top of page
Ice Hockey Game

Äärimmäinen trilleri kääntyi niukasti Riemulle, Haukoilla pakkovoiton paikka

Lauantai-illan sykkeet tarjoili Haukat-Riemu jääkiekko-ottelu, joka oli äärimmäisen viihdyttävä, tapahtumarikas ja lopulta Haukkalasein katsottuna raastava matsi. Haukat osoitti venymiskykyään ja sisuaan peräti kahteen otteeseen, nousemalla upeasti kahden maalin takaa tasoihin, eikä kolmaskaan temppu ollut kuin senttimetrien päässä.

ENSIMMÄINEN ERÄ

Ottelun alku oli tasaista, hyvävauhtista lätkää. Riemu pystyi pelaamaan melko rohkeaa ja vapautunutta peliä playoff-paikan ollessa jo saletissa, mutta Haukatkin tulivat otteluun hyvällä jalalla, erilainen tilanne toki taustalla.

Ensimmäinen maali näki päivänvalonsa rangaistuslaukauksesta neljän minuutin jälkeen, Riemun Kristian Pylvänäisen kuitatessa kiekon tylysti reppuun tilanteesta, jossa Haukkapuolustus joutui häiritsemään karkuun päässyttä Riemu-hyökkääjää ratkaisevasti.

Haukat saivat maalin jälkeen painetta jyväskyläläisten maalille, mutta mitään järin vaarallista ei saatu aikaiseksi. Hyvällä jalalla ensimmäisessä erässä ollut Riemu loi myös vastavuoroisesti vaarallisia paikantynkiä myös Oranssiin päätyyn.

Riemun 0-2 maali syntyi hieman ennen erän puoliväliä, melkoisen taitavan kiekonliikuttelun seurauksena. Kolmikko Miska Autio, Onni Natri ja Saku Leinonen rakenteli mukavan klap-klap-kombinaation, jonka päätteeksi Saku Leinonen iski takatolpalle toimitetun rystylätyn suoraan ilmasta nuottaan.

Riemu kiristi ruuvia entisestään, eikä 0-3 ja 0-4 maalitkaan olleet kaukana. Haukoilta uupuivat vaaralliset maalipaikat ja homma meni hieman perässä juoksemiseksi, Riemun liikutellessa kiekkoa hyvin.

Haukat saivat erän loppuun vielä rangaistuksen, jota ei ehditty kuluttaa sekuntiakaan. Näin Riemu pääsi toiseen erään ylivoimaisena.

Ensimmäisen erän torjunnat menivät 16-12 Matti Fingerroosin nimiin.

TOINEN ERÄ

Haukat selviytyivät ensimmäisestä rangaistuksesta kuivin jaloin, mutta heti perään Riemulle tarjoutui toinen mahdollisuus, Haukkojen ottaessa jälleen rangaistuksen. Riemun ylivoima loi muutaman vaarallisen paikan, mutta Matti Fingerroos pelasti joukkueensa takaiskuilta.

Jäähyjen jälkeen tilanne tasaantui ja peli aaltoili päästä päähän, kunnes Haukat ottivat lisää minuutteja. Haukkojen onneksi Riemun ylivoima oli tehotonta, mutta vaarallisia paikkoja siunaantui tässä kolmannessakin ylivoimassa. Hyvä tuuri ja Matti Fingerroosin refleksit pitivät numerot 0-2 lukemissa.

Haukat järjesti itselleen erittäin vaikeaa toista erää ottamalla erän kolmannen rangaistuksen, luvalla sanoen myös hieman heppoisen linjan siivittämänä. Riemun ylivoima ei tälläkään kertaa lyönyt kuittia digitaalille, mutta avausosuman tekeminen alivoimaisena oli huomattavasti hankalampaa.

Haukat saivat hyvän vaiheen aikaiseksi jäähysuman jälkeen, mutta hyvien paikkojen ja huonon tuurin sekoituksena lopputuloksena oli edelleen nollakerho valotaululla. Rytäkässä alkoivat jo tunteetkin hieman lämmetä, jonka seurauksena jäähyboksi sai jälleen täytettä, tällä erää tasapuolisesti.

Kova työ palkittiin viimein ajassa 36.36, Haukkojen täräyttäessä kiekon suoraviivaisesti häkkiin ylivoimahyökkäyksen turvin. Maalintekijänä oli Lenni Kämäräinen, syöttäjänä Niko Lottanen.

