuhetkillä. Kiekko liikkui kauniisti ja lopulta kovaan pudotuspelivireeseen päässyt Niko Lottanen iski kiekon maalin edestä nuottaan. Syöttäjinä "Kurtsille" hyvin tutut veijarit Jani Könönen ja Leevi Leipijärvi. Maalin syntyaika 19.06.

Koppimaalin turvin Haukkaparvi siirtyi 1-0 johdossa myös erätauolle.

Maalivahtien torjunnat Riemun Juuso Laukkaselle 13-11.

TOINEN ERÄ

Toinen erä starttasi hieman rauhallisemmissa merkeissä, mutta Riemu pääsi yrittämään jälleen ylivoimalla maalisarakkeen kohentelua vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. Tälläkin kertaa Haukka-alivoima piti pintansa, eikä Riemulle tarjoiltu riemun aiheita tähän saumaan.

Seuraavaksi oli Haukkojen vuoro kokeilla erikoistilannepelaamista. Kiekko pyöri parhaimmillaan maalitolpan juuressa, mutta tuuletuksiin Ei vielä päästy. Riemu sen sijaan karkasi kerran alivoimaisena vastahyökkäykseen, mutta tolppaa lähemmäksi ei kiekko ei suostunut asemoitumaan.

Haukat käyttivät loppujen lopuksi ylivoimansa jälleen hyödykseen. Kiekko toimitettiin Andre Linden laukauksella maalin takakulmalta nuotan perukoille ajassa 28.24. Maukkaan syötön ja esityön maaliin tarjoilivat "veljet" Leipijärvi ja Lottanen. Näin kotijoukkue jo 2-0 johtoon ja askeleen tukevammin kiinni jatkopaikkaan.

Ottelu jatkui vankasti Haukkojen otteessa, vaikka lisämaaleja ei nähtykään. Riemulla ei ollut tilaa eikä aikaa operoida Haukkapäädyssä kovinkaan väkevästi, joka teki erän suhteellisen helpoksi Haukkojen maalilla pelanneelle Benjamin Kalliolle.

Haukkojen viisikot pelasivat järkevästi, liikkuivat hyvällä jalalla ja alati vaarallisesti, joka ei jättänyt Riemulle kauheasti eväitä tekemiseensä.

Toinen erä taputeltiin muun muassa Aviciin "Levelsin" tahtiin, joka lämmitti ainakin allekirjoittaneen sydäntä.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä menivät erää hyvin kuvaavasti jälleen Juuso Laukkaselle lukemin 15-5.

KOLMAS ERÄ

Kolmannessa erässä Riemun oli iskettävä puita uuniin jatkopaikkaa mieliäkseen, mutta Haukat eivät tarjoilleet bensaa liekkeihin vaan pelasivat fiksusti ja järkevästi. Riemu pääsi yrittämään kavennusta ylivoimalla, mutta Haukkojen alivoimanelikko kuivatti nopeasti erikoistilanteen kasaan ja ottelua jatkettiin tasaviisikoin.

Haukat painoi peliä isännän ottein Riemu-päätyyn, saaden kiekon aina maaliinkin saakka. Osuma kuitenkin hylättiin korkeana mailana. Näin Riemu säilytti vielä hiipuvan liekin ja oljenkorren pelissään. Hetkeä myöhemmin erittäin liukkaalla jalalla liikenteessä olleella J-P Jokisella oli paikka iskeä kiekko kolmannen kerran verkkoon, mutta 2-1 hyökkäyksen ohjuri takatolpalta liiteli hiuksenhienosti plekseihin verkon sijaan.

Ajassa 52.09 Riemu ilmoittautui kuitenkin vielä mukaan taisteluun, kun Saku Piha tälläsi paluukiekon tylysti yläkulmaan, Panu Linnan hyvän laukauksen kyytipojaksi. Toinen syöttöpiste Paavo Kilposelle. Näin ottelu lukemiin 2-1 ja Riemun joukkue nosti päätään taas vedenpinnan yläpuolelle.

Haukat eivät kuitenkaan tänään olleet valmiita antamaan pitopöydän antimista vierailleen murusia enempää. Ajassa 55.18 syntyi illan komein osuma, parin oivallisen nappisyötön ja laadukkaan laukauksen seurauksena. 3-1 Maalin tekijänä oli Peter Jurvelin, joka iski Leevi Leipijärven nerokkaan ja maltetun poikkisyötön suoraan verkon perukoille, jättämättä Riemun Juuso Laukkaselle mitään mahdollisuuksia ehtiä kiekon eteen. Toinen syöttöpiste Tuomas Tillille.

Riemu otti ajassa 57.50 aikalisän ja luonnollisesti myös kuudennen kenttäpelaajan mukaan. Riskinotto ei tänään tarjonnut Riemulle helpottavaa pikavoittoa, vaan Matti Rask päätti jyväskyläläisten kauden puttaamalla pikkumustan tyhjään nuottaan. Syöttöpisteet vielä Niko Lottaselle ja Jani Könöselle.

Ottelu päättyi myös näihin 4-1 lukemiin. Riemun Juuso Laukkanen ehti kiekon tielle tänään 38 kertaa, virkaveli Kallion päätyessä tasalukemiin 30.

Näin Haukat täysin ansaitusti sarjasta jatkoon. Se oli liukkaampi, organisoidumpi ja yksinkertaisesti liian vahva kokonaisuus Riemun kukistettavaksi.

Haukat kiittää Riemua hyvästä, rehdistä ja vauhdikkaasta sarjasta!

Tästä matka luonnollisesti kovenee, mutta sehän on pelin henki.

Seuraavaksi vastassa on toinen jyväskyläläisseura D-Kiekko. Tähän sarjaan palataan hieman tuonnempana.