top of page
Ice Hockey Game

Voittojen tielle!

Haukat palasi pistekantaan ottamalla komean ja puhtaan vierasvoiton Porvoossa, pilaten samalla Huntersin orastavan perjantai-illan.

Ottelu oli Haukoilta kliininen, ehjä esitys jonka voittolukemat 0-4 eivät jättäneet epäselvyyttä siitä, kuka asetteli tanssiaskeleensa oikein tänä iltana.

Hunters loi paikkoja ja laukoi Haukkoja enemmän, mutta tänään tehokkuus oli illan teema. Ensimmäinen erä mentiin tasavahvaa, vauhdikasta ja siistiä jääkiekkoa, jonka aikana jaettiin vain yksi kaksiminuuttinen Haukkaleiriin. Haukat aloittivat maalitalkoonsa vain 2 sekuntia ennen ensimmäisen erän päättymistä, kun Haukat sai käännettyä Huntersin hyökkäyksen vastaan ja toimitettua kiekon Juuso Miettusen ja Jere Ylikärpän toimesta Andre Lindelle, joka puttasi kiekon maalin edestä ohi Hunters-veskari Eetu Hyypiän.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen erä jäi. Tilanteita oli molempiin päihin ja maisema vaihtui ajoittain liukkaastikin. Hunters sai jälleen muutamia vaarallisia laukauksia aikaan, mutta Haukkamaalilla operoinut Samu Mäkinen oli tänään ohittamaton muuri. Haukkojen erikoisuus olivat tänään niin kutsutut pukukoppimaalit, jollainen nähtiin myös toisen erän lopussa. Hunters tarjosi Haukoille ylivoimamahdollisuuden, jonka Haukat käyttivät tylysti hyväkseen. Samu Öystilän siniviivalämäri upposi Hunters-maalin ylähyllylle ajassa 38:30. Esityön maaliin tekivät Niko Lottanen, sekä Antti Rantsi. Huntersillekin tarjoutui toisen erän loppuun vielä paikka ottaa vahinko takaisin ylivoimapelin muodossa, mutta Haukat väistivät luodin tyylikkäästi.

Kolmas erä ehti vanhentua vain kolmisen minuuttia, kun kapteeni "Teppo" Schukov näytti johtajuutta upealla yksilösuorituksella, joka laittoi yhden jos toisenkin paikallaolijan tarkastamaan, ettei paidan selässä ollut tutun kutosen lisäksi vitosta ja Schukovin nimilaatan paikalla Karlssonia, sen verran offensiivinen performanssi Porvoon pimenevässä illassa nähtiin. Leevi Leipijärvelle syöttöpiste "Tepon" osumaan.

Hunters kamppaili loppuun asti, eikä antanut selkärangan katketa kokonaan. Haukat puolusti johtoaan antaumuksella, Samu Mäkisen huolehtiessa siitä, että kavereita riitti loppusummerin pärähdettyä. Hunters yritti rikkoa kuparista ilman maalivahtia, mutta kuten niin usein, Haukat kiittivät ja iskivät naulan arkkuun ajassa 58:07, Jere Mannisen lyödessä lötön tyhjään pömpeliin. Kaiken kruunuksi illan sankari oli helppo identifioida Haukkavahti Samu Mäkisen olomuotoon. 40 torjuntaa ja nollapeli eivät jätä perusteita ylimääräiseen spekulointiin onnistujien osalta.

Näin hyvävireinen Hunters jätettiin tylysti ilman saalista kotiluolassaan, joka pakotti metsästäjät turvautumaan varasuunnitelmaan ja tutustumaan paikallisen pikaruokalan antimiin, koska kaikkien kulinaristien suureksi suruksi Frysarin maankuulu sinappi ja lihikset ovat kadonneet Porvoon katukuvasta.

Haukat sen sijaan levittivät siipensä ja lähtivät hyvin mielin kotimatkalle. Kauan ei tästä voitosta kuitenkaan ehditä nautiskella, koska jo huomenna kotipubissa tavataan Nokian Pyry.