Peli lähti toden teolla käyntiin uudestaan vain 20 sekuntia myöhemmin, Haukkojen iskiessä samalla suoraviivaisella sapluunalla kiekon verkkoon maalin edestä. Tällä kertaa toimittajana oli Santeri Seppälä, syöttäjänä Leevi Leipijärvi. Näin ottelu oli yhtäkkiä tasan, joka iski ottelulle ihan uudet askelmerkit.

Erän loppuun nähtiin vielä yksi Riemu-ylivoima, joka ei Haukkojen onneksi kostautunut tälläkään kertaa, tosin ylivoimaa jäi vielä jäljelle kolmannen erän alkuun. Näin päätöserään päästiin tiukoissa 2-2 lukemissa.

Maalivahtien torjunnat toisessa erässä olivat 7-14 Matti Fingerroosille.

KOLMAS ERÄ

Kolmas erä aloitettiin Riemun ylivoimalla, joka ei tuottanut lisätapahtumia valotaululle. Ottelu jatkui tasaväkisenä taisteluna tasaviisikoin, joka tarjoili vauhtia ja tapahtumia. Seuraava tapahtuma tilastoissa oli kuitenkin Riemun 2-3 johtomaali, joka syntyi nopean vastaiskun seurauksena. Nopealla kiekonliikuttelulla vapautettu Vili Peräkylä pääsi Haukkapuolustukselta karkuun ja ujutti röyhkeästi kiekon ohi Matti Fingerroosin. Syöttöpiste merkittiin Saku Ilmolalle.

Maalin jälkeen peliä ehdittiin pelata vajaa kolme minuuttia, kun Haukkojen alueella pyörittiin melko vaarallisen näköisesti. Pienen merkkausvirheen johdosta maalin eteen oli unohtunut Riemun Onni Natri, joka puttasi kiekon pienen ruuhkan keskeltä avoimeen Haukkamaaliin. Syöttöpisteille pääsivät Saku Leinonen ja Saku Ilmola.

Haukat vastasi nopeasti todella upealla osumalla, jonka järjestelivät Leevi Leipijärvi, Lari-Henrik Posti ja maalintekijä Matti Heikkinen. Maali oli klassinen klap-klap, joka pelattiin upeasti siirrellen takatolpalle ja siitä pussiin.

Haukat löi kuitenkin lisää pökköä pesään ja iski pelin jälleen tasoihin ajassa 49.15, Lenni Kämäräisen taistellessa mustan nuottaan maalin edustalta. Syöttäjänä toimi Niko Lottanen.

Riemun vuoro tuli kuitenkin vain reilu minuutti edellisestä, Mika Mäen iskiessä kiekko lopulta nuottaan karmean härdellin ja pelaajakasan keskeltä. Syöttäjiä maaliin oli varmasti vaikea kalastaa, mutta sellaiset sieltä löydettiin nimillä Antonio Marchesani ja Roni Kuusikko.

Haukat pääsivät kokeilemaan kuittausta ylivoimaisena hetken päästä, mutta tilanne kuivui kokoon. Riemu otti melko ratkaisevan askeleen kohti ottelun voittoa viitisen minuuttia ennen loppua, Antonio Marchesanin iskiessä kiekon 2-1 hyökkäyksen toisesta aallosta lopulta reppuun, Matti Fingerroosin hyvän torjunnan jälkeen. Näin oltiin jälleen Riemun kahden maalin johdossa.

Haukat ottivat aikalisän ja maalivahti Fingerroosin pois, yrittäen vielä kolmannen kerran kammeta ottelussa tasoihin. Riemu tarjosikin tähän melkoisen mahdollisuuden ottamalla vielä pari päällekkäistä rangaistusta, joka mahdollisti myös Haukkojen 5-6 kavennuksen. Terävän rannelaukauksen suoritti Valtteri Peltonen, Henri Saavalaisen ja Lari-Henrik Postin säestämänä.

Lopussa Haukoilla oli vielä pari loistavaa paikkaa painaa peli vielä kertaalleen tasoihin, mutta Aleksi Pitkäsen loistotorjunta pelasti tässä kohtaa jyväskyläläiset. Loppusummeri pärähti liki välittömästi tämän jälkeen, vesittäen Haukkojen loistavan taistelun tältä osin. Näin pisteet Jyväskylään äärimmäisen tiukan ja viihdyttävän trillerin jälkeen.

Maalivahtien torjunnat olivat kokonaisuudessaan 41-31 Matti Fingerroosille.

S-Kiekon voittaessa oman ottelunsa Huntersista Porvoossa, jää huomiselle vain yksi agenda, jos meinataan välttää karsinnat. P niinkuin pakkovoitto.

Mutta siihen uskotaan vahvasti. Huomenna kaikki peliin